Jorinde Voigt (*1977) Ludwig van Beethoven Sonata 14

Tur virtual: Expozitia Beethoven moves

Luni, 5 octombrie, a avut loc premiera Vienna Showcase, live din noua expozitie Beethoven Moves in Muzeul Vienez de Istoria Artei.

Va invitam sa vedeti turul mai jos si pentru a calatori virtual in minunata Viena va invitam sa accesati si canalul oficial Youtube Vienna Tourist Board.

Muzeul Vienez de Istorie a Artei, in cooperare cu Arhiva Gesellschaft der Musikfreunde din Viena prezinta un omagiu neobisnuit adus lui Ludwig van Beethoven (1770-1827), mare reprezentant al primei scoli vieneze. Popularitatea lui Beethoven ramane de neclintit chiar si la 250 de ani de la nastere. Dincolo de muzica, mesajele sale umaniste au influentat istoria artei si culturii. Surditatea sa timpurie i-a modelat imaginea ca un geniu tragic.

Expoziția de la Muzeul Vienez de Istoria Artei reuneste tablouri de Caspar David Friedrich, schite de William Turner, lucrari grafice de Francisco de Goya, Anselm Kiefer si Jorinde Voigt, sculpturi de Auguste Rodin, Rebecca Horn si John Baldessari, un videoclip de Guido van der Werve si o noua lucrare dezvoltata pentru expozitie de Tino Sehgal.

John Baldessari (1931–2020) Beethoven’s Trumpet (with Ear) Opus # 132

Idris Khan (_1978) Struggling to Hear .... After Ludwig van Beethoven Sonatas

Rebecca Horn (_1944) Concert for Anarchy

Proiectare expozitie:

Dani Mileo, Joris Nielander (Tom Postma Design, Amsterdam)

Mai multe informatii puteti afla accesand:

https://beethovenmoves.at

Beethoves Moves ramane la Muzeul de Istoria Artei pana pe 24 ianuarie 2021, in speranta ca pana atunci va putea fi vizitat de cat mai multi iubitori de arta.

Urmatoarea editie Vienna Showcase va avea loc la inceput de decembrie, in direct de la Muzeul Sigmund Freud din Viena, care a fost inchis timp de 18 luni pentru reamenajari intr-un spatiu de două ori mai mare. Vom reveni cu nouatati.

 Speram ca te-a  bucurat aceasta mini incursiune digitala in Viena!

Viena 2020. Capitala muzicii:

https://b2b.wien.info/en/vienna2020

https://music2020.vienna.info

https://photo.vienna.info

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *