RDW23_Centralizator_1

Peste 100 de evenimente de explorat in timpul RDW

Cel mai amplu program de evenimente satelit de pana acum: Peste 100 de evenimente de explorat in timpul RDW

RDW23_Centralizator

#RDW2023  #romaniandesignweek  #connections  #rdw11 #rdwdesigngo

The Institute lanseaza cea de-a 11-a editie a Romanian Design Week, un proiect prezentat de UniCredit Bank, vineri, 12 mai. In perioada 12–28 mai, peste 100 de evenimente se desfasoara in Capitala, ca parte din programul RDW Design GO! Acestea sunt organizate in jurul a 4 Design Districts din Bucuresti: Cotroceni, Dorobanti-Floreasca, Ioanid-Icoanei si Cartierul Creativ.

Romanian Design Week propune astfel cel mai amplu program de evenimente satelit din toate editiile de pana acum, dezvoltat in jurul unor cartiere si zone istorice importante ale Bucurestiului.

„Vorbim despre un intreg festival, nu doar un eveniment, care se extinde in tot Bucurestiul. In timp ce formatele RDW Exhibiton, Young Design powered by Diploma, RDW Social, RDW Market se vor desfasura in Piata Amzei, festivalul continua cu peste 100 de evenimente, ateliere deschise, conferinte si petreceri in cele patru design districts prin formatul Design Go. Tema festivalului se reflecta atat in conceptele expozitiilor propuse pentru 2023 si a proiectelor selectate in cadrul acestora, cat si in arhitectura festivalului si in preocuparile si conceptele noilor formate dezvoltate anul acesta, ce se focuseaza pe conexiunile dintre diverse industrii creative locale, sinergiile dintre operatorii culturali, comunitatile creative si rolul lor in orasele din care provin.”- a explicat Andrei Bortun, CEO The Institute.

RDW Design GO! cuprinde un program divers de discutii, expozitii, workshop-uri si ateliere deschise, destinate atat publicului larg consumator de design, cat si profesionistilor. Programul complet al evenimentului poate fi accesat aici, iar mai jos poate fi descoperita o selectie a celor mai importante demersuri Design GO!.

Cartierul Creativ
(zona cuprinsa intre Bd. Elisabeta si Calea Grivitei, respectiv intre Buzesti si Calea Victoriei)

OTOTO Store Amzei (Str. D. I. Mendeleev 5) – Lantul de magazine si cafenele de specialitate OTOTO (Amzei, Calea Victoriei si Aviatorilor) isi asteapta publicul consumator de branduri locale organice si sustenabile cu o serie de lansari si prezentari de produse, workshopuri, expozitii, instalatii, proiectii, AR, postere, spectacole live si discutii in jurul impactului pe care designul si brandurile locale sustenabile il pot avea asupra comunitatilor.

Dizainar (str. Putul cu Plopi 17) – Dizainar invita publicul la Vitrina #deDizainar, un eveniment relaxat in casa cu gradina de langa parcul Cismigiu. Cu ocazia aceasta, Dizainar prezinta produse noi, dar si o selectie de obiecte indragite ce au un discount aniversar, cu ocazia celui de-al 11-lea an #deDizainar. In plus, in cadrul talk-ului How I did it, o intalnire de networking si povesti autentice cu creatori romani la magazinul Dizainar, publicul va afla de la invitati cum au reusit sa faca ceea ce le place. Tot la Dizainar, poate fi vizitata expozitia Young Blood Projects 1.0, care prezinta rezultate de atelier ale studentilor de master anul 2 si licenta anul 3 de la Universitatea de Arta si Design Cluj-Napoca, Departamentul Design.

ALTRNTV (Bd. Regina Elisabeta 26)- Magazinul de branduri locale ALTRNTV de pe Blvd. Elisabeta gazduieste urmatoarele evenimente: workshopuri de creare de produse sustenabile derulate de designeri romani, un tur de businessuri sustenabile si de arta ALT BUCHAREST, expozitie de lucrari realizate din deseuri (textile, plastic) gazduita in interiorul ALTRNTV si in vitrina si realizate de Sergiu Chihaia, Bianca Comnea si altii, dar si o seara de film la ALTRNTV despre destinatia originala a spatiului, un fost cinema de bulevard.

Muzeul-atelier Scoala de la Piscu (Str. Academiei nr. 18 – 20) – Muzeul-atelier Scoala de la Piscu este un hub cultural intr-un fost sat de olari langa Bucuresti. O cladire recent construita, cu un concept arhitectural remarcabil, gazduieste expozitii de ceramica etnografica, memoria comunitatii, zona de arta contemporana, multimedia si workshop despre lut. In 2022, Scoala de la Piscu a castigat premiul Europa Nostra pentru Educatie. In cadrul RDW, asteapta vizitatorii pe strada Academiei 18 – 20, cu RECUPERATIO, o expozitie de informare despre proiectele castigatoare Europa Nostra 2022 si cateva proiecte romanesti exemplare despre patrimoniu – restaurare, dar si abordare creativa a resurselor traditionale.

Vitra Prouvé Roadshow (Str. Ion Brezoianu nr. 23-25) – Nascut in 1901, Prouvé a trait intre doua razboaie mondiale si a reusit sa raspunda provocarilor erei sale, dezvoltand o noua filozofie a constructiei. Pe principiul productiei rationale, a proiectat mobilier robust si autentic, precum si cladiri care puteau fi demontate, modificate si transportate. Vitra, impreuna cu Intro Design si Project1, prezinta o expozitie dedicata operei lui Jean Prouvé, in perioada 12 – 21 mai, in cadrul Romanian Design Week.

Cartierul Ioanid-Icoanei

THE EDIT (Str. Icoanei nr. 20) – Conceput ca un spatiu rezidential, The EDIT, din strada Icoanei 20, reuneste o selectie atent curatoriata de piese de mobilier, corpuri de iluminat si accesorii create de 50 de branduri europene consacrate, cu focus pe designul danez. In cadrul RDW, in calitate de locatie satelit a festivalului, THE EDIT organizeaza mai multe happenings: intre 17–27 mai, intre orele 11.00 – 19.00, GUBI Icons – o expozitie a unor piese iconice GUBI, intr-un concept semnat de arh. Bogdan Ciocodeica, care aduc substanta si caracter spatiilor in care locuiesc si se intalnesc iubitorii de design, ce va fi vernisata in prezenta unui reprezentant GUBI; instalatie textila Kvadrat realizata in colaborare cu un artist textilist roman si o expozitie de ilustratie semnata de artisti/ graficieni/ ilustratori romani.

APARTERRE (Str. Jean Louis Calderon nr. 80) – APARTERRE, concept-store-ul de branduri vestimentare de lux de langa Gradina Icoanei, isi asteapta vizitatorii cu o serie de evenimente inedite:

- pe 25 mai, de la ora 17.00, talk-ul APARTERRE: Intre intimitate si comercial, public si privat, o discutie despre cum revenirea la slow fashion si la nevoia unei experiente de shopping intime pot influenta designul interior al unui spatiu. O conversatie despre granita dintre o abordare personala si regulile clasice ale unui spatiu comercial, intre arhitectul Bogdan Ciocodeica si Domnica Margescu, fondator APARTERRE;

- pe 17 mai, de la 17.00 – 22.00, APARTERRE te invita la petrecerea APARTERRE: In jurul lumii cu 5 cocktail-uri de calatorie Assouline, intr-o calatorie senzoriala in jurul lumii, in cadrul unei editii speciale de cocktailuri inspirate din destinatiile regasite in albumele de calatorie Assouline;

- intre 12 – 28 mai, APARTERRE si Galeria Posibila prezinta Inner Skin Meet the artist! Miruna Radovici @ Aparterre – un solo show al artistei Miruna Radovici, cu o interventie la fata locului si o diversitate de medii de reprezentare (Program de vizita L – V | 9:00 – 20:00 Sambata | 10:00 – 18:00).

Cartierul Dorobanti–Floreasca

SSAB Ambientare si Design (Calea Dorobanti nr. 134) – Deschizator de drum in domeniul amenajarilor interioare din Romania, SSAB reprezinta o poveste de succes, construita cu profesionalism in 27 de ani. Este povestea unei afaceri de familie, cu capital integral romanesc, care a ales sa promoveze inovatia, calitatea si esteticul. Intre 15 – 26 mai, publicul larg poate vizita expozitia Galeria de Design by Attila Kim si Bogdan Ciocodeica, expozitie Fritz Hansen, dedicata brandului nordic de design interior fondat in Copenhaga in 1872 – Fritz Hansen.

AlbAlb (Str. Lt. Av. Serban Petrescu nr. 1) – AlbAlb este un magazin boutique dedicat creatorilor romani. O vila interbelica din zona Dorobanti este convertita intr-un spatiu in care obiectele, de la bijuterie la ceramica, textile, marochinarie si arta, asteapta sa fie descoperite si sa-si spuna povestea. AlbAlb si YKO-YKO va invita pe 18 mai, intre orele 16.00 – 20.00, la Design Sustenabil si Inovatie cu YKO-YKO si AlbAlb, un eveniment de celebrare a design-ului sustenabil si inovatiei in moda. O dupa-amiaza relaxata cu design romanesc de calitate, dar si produse sustenabile de la branduri internationale – design circular, produse upcycled, inovatii textile, alternative vegane.

Showroom AMALIN (Str. Paris 7A) – Atunci cand a creat AMALIN, Andreea Raicu si-a dorit ca fiecare piesa vestimentara din colectie sa creeze identitatea personala a persoanei care o poarta. Clasic elegante, rochiile AMALIN nu urmeaza tendinte pasagere, ci au la baza o regula simpla – fiecare femeie care le poarta trebuie sa straluceasca din interior. Pasionatii de fashion si stil sunt invitati pe 18 mai, intre orele 12.00 – 14.00, la workshop-ul sustinut de Andreea Raicu – Find your style. Find yourself.

Cartierul Cotroceni

Bazar de Cotroceni – Similar cu Portobello din Londra, Bazar de Cotroceni este un eveniment unic in Romania, prin implicarea si participarea directa a comunitatii din Cotroceni, care este parte din patrimoniul cultural al orasului, fiind considerat cel mai frumos cartier din Bucuresti. Harta Bazarului cuprinde peste 160 de curti private si mici business-uri locale, care, in weekendul 27–28 mai, isi deschid portile si organizeaza o varietate de activitati in spatiul propriu. Este un event de tip outdoor, deci o oportunitate pentru bucuresteni sa ia la pas cartierul si sa descopere “the hidden gems” din oras. Pe langa yard sale-urile din curti, comunitatea pregateste ateliere, concerte in curti, concerte de muzica clasica in case de patrimoniu, tururi ghidate, bingo arhitectural.

Harta integrala a festivalului poate fi consultata aici.

Programul complet al evenimentului poate fi accesat aici.

RDW23_Centralizator_2

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *