Show Off RDW

Show Off RDW

Show Off RDW, un format inspirat de UniCredit Bank, va avea loc la Palatul Universul, in Cartierul Creativ, in perioada 19 – 27 mai

Show Off RDW Ajuns la cea de-a doua editie, formatul special Show Off RDW, care face parte din festivalul Romanian Design Week si care este initiat si inspirat de UniCredit Bank, cuprinde o serie de evenimente ce se vor desfasura la Palatul Universul (Str. Brezoianu 23-25, corp B).

 Show Off  2018 se va traduce intr-o serie de expozitii si evenimente punctuale: Expozitia Diploma Selected, o expozitie capsula care aduce in prim plan dialogul artistic intre 12 profesionisti din industriile creative si 13 proaspat absolventi ai facultatilor vocationale, Expozitia UYDA by Ubikubi, care va cuprinde atat proiectele castigatoare, cat si plansele de prezentare ale tuturor proiectelor inscrise in cadrul competitiei Ubikubi Young Designers Award de anul acesta, o editie speciala CreativeMornings, dar si intr-o serie de evenimente care vor avea loc la Linotip - Centru independent coregrafic.

Acum aproape 11 ani cand ne-am dus pentru prima data catre ei, creativii si artistii erau priviti boemi, cu capul in nori, fara simt practic, fara simt antreprenorial. Insa noi am fost primii care au vazut in ei de la inceput pasiune, determinare si talent. Am vazut mintile care schimba lucrurile. Suntem Banca Mintilor Creative si acesta este motivul pentru care ne-am indreptat atentia din nou spre cel mai nou si mai activ loc creativ din Bucuresti – Palatul Universul, care continua sa fie si in 2018 gazda SHOW OFF RDW, adunand sub acelasi acoperis o serie de evenimente creative, cu o puternica componenta educativa. Portile Palatului Universul sunt larg deschise mintilor creative in perioada 19-27 Mai 2018!”, a declarat Anca UngureanuDirector Identitate si Comunicare in cadrul UniCredit Bank.

Show Off RDW

Romanian Design Week este un festival care s-a dezvoltat organic si care astazi inseamna mai mult decat o expozitie centrala, traducandu-se intr-o serie de formate speciale, care compun o arhitectură complexa a ceea ce a devenit in acesti cinci ani cel mai amplu eveniment dedicat industriilor creative din Romania. Ne bucuram ca formatul inspirat de partenerii nostri de la UniCredit Bank s-a bucurat inca de la prima editie de mult succes si sunt convins ca si anul acesta va reusi sa surprinda printr-o selectie foarte buna de evenimente si designeri tineri si foarte tineri, ce merita urmariti si incurajati”, a declarat Andrei Bortun – CEO The Institute.

Programul Show Off Romanian Design Week by UniCredit Bank 

Show Off RDW

Diploma Selected

19-27 mai, Mezanin, Palatul Universul

Vernisaj – 19 mai, ora 18.00

Pornind de la premisa ca lucrarea de diploma este cel mai elaborat proiect al unui student din toata perioada facultatii, The Institute, cu sprijinul UniCredit Bank, aduce in atentia unui public cat mai larg proiectele absolventilor, punand accent pe ”impreuna” si pe dialogul artistic.

Lucrarile pe care le veti putea admira in cadrul expozitiei au fost selectate din cadrul operelor prezentate in cadrul expozitiei DIPLOMA, de catre un board creativ, format din specialisti de renume:

  • Arhitectura – Andrei Serbescu (Arhitect, ADNBA), care a ales proiectul „Sala de reprezentatii in Bucuresti”, al Laurei-Ioana Oniga.
  • Arhitectura de Interior – Eliza Yokina (Arhitect Partner Cumulus), care a optat pentru Bianca-Andreea-Alice Rada, cu proiectul „Casa Micescu/BIBLIOHUB – biblioteca viitorului” si pentru Diana Cirdeiu, cu proiectul „Centrul Cultural pentru adolescenti Botosani”.
  • Arte Textile – Andreea Sandu (Coordonator Galeria Galateca) – absolvent Mihai Popescu, cu proiectul „Expeditie”.
  • Ceramica, Sticla, Metal – Ioana Ciocan (Director General, Pavilionul de Arta Bucuresti Art Safari), care a optat pentru Laura Tartau și proiectul „CONTINUUM – Incursiune stilistica a bijuteriei sec.XX_XXI”.
  • Design de obiect – Dragos Motica (Designer & Creative Director, UBIKUBI) a ales proiectul MAU, semnat de Alex Stefan Nita.
  • Fashion – Mirela Bucovicean (Fondator Molecule F) a optat pentru Laurentiu Cosmin Matei si colectia sa – Characters.
  • Foto – Video – Nicu Ilfoveanu (Fotograf) a ales proiectul Melissei Antonescu – „La inceput a fost povestea”.
  • Grafica – Matei Caltia (Galerist Galeria Posibila) si proiectul selectat de acesta – „The Space Between” a lui Ciprian Grigorescu.
  • Graphic Design – Raymond Bobar (Designer Grafic) a optat pentru “The Dictionary of Obscure Sorrows”, proiect semnat de Livia Falcaru.
  • Urbanism – Eugen Panescu (Arhitect, Planwerk Cluj) a ales proiectul Elenei Rus- „Pietonizarea unei zone centrale cu valoare istorica, intr-un oras Est-European”
  • Pictura – Suzana Vasilescu (Istoric de arta & manager cultural) a optat pentru Marina Daniluc si proiectul „Absent”.
  • Sculptura – Cosmin Nasui (Critic de arta) si proiectul „Anima”, a lui Denis Simion.

Expozitia UYDA by Ubikubi

19-27 mai @ Beans&Dots

Vernisaj – 19 mai, ora 18.00

Show Off RDW

Ubikubi Young Designers Award (UYDA) este un concurs de design de obiect deschis tinerilor designeri, arhitecti sau pasionatilor de design cu competente specifice, care doresc sa-si vada proiectele transformate in produse fizice.

Expozitia isi propune sa arate ce presupun procesele specifice designului, iar in acest sens, va prezenta atat proiectele castigatoare, cat si plansele de prezentare ale tuturor proiectelor inscrise in cadrul competitiei UYDA de anul acesta.

Ajuns la cea de-a doua editie in 2018, concursul este un demers inspirat de UniCredit Bank si urmareste sa devina reperul principal in ceea ce priveste competitiile de design din Romania.

Fondat in 2014, Ubikubi este un studio de design si producator de mobilier din Bucuresti. Oamenii din spatele studioului sunt Dragos Motica, designer si creative director si Robert Savu, co-fondator si antreprenor. Colectia de obiecte din portofoliul Ubikubi este dezvoltata in-house, cu tehnologie proprie si materiale sustenabile.

CreativeMornings Bucharest

Vineri, 25 mai, Apollo 111

Ora 8.30

Un mic dejun pentru comunitatea creativa alaturi de un invitat special care vorbeste despre parcursul sau creativ. Locurile sunt gratuite, dar limitate. Inscrierile se fac aici: creativemornings.com/cities/buc.

Show Off RDW

LINOTrip to contemporary dance by Liontip

19 mai

17:00 – 19:00 – Workshop de dans contemporan

20:00 – 21:00 – Vizionare de scurt metraje de dans contemporan  

Evenimentul va fi compus dintr-un workshop si o vizionare de scurt metraje si va fi cu circuit inchis.  In timpul workshop-ului, cei care vor participa vor putea descoperi miscarea si corpul prin intermediul exercitiilor de partnering – lucru cu parteneri diferiti, care este menit sa incurajeze increderea in interactiunea cu alt corp, alta personalitate.

 Mai multe informatii despre programul complet RDW aflati pe www.institute.ro.

Parteneri Romanian Design Week 2018

Prezentat de: The Institute si UniCredit Bank

Partener principal: glo

Partener: Absolut, Ciuc, Telekom, Rompetrol, IKEA

Parteneri institutionali: Institutul Cultural Roman, Administratia Fondului Cultural Roman, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, British Council, Ambasada Suediei in Romania, Institutul Suedez, Anul European al Patrimoniului Cultural

Parteneri media principali: Hotnews, Posterscope Romania, Promenada Mall

Parteneri media: Dezeen, Dezeen Jobs, Radio Romania Cultural, Alist Magazine, Zeppelin, igloo, Iqads, Arhitectura, Zile si Nopti, Molecule F, Designist, Art Safari, Glamour, DreamingOf.net, Modernism.ro.

Parteneri strategici: Daescu Bortun Olteanu, Gavrila si Asociatii, 360 Revolution, Kaustik, Netvibes, Mind Treat Studios, Ove, Zelist.

Romanian Design Week este cel mai mare festival multidisciplinar din Romania, iar printre cele mai importante obiective ale proiectului se numara promovarea designului, interactiunea dintre specialistii din diverse ramuri ale acestuia, apropierea unui public cat mai larg de domeniile pe care isi propune sa le acopere, dar si generarea contextului necesar dezvoltarii acestor discipline in Romania.

Un proiect al The Institute, Romanian Design Week este un festival anual care promoveaza designul romanesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic si cultural. Este primul proiect dedicat in intregime designului, care se adreseaza atat publicului, cat si profesionistilor. In fiecare an, Romanian Design Week traseaza o harta a evenimentelor si spatiilor ce promoveaza designul.

Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitea beneficiarului finantarii.

Despre UniCredit Bank

UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comerciala paneuropeana puternica, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, oferind bazei de 25 milioane de clienti o retea unica vest-, central- si est-europeana. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Business Integrated Solutions.

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *