Sabina (Pop) + Ioana (Iacob) = Glimpse of Her Tees

Sabina (Pop) + Ioana (Iacob) = Glimpse of Her Tees

Sabina (Pop) + Ioana (Iacob) = Glimpse of Her Tees

Sabina (Pop) + Ioana (Iacob) este una dintre acele colaborari care nu doar ca functioneaza de minune ci era si firesc sa se petreaca, fiind doar o chestiune de timp. Bazate in Cluj, ambele artiste s-au folosit de domenii de exprimare diferite pentru a aborda o tematica cel putin feminina daca nu chiar feminista.

Designer-ul Sabina Pop a avut ca inspiratie pentru ultima colectie Glimpse of Her artistele anilor 60 precum si abundenta de culoare si imprimeuri asociate cu aceasta perioada, rezultatul fiind haine fluide cu volane si funde, dar cu suficiente structuri asimetrice cat sa le ofere o definitorie nota de contemporaneitate. Sabina Pop cauta in continuare conexiunea intre feminism si arta, sau si mai mult decat atat, rolul si locul femeii in lumea artei, avand ca punct de pornire pentru aceasta discursul sustinut prin intermediul modei.

Sabina (Pop) + Ioana (Iacob) = Glimpse of Her Tees

Ioana Iacob trateaza in pictura problematica universului si mai ales a sexualitatii feminine. De notat este faptul ca acest univers prezentat se afla la ani lumina distanta fata de cel diafan si romantic reprezentat in cliseurile uzuale, cel al Ioanei Iacob este pe alocuri dur si chiar fetisistic, denotand o lupta constanta intre finetea asociata in mod ignorant feminitatii si sexualitatea agresiva si fatisa intalnita adesea in realitate.

In mod firesc, seria de tricouri produse din colaborarea celor doua artiste sunt despre si pentru femeia contemporana, indepartata de idealul docil si casnic, cu care are mai degraba o relatie ironica si pentru care sexualitatea nu mai prezinta un tabu. Din punct de vedere vizual, grafica utilizata face o trimitere constienta la Pop Art-ul anilor 60 o epoca ce se remarca nu doar prin turnura catre comercial ci si printr-o ampla miscare de emancipare a femeilor, mai ales in domeniul artistic.

Colectia de tricouri poate fi achizitionata de la Molecule F Concept Store, Promenada Mall si in curand si de pe https://www.molecule-f.com.

Sabina (Pop) + Ioana (Iacob) = Glimpse of Her Tees

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *