Solve for Tomorrow

Solve for Tomorrow

Samsung Electronics Romania anunta startul celei de-a doua editii a competitiei nationale Solve for Tomorrow

Samsung Electronics Romania anunta startul competitiei „Solve for Tomorrow”, aflata la cea de-a doua editie organizata pe plan national. Desfasurata in parteneriat cu Junior Achievement Romania, organizatie non-profit internationala, cunoscuta pentru programele sale de educatie economica si antreprenoriala, competitia se adreseaza elevilor de liceu cu varsta cuprinsa intre 16 si 18 ani si isi propune sa aduca impreuna tehnologia, educatia, solutiile eficiente si sustenabile pentru a rezolva probleme pe care elevii le identifica in comunitatile din care fac parte. In cadrul competitiei, prin imbinarea tehnologiei cu educatia si creativitatea, tinerii isi pot aduce ideile la viata cu ajutorul sesiunilor de mentorat si al cursurilor de Sustainable Design Thinking organizate de Samsung Electronics Romania.

In cadrul evenimentului de lansare a competitiei, domnul Sorin Ion, Secretar de Stat Invatamant Preuniversitar, Ministerul Educatiei, a declarat: ,,Digitalizarea este un domeniu prioritar pe lista Ministerului Educatiei, fiind extrem de deschisi fata de tot ceea ce se intampla in sfera tehnologiei. Dintre masurile luate in acest sens, mentionez faptul ca anul acesta este primul in care am adaugat in calendarul competitional specializarea Robotica. Exista echipe care coordoneaza proiecte din zona de robotica in aproape 38 de judete din tara. Din acest motiv, suntem constienti de importanta digitalizarii educatiei in atragerea tinerilor catre domeniul tehnologiei moderne”. 

Simona Panait, Marketing Director Romania & Bulgaria, Samsung Electronics a prezentat obiectivele proiectului: „Cu bucurie dam astazi startul celei de-a doua editii a competitiei „Solve for Tomorrow”, urmarind acelasi obiectiv – cautam cele mai tari idei pentru un viitor sustenabil. In prima editie, am aflat cum vad viitorul elevii din Romania prin cele 242 de proiecte inscrise, iar acest lucru ne da incredere ca cea de-a doua editie va trezi un interes la fel de ridicat din partea acestora. Pentru editia 2022 – 2023, ne propunem sa continuam sa oferim tinerilor contextul necesar astfel incat educatia, tehnologia si ideile eficiente si sustenabile sa se reuneasca, reiesind, astfel, solutii inovatoare orientate catre imbunatatirea standardului de viata in comunitati. Suntem increzatori in tineri si in ideile lor”.

In competitie, se pot inscrie toti elevii din Romania, cu varste cuprinse intre 16 si 18 ani, in perioada 14 septembrie – 31 octombrie 2022, pe platforma www.samsung.com/ro/solvefortomorrow, in cadrul celor patru categorii ale competitiei: Mediu Inconjurator, Diversitate si Incluziune Sociala, Educatie si Dezvoltare Durabila.

Competitia nationala „Solve for Tomorrow” este structurata in doua etape. In prima etapa, elevii se pot inscrie individual sau in echipe de pana la cinci membri, completand formularul de inscriere. In urma evaluarii, membrii juriului vor selecta 25 dintre proiectele inscrise pentru participarea la activitatile prevazute in cea de-a doua etapa a competitiei. Cei selectati in etapa a doua vor beneficia de workshop-uri si sesiuni de mentorat care ii vor ajuta sa isi dezvolte ideile inovatoare pentru a gasi solutii la diverse provocari din societatea noastra. Cititi toate detaliile in regulamentul competitiei.

Calendarul competitiei Solve for Tomorrow, editia a doua, 2022 – 2023:

Lansarea competitiei – 14 septembrie 2022

Dată limita a inscrierilor – 31 octombrie 2022

Jurizarea proiectelor inscrise – 1 – 4 noiembrie 2022

Anuntarea participantilor selectati pentru etapa a II-a pe site-ul competitiei – 7 noiembrie 2022

Desfasurarea atelierelor de Design Thinking – 14 noiembrie – 15 decembrie 2022

Participantii lucreaza la dezvoltarea ideilor inscrise in competitie – 15 noiembrie – 20 decembrie 2022

Desfasurarea atelierelor de antreprenoriat – 16 – 22 ianuarie 2023

Solve for Tomorrow

Desfasurarea sesiunilor de mentorat

Sesiunea I: 5 – 9 decembrie 2022

Sesiunea II: 30 ianuarie – 7 februarie 2023

Eveniment Demo Day – 16 februarie 2023

Finala competitiei – 21 februarie 2023

Loredana Poenaru, Director educational Junior Achievement Romania a completat: „Solve for Tomorrow reprezinta o experienta completa de invatare – de la explorarea nevoilor comunitare, la generarea unor solutii inovatoare si dezvoltarea lor in proiecte fezabile. Ne bucuram sa fim parteneri in cea de-a doua editie a acestui proiect in Romania si sa lucram alaturi de tineri a caror creativitate si determinare au puterea de a remodela viitorul”.

In cadrul primei editii „Solve for Tomorrow” organizate in Romania, au fost inscrise la nivel national 242 de proiecte. In urma procesului de selectie, juriul a ales 25 de proiecte pentru a merge in cea de-a doua etapa a competitiei. Pentru cei 75 de participanti (inscrieri individuale sau in echipa), au urmat 5 saptamani de pregatiri intense, beneficiind de sprijinul mentorilor din cadrul Samsung Electronics Romania si Junior Achievement Romania, pentru a-si dezvolta solutiile propuse la problemele identificate in comunitatile in care traiesc. Elevii au invatat despre metoda Sustainable Design Thinking, au participat la ateliere de pregatire si mentorat – toate acestea avand scopul de a-i ajuta pe elevi sa isi perfectioneze ideile pana in ziua finalei competitiei.

Echipa PartJob din Timisoara s-a clasat pe primul loc in urma procesului de jurizare. Proiectul echipei, inscris in categoria Diversitate si Incluziune Sociala, vizeaza dezvoltarea unei platforme de joburi part-time dedicata tinerilor incepand cu varsta de 16 ani, pentru a-i ajuta pe acestia, pe de-o parte, sa acumuleze experienta profesionala, iar pe de alta parte, sa aiba satisfactia de a-si asigura o parte dintre venituri inca din perioada liceului. Echipa s-a remarcat prin implicarea de care a dat dovada, prin acuratetea cu care proiectul a fost prezentat in fata juriului, precum si prin imbunatatirile pe care le-a adus proiectului pe parcusul celei de-a doua etape a competitiei.

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *