5 pentru Arte

Se lanseaza 5 PENTRU ARTE

5 PENTRU ARTE 1 PLATFORMA ONLINE, 5 CONCEPTE EXPOZITIONALE

5 pentru ARTE

The Institute si DIPLOMA lanseaza cu ocazia Zilei Culturii Nationale ″5 PENTRU ARTE″, o platforma online cu un mix multidisciplinar de lucrari de arta, design si arhitectura sub umbrela a cinci expozitii-concept dezvoltate de cinci invitati speciali din lumea industriilor creative; lucrarile discutate sunt realizate in timpul lockdown-ului de absolventi de facultati creative din Romania.

Un nou proiect online dedicat promovarii tinerelor talente, 5 PENTRU ARTE lanseaza primul material dintr-o serie de cinci. Platforma online va gazdui pana la finalul lunii ianuarie 5 astfel de expozitii hibrid, curatoriate de invitatii Festivalului DIPLOMA, care vor realiza o selectie de lucrari de arte vizuale, design si arhitectura, integrandu-le intr-un discurs curatorial personal.

Proiectul (re)aduce astfel in atenție peste 20 de lucrari care au incheiat un capitol academic intr-un context exceptional pentru zeci de absolventi care si-au definit si susținut diplomele in timpul lockdown-ului. Creatiile selectate pentru platforma au fost anterior prezentate in expoziția DIPLOMA 2020, in perioada 11-20 octombrie, in cadrul Combinatului Fondului Plastic din Bucuresti.

Platforma este disponibila de la ora 16:00 cu primul material: WE LIKE FORESTS, ROSE PETALS & GRASS. DO I LOOK AT THE STARS OR SATELLITES?, semnat Eugen Radescu, manager cultural si curator, lector la Universitatea Bucuresti si profesor asociat Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, membru in board-ul creativ DIPLOMA 2018 si 2020.

Cu ocazia Zilei Culturii Nationale, The Institute & DIPLOMA privesc spre viitor prin intermediul creatiei contemporane si continua demersul de a apropria comunitatile creative de tinerele generatii. ″5 PENTRU ARTE″ ia o forma digitala pentru a compensa lipsa oportunitatilor de expunere fizica pentru tineri si lipsa concomitenta a unor canale de arta cu continut complex, special gandite pentru mediul online.

Fiecare nou material publicat pe www.5pentruarte.diplomafestival.ro va fi disponibil in fiecare zi de marti si joi pana la finalul lunii ianuarie.

5 PENTRU ARTE este un proiect cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii si dezvoltat de The Institute.

*

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Rock FM, Designist.ro, Feeder.ro, Glamour, Igloo, IQads, Molecule-F, Munteanu, Zile si Nopți, Zeppelin.

Partener de monitorizare: MediaTrust Romania

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *