ARCEN - Cu bastonul prin Bucuresti

Traseu cultural ARCEN – Cu bastonul prin Bucuresti – editia a 7-a

ARCEN lanseaza duminica, 7 august, de la ora 18.00, a 7-a editie a proiectului de trasee-culturale pietonale „Cu bastonul prin Bucuresti”, propunand bucurestenilor un nou traseu.

Din 7 august pana pe 11 septembrie, in fiecare duminica de la ora 18.00, de la Palatul de Justitie din Splaiul Independentei nr. 4 (punct de plecare: Biserica Domnita Balasa) si pana in str. George Georgescu, ghizii ARCEN ii vor conduce pe bucuresteni prin una dintre cele mai surprinzatoare zone istorice ale Bucurestiului.

Un adevarat memorial al demolarilor de acum 30 de ani, zona Podul Calicilor – Calea Rahovei Veche, Mahalaua Sfintii Apostoli si Antim mai pastreaza inca ramasitele organice ale unui tesut urban care a fost sters cu buldozerul de pe harta orasului.

Pe parcursul traseului, mergand pe strazile Sfintii Apostoli – Palatul de Justitie – Danielopol Gheorghe – Apolodor – Vanatori – Bulevardul Unirii – Mitropolit Antim Ivireanul – Gladiolelor – George Georgescu, vom intalni un peisaj urban inedit pentru centrul unei capitale europene si vom vorbi despre ceea ce vedem sau nu mai vedem in materie de arhitectura, istorie si povesti. In incercarea de a ne imagina atmosfera de la sud de Dambovita, din cele mai importante epoci, ne vom aminti de Halele Centrale, Spitalul Brancovenesc, Manastirea Antim, de obiceiuri din casele si familiile vechi bucurestene, istorii despre mahalale si personajele lor si povesti din timpul marilor demolari, reusind poate sa actualizam o parte din viata si ritmul unui oras disparut definitiv.

Noutatea acestei editii este ca traseul va fi insotit si de un material vizual care ii va ajuta pe participanti sa inteleaga modificarile brutale prin care s-a intervenit in aceasta zona la nivel urbanistic si identitar.

Editia a 7-a a proiectului „Cu bastonul prin Bucuresti” este organizata in parteneriat cu ARCUB, sustinand proiectul „Bucuresti 2021” si candidatura Bucurestiului la titlul de capitala culturala europeana.

Traseul-cultural „Cu bastonul prin Bucuresti” este reluat in fiecare an, din dragoste pentru oras si pentru locuitorii lui.

Participarea la plimbarile ARCEN este gratuita.

ARCEN - Cu bastonul prin Bucuresti

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *