RDW_CALL_8 700x300

The Institute da startul inscrierii proiectelor pentru RDW Exhibition 2024! #RDW2024 #UnlocktheCity #callforprojects

Romanian Design Week, festival al industriilor creative organizat de The Institute, da startul inscrierilor proiectelor care vor fi expuse in RDW Exhibition 2024 pentru categoriile Arhitectura, Design Interior, Design Grafic, Design de Produs, Design Vestimentar si Ilustratie.

RDW_CALL_17 600x400

Designerii si arhitectii romani sunt invitati sa-si inscrie proiecte realizate in ultimul an intr-una dintre cele sase categorii ale expozitiei: Arhitectura, Design Interior, Design Grafic, Design de Produs, Design Vestimentar si Ilustratie. Termenul limita pana la care proiectele pot fi inscrise este 3 noiembrie 2023. Acestia isi pot inscrie cele mai recente proiecte completand formularul de participare disponibil aici, dupa ce au consultat in prealabil regulamentul de participare, care poate fi accesat aici.

In ultimii 12 ani, Romanian Design Week a devenit cel mai complex festival dedicat industriilor creativ-culturale din Romania. Continuand demersul inceput anul trecut, de a strange si promova cat mai multe proiecte bune, validate de reprezentanti ai industriilor din care fac parte, formatul RDW Exhibition aduna in procesul de selectie de anul acesta peste 150 de specialisti locali, reuniti in RDW Community, alaturi de sase echipe de curatori locali si internationali. RDW Community se compune anual din participantii editiei anterioare a festivalului, alaturi de autorii proiectelor prezentate in arhiva online de portofolii a aceleiasi editii.

Intentia intregului demers este de a conecta cat mai multi specialisti cu scena actuala de arhitectura si design din Romania si de a creste impreuna standardele proiectelor locale. Atat membrii RDW Community, cat si echipele de curatori, se modifica an de an, asigurand o viziune noua fiecarei editii a festivalului.

Procesul de selectie are doua etape: intr-o prima etapa, specialistii reuniti in RDW Community vor valida proiectele inscrise, formand o baza de selectie din care curatorii editiei vor alege, in etapa a doua, participantii la expozitia fizica din perioada 24 mai – 2 iunie, din Bucuresti.

Proiectele votate de RDW Community vor fi promovate pe tot parcursul anului pe romaniandesignweek.ro si pe canalele online de comunicare ale Romanian Design Week si The Institute.

Tema festivalului Romanian Design Week 2024: Unlock the City
Editia din 2024 a Romanian Design Week isi propune sa investigheze metodele prin care creativitatea si inovatia pot modela orasele de maine si sa contribuie totodata la explorarea Bucurestiului si la descoperirea potentialului si a straturilor acestuia, a spatiilor creative din oras si a organizatiilor sau proiectelor culturale care le anima si definesc.
Editia invita bucurestenii sa descopere specificul creativ al unor zone din oras, sa descopere proiecte de design inedite si abordari multisicplinare, dar si sa contribuie la definirea unor spatii de dialog, demonstrand astfel importanta proceselor de imaginare colectiva si de co-creare a unui oras mai prietenos.
Tema generala a festivalului RDW2024 doreste sa contribuie la reconectarea bucurestenilor la oras si mai ales la comunitatile acestuia, redescoperite de aceasta data din perspectiva potentialului industriilor creative locale si nu reprezinta un criteriu in procesul de selectie al proiectelor pentru RDW Exhibition 2024.
Mai multe detalii pe website, Facebook si Instagram.

Parteneri media strategici: PRO TV, Rock FM, Hotnews, Euromedia, YOOH
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Igloo, Revista Zeppelin, Designist, Molecule F, Modernism, Lovedeco, B365.ro, aiciastat.ro, feeder.ro, munteanurecomanda.ro, Revista Atelierul, IQAds, Zile si Nopti, Glamour, The Woman, Happening, Inspirationist, Spatiul Construit, Arthood, Metropolis, ALIST Magazine, Dreamingof.net, Nine O’Clock, Contemporary Lynx, World Architecture Community
Partener de comunicare: Black Rhino Radio
Echipa de creatie: Radu Manelici, Claudia Draghia, Sebastian Pren
Partener monitorizare: MediaTrust

Despre The Institute
The Institute promoveaza industriile creative din Romania, urmarind sa contribuie la modernizarea Romaniei. The Institute initiaza si organizeaza evenimente de peste 25 de ani si a construit o comunitate ce reuneste antreprenori, profesionisti si publicul industriilor creative din Romania. Prin tot ceea ce face, contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ in tara, creste si diversifica audienta atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agentiilor si manufacturilor, promoveaza antreprenorii si profesionistii creativi pe plan national si international. Este fondator al Romanian Design Week, al festivalului DIPLOMA, al Galei Societatii Civile, Internetics, Cartierul Creativ, combinat.ro si initiator al ASAP Romania.

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *