Yellow Canary

Yellow Canary – platforma care lupta cu impactul emotional negativ al COVID-19

Yellow Canary este o platforma creata de specialisti si doctori in neurostiinte si psihologie, pornind de la o metodologie de studiu creata de Universitatea Harvard, initiata si dezvoltata de catre Buyer Brain, companie specializata in Consumer Insights, in parteneriat cu Terragni Consulting, companie specializata in Consumer Engagement.

Platforma analizeaza starea emotionala si psihologica a persoanelor care se inscriu prin completarea unui studiu si a fost gandita ca un sistem de alerta timpurie pentru persoanele care resimt un impact emotional negativ in aceasta perioada. Rezultatul obtinut indica utilizatorului daca ar trebui sa intre in legatura cu unul dintre psihologii implicati in proiect, pentru consiliere psihologica gratuita.

Despre Yellow Canary

Inspiratia pentru numele platformei are ca sursa vechile povesti ale minerilor care foloseau un canar ca sistem de avertizare pentru lipsa de oxigen din mina.

Efectele COVID-19 se resimt in foarte multe aspecte ale vietii, intrucat acest virus redefineste interactiunile sociale, naste panica, anxietate, destabilizeaza economia, creeaza un mediu impredictibil, necunoscut si instabil.

Aceste efecte nu se resimt doar pe moment, pentru ca ele functioneaza asemenea unui cutremur de magnitudine inalta – lasand semne vizibile.

Pentru ca societatea sa isi poata reveni cat mai rapid si sigur, este nevoie de o analiza atenta a nucleului, care va indica impactul real al acestei pandemii asupra echilibrului emotional al membrilor societatii.

Cum functioneaza Yellow Canary

Utilizatorii isi creeaza un cont pe site si completeaza zilnic studiul. Rezultatele vor aparea automat in contul creat, imediat după finalizare. Testarea zilnica este importanta, pentru ca ofera datele necesare urmaririi evolutiei starii utilizatorului si ajuta la obtinerea unor informatii concludente. In functie de rezultat, utilizatorul poate fi pus in legatura cu psihologii parteneri, pentru a beneficia de consiliere gratuita. Consilierea psihologica este asigurata de catre psihologi independenti sau specialisti din cadrul ONG-ului Respiro.

Platforma poate fi accesata aici: https://www.yellow-canary.org/

Proiectul a fost gandita si dezvoltata de catre Buyer Brain si Terragni Consulting, implementat de Lemon Studio, Coding Heads, AIPSS si Prime Telecom, derulat in parteneriat cu ONG-ul Respiro si psihologi independenti.

Buyer Brain este o companie de Consumer Insights, specializata in intelegerea comportamentului consumatorului, care foloseste intrumente ce au la baza neurostiinta aplicata in marketing, cu scopul identificarii solutiilor inovative pentru imbunatatirea experientei consumatorului.

Terragni Consulting, partener Buyer Brain, este o companie de Consumer Engagement specializata in Employer Branding si solutionarea problemelor din acest domeniu.

Lemon Studio este o companie de comunicare, ce foloseste stiintele comportamentale si neurostiintele pentru a crea campanii de comunicare creative si eficiente, cu scopul de a atinge obiectivele de business.

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *