The Ultimate Capricorn - Heroine Joan of Arc, National Symbol of France

The Ultimate Renaissance Woman

The Ultimate Capricorn - Heroine Joan of Arc, National Symbol of France

The Ultimate Capricorn – Heroine Joan of Arc, National Symbol of France

Horoscop 22 decembrie – 6 ianuarie

♈️ Berbec ♈️

Intrarea Soarelui in Capricorn si pe casa ta a X-a te impinge sa urmaresti cu pasiune si incapatanare scopurile profesionale pe care le vrei indeplinite cat mai repede. Directia in care mergi poate fi supusa unor intorsaturi de situatie si schimbari de opinie cu care nu esti de acord si care te arunca inapoi cu cativa pasi din cauza mersului retrograd al planetei Mercur. Nu te lua la harta cu superiorii si cu persoanele care au autoritatea si posibilitatea sa te promoveze, ci mai degraba profita de ocazie si planifica matur, chibzuit si calculat, in asa fel incat in ianuarie sa continui ce ai inceput cu toate panzele sus si cu energia caracteristica tie.

Berbec

♉️ Taur ♉️

Ingresul Soarelui in Capricorn si pe casa ta a IX-a, unde se alatura lui Mercur in mers retrograd, iti transforma filosofia de viata si ii adauga o nota de seriozitate si de pragmatism. Nu mai crezi ca tot ce zboara se mananca si ca totul se va termina cu bine, ci te bazezi mai mult pe fapte concrete si pe planificare atenta si riguroasa. Un plan sau o situatie legata de bani si de hobby-urile tale are nevoie de un make-over, fiindca se pare ca ai omis cateva aspect importante atunci cand l-ai conceput prima data. O persoana pe care o admiri pentru realizarile profesionale si care vine de departe este dispusa sa iti intinda o mana de ajutor si sa iti duca munca peste hotare.

Taur

♊️ Gemeni ♊️

Planeta care te guverneaza, Mercur, a intrat in mers retrograd in Capricorn si angajamentele pe care ti le-ai luat incep sa te sperie si sa te faca sa bati in retragere. Intorci planul initial pe toate partile, incercand sa anticipezi ce ar putea merge prost si te-ar putea dezechilibra de pe pozitia de putere pe care incerci sa o cuceresti. Intrarea Soarelui in acelasi semn si pe aceeasi casa a VIII-a semnifica sprijinul cuiva matur si experimentat care vrea sa te ajute sa iti depasesti temerile si sa iti deblochezi energia. Intrebarea cea mai importanta tine de disponibilitatea ta emotionala de a te implica trup si suflet intr-un parteneriat pe termen lung care presupune impartirea resurselor comune.

Gemeni

♋️ Rac ♋️

Soarele intra in Capricorn, pe casa ta a VII-a, si ii tine isonul lui Mercur in mers retrograd. In ultimele zile pare ca ori tu, ori partenerul, nu mai reusiti sa conversati si sa va exprimati clar, coerent si eficient. Propunerea de afaceri pare a nu mai fi la fel de solida ca la inceput, cealalta jumatate pare a fi mai mereu prost dispusa si morocanoasa, iar tu te simti sleit/a de puteri si cu nervii intinsi la maxim. Un plan financiar sau o achizitie comuna la care te gandeai de putin timp sunt puse pe pauza si reanalizate in intregime si pe indelete, fiindca anumite detalii nu sunt chiar limpezi si nu mai esti atat de convins/a ca vrei sa te implici pe termen lung.

Rac

♌️ Leu ♌️

Daca o tii tot asa, te vei imbolnavi de stres si de suprasolicitare mentala exact inainte de Craciun si nu cred ca vrei cu tot dinadinsul sa ti se intample asta. Soarele, planeta guvernatoare a semnului tau, intra in Capricorn si pe casa ta a VI-a, unde se intalneste cu Mercur aflat in mers retrograd. O factura medicala pentru tine sau unul din apropiatii tai ar putea sa te ia pe nepregatite si sa iti strice planurile de sarbatori. Munca pare ca nu se termina niciodata in cazul tau, insa energia de care dispui are nevoie sa fie din cand in cand refacuta. Asculta-ti corpul cand iti transmite semnale de oboseala, prioritizeaza sarcinile importante si delega-le pe cele de la sfarsitul listei.

Leu

♍️ Fecioara ♍️

Planeta Mercur, cea care iti guverneaza semnul zodiacal, a intrat in mers retrograd in Capricorn, pe casa ta a V-a, si isi da intalnire cu Soarele. Un proiect personal are nevoie sa fie regandit si replanificat, un hobby la care te gandeai sa il transformi in ceva mai mult se dovedeste destul de dificil de executat, iar tu parca te simti coplesit/a si invins/a de greutatile si responsabilitatile pe care le cari pe umerii tai harnici. Creativitatea practica necesita timp si mult efort pentru a fi implementata corespunzator, mai ales cand perfectiunea este singura optiune ce te multumeste. Profita de venirea sarbatorilor pentru a te destinde si relaxa si lasa pentru ianuarie obligatiile profesionale.

Fecioara

♎️ Balanta ♎️

Ai dubii in ce priveste alegerea pe care ai facut-o? Caminul si familia nu-ti ofera echilibrul la care tanjesti? Daca raspunsul este da, atunci sa stii ca Mercur este retrograd in Capricorn si pe casa ta a IV-a, iar Soarele i se alatura, prin urmare sfarsitul de an se anunta destul de confuz si de apasator. Discutiile pe tema spatiului locativ, a unei mosteniri sau cu colegii de apartament nu isi gasesc rezolvarea decat in prima parte a lunii ianuarie, asa ca ai timp pentru a regandi si a reface planul initial. Ai grija sa nu mai ignori nici un punct de vedere care nu se impaca cu al tau, sa nu-i mai tratezi pe cei din casa cu aroganta si nici sa nu te autoproclamezi rege al castelului.

Balanta

♏️ Scorpion ♏️

Pe cine vrei sa cuceresti cu vorbe mestesugite? Un sef? Un prieten? Un fan? Fricile tale? Discursul pe care il pregatesti are cateva hibe majore si nu te va ajuta absolut deloc daca te incapatanezi sa mergi in aceeasi directie, fara a face corecturile necesare. Fa-ti temele in mod constiincios si responsabil ca sa nu fii prins/a pe picior gresit de persoana pe care vrei sa o atragi de partea ta sau sa o convingi sa ti se alature intr-o cauza draga tie. Executarea unui plan tine aproape exclusiv de cat de stralucit vorbitor esti, iar in aceasta perioada cuvintele nu prea vor sa te scoata in evidenta si nici sa coopereze dupa placul tau. Exersarea in oglinda iti da ocazia sa iti faci autocritica necesara.

Scorpion

♐️ Sagetator ♐️

Cu ce vine Mosul pe la tine anul acesta? Cu cadouri sau cu cheltuieli peste bugetul permis? Mercur a intrat in mers retrograd in Capricorn si pe casa ta a II-a, unde i se alatura Soarele, iar frenezia sarbatorilor pare a nu te impresiona prea tare, fiindca ai lucruri mult mai serioase la care sa te gandesti. O relatie, cariera ta sau pur si simplu pasul urmator in viata iti consuma atat resurse mentale, cat si financiare, iar asta te pune pe ganduri si te face sa fii mai econom/a si mai atent/a la banii pe care ii castigi din munca proprie. Nu stii pe care dintre datorii sa o achiti prima si nici pe ce sume te poti baza concret, asa ca alegerile sunt dificile, enervante si necesita multa atentie.

Sagetator

♑️ Capricorn ♑️

Stilul tau personal trece printr-o schimbare care deocamdata este doar la nivel mental, urmand a fi implementata abia in ianuarie, cand Mercur va iesi din retrogradare in semnul si pe prima ta casa. Soarele intra in zodia ta si sezonul de iarna incepe cu un pas inapoi si o reconsiderare foarte minutioasa a planului initial. Marca ta serioasa si sobra are nevoie de un strop de caldura si de mai multa deschidere catre ceilalti, fiindca uneori ai tendinta de a tine chiar si apropiatii la distanta si de a-i trata ca pe subordonatii tai. Teama de a pierde controlul atat de pretios pentru tine si de a-ti arata latura sensibila poate deveni cel mai mare dusman al tau daca nu esti atent/a.

Capricorn

♒️ Varsator ♒️

Ar cam fi timpul pentru o binemeritata pauza, iar retrogradarea lui Mercur in Capricorn, pe casa ta a XII-a, unde intra si Soarele, iti ofera cea mai buna ocazie pentru asta. Te ingrijorezi pentru proiecte personale, copii si creativitate, incercand sa gasesti acea linie fragila intre siguranta si instabilitate. In realitate nimic nu este sigur, iar tu ar fi trebuit sa inveti aceasta lectie pana acum, multumita lui Saturn care ti-a daramat visele si sperantele infantile si mult prea optimiste. Din prima saptamana a lui ianuarie vei putea sa implementezi ceea ce ti-ai propus, cu conditia sa fii sarguincios si sa tratezi subiectele cu maxima seriozitate si responsabilitate.

Varsator

♓️ Pesti ♓️

Daca sperai ca Mosul sa iti aduca o poveste de dragoste super romantica sau ca partenerul sa-ti ceara sa va mutati impreuna, atunci e cazul sa fii mai realist/a si sa dai la o parte ochelarii cu lentile bleu care te impiedica sa vezi o situatie asa cum este. Un plan de viitor care implica jumatatea ta sau o locuinta necesita revizuire temeinica, fiindca anumite detalii iti scapa din vedere si este pacat de toata munca si de tot timpul investit. Mercur este in mers retrograd in Capricorn si pe casa ta a XI-a, iar intrarea Soarelui tot aici iti muta atentia catre prieteni si persoane ce iti vor oferi sprijinul necesar incepand cu a doua saptamana din ianuarie.

Pesti

Text semnat Elis Durica, astrolog renascentist.

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *