Timisoara, un caleidoscop de emotii

Maine plec la Timisoara, la invitatia wall-street.ro de a fi speaker in cadrul conferintei ecomTIM. Poate ca stiati acest lucru din articolul publicat saptamana trecuta, dar ce nu v-am spus niciodata este de ce Timisoara reprezinta THE CITY pentru mine si nici despre ce si cine va vorbi acolo.

Piata Centrala
Piata Operei

Desi nascuta in Bucuresti, radacinile mele sunt la Timisoara, orasul cu care rezonez perfect, de unde am primele amintiri clare. Familia Bucovicean este una restransa, suntem doar cativa “Bucoviceni de sange” si destul de putini prin afiliere. Numele nostru nu este legat de Bucovina, contrar asteptarilor, ci vine din sarba. Jumatate din familia mea, cea din partea tatalui este din Timisoara si  cred ca este chiar jumatatea care ma iubeste mai mult. La Timisoara o am pe bunica cu care seman via tata, la care mi-am petrecut toate vacantele de neuitat din copilarie.

Piata Operei, vedere catre catedrala
Piata Operei, vedere catre catedrala

Tot Timisoara este locul in care m-am format cultural,  am invatat generozitatea, cum este sa oferi fara sa ceri, cum duminica se sta la masa cu familia extinsa – “de la boier la servitor”, am invatat ce inseamna prietenenia neconditionata, toate acestea in timp ce  copii ceilalti ma invatau, cu rabdare infinita, ca ringhispil este acelasi lucru cu hutulus, adica leagan. :) Tot in Timisoara am invatat sa ma bucur de muzica populara si “sa fac bine ca asa e cumsecade” cum zice bunica.

Canalul Bega
Canalul Bega

La Timisoara am invatat de la bunicul sa mananc piparca dimineata, la pranz si seara, oamenii de acolo mi-au dezvoltat inclinatia spre harnicie – am invatat sa tai lemne cu toporul,  cum sa ingrijesc o gradina dar si sa fur coada purcelului taiat de Craciun, ca deliciu suprem. Cele mai caduroase ierni le-am petrecut la Timisora sub duna pe care saream din pragul usii. Acolo am invatat sa-i iubesc pe sarbi, pe unguri si pe tiganii de matase, poate pentru ca la Timisoara mi-a adus prima oara Mos Craciun (pe atunci Mos Gerila ) banane de la unguri, marshmallows de la sarbi, iar de la tigani imi lua bunica fiecare set de bijuterii pe care l-am primit din 7 in 7 ani, conform traditiei.

Timisoara - Bulevardul Leontin Salajan, fantana Punctelor Cardinale
Timisoara - Bulevardul Leontin Salajan, fantana Punctelor Cardinale
Seara culturala sarba
Seara culturala sarba

Ma intorc de fiecare data in Timisoara cu sufletul incarcat de amintiri dulci, dar de aceasta data si cu emotiile inerente ca in fata unui examen important. Sa fac parte dintre speakeri in cadrul ecomTIM este o bucurie si onoare.  Ca sa nu mai zic ca sunt pe panelul “Money maker”, alaturi de niste oameni extrem de interesanti:
Andrei Stefan, Product Manager, Online, Vodafone Romania
Dorin Boerescu – CEO, 2Parale
Laura Teposu – Director de dezvoltare, Libris.ro
Remus Visan – Deputy Managing Director, Paravion
Olaf Lausen – General Manager Business Development, clickshop.ro

Vom vorbi despre cum cum e sa faci afaceri cu produse premium, cat de nisata este nisa pe care jucam si care este potentialul in mediul international. M-ar ajuta daca aveti ceva intrebari, pentru ca as vrea sa raspund la cat mai multe. Si daca doriti sa stiti ceva si de la ceilalti speakeri sa-mi scrieti , ca-i intreb:)!

Aveti aici mai multe info despre programul ecomTIM-ului si despe ce si cu cine o sa vorbim.

 

ecomTIM
ecomTIM

Ma intorc la Timisoara sa ma mai plimb o data prin parcul rozelor si sa citesc o carte la umbra unui castan. Poate ploua… :D

Parcul Rozelor
Parcul Rozelor

Surse foto: www.turistderomania.ro, www.marius-universulmeu.blogspot, www.timisoaraexpres.ro, www.ziuadevest.ro

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *