cover diploma

S-a incheiat festivalul DIPLOMA

S-A INCHEIAT DIPLOMA, FESTIVALUL NOII GENERATII DE ARTISTI, ARHITECTI SI DESIGNERI

 S-a incheiat cea de-a saptea editie a festivalului DIPLOMA, un proiect initiat de The Institute si inspirat de UniCredit Bank, care a prezentat anul acesta in fata publicului larg o colectie de lucrari de diploma cu totul aparte, pregatite si sustinute de absolventi in perioada izolarii cauzate de izbucnirea pandemiei. Evenimentul a avut loc in intervalul 02 – 11 octombrie 2020, la Combinatul Fondului Plastic dar si in hub-ul Qreator by IQOS.

La Combinatul Fondului Plastic, vizitatorii au avut ocazia sa descopere peste 90 de lucrari ale absolventilor din promotia 2020 a facultatilor vocational-creative din Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca si Oradea, gazduite de UNAgaleria si SENAT, completate de The Future of Fashion| Diploma 2020 de la Qreator by IQOS.

Designul expozitiilor gazduite de UNAgaleria si SENAT a fost semnat de Attila Kim Architects.

Future of Fashion| Diploma 2020 a fost o expozitie conceputa din lucrarile unor designeri care au participat la editiile anterioare ale festivalului, completata de o serie de micro-scenarii personale, dezvoltate in jurul individualitatii. Lucrarile pe care vizitatorii le-au putut admira s-au remarcat prin curaj, originalitate si preocuparea permanenta pentru evidentierea particularitatii stilistice a fiecarui artist implicat.

Designerii care au expus la Qreator by IQOS sunt Alexandra Elena Deaconu, Andra Ghinea, Andrada Oprean, Bianca Dragne, Claudiu Burca, Ioana Serban, Mariana Padurariu, Medeea Ene, Octavia Chiru, Victoria I. Leea, Vlad Cheregi.

Expozitiile capsula sunt semnate de Alexandru Floarea, Lucian Alexandru Arsene, Sabina Pop si Steff Chelaru.

Designul expozitiei din spatiul Qreator by IQOS a fost semnat de Zeppelin Design.

Pentru ca in ultima jumatate de an am fost cu totii privati de prezenta celor dragi si ne-am vazut nevoiti sa redefinim notiunea de interactiune, Combinatul Fondului Plastic a inglobat si un spatiu inedit de socializare, IQOS LIVING ROOM x DIPLOMA, amenajat la galeria Sector 1, dar si o serie de jocuri in aer liber.

DIPLOMA 2020 ppstare

IQOS LIVING ROOM X DIPLOMA si-a propus sa sublinieze modul in care arta isi lasa amprenta atunci cand vine vorba despre definirea spatiului personal, dar si importanta integrarii acesteia in realitatea cotidiana. Lucrarile semnate de alumi care au expus la DIPLOMA de-a lungul celor sase editii de pana in prezent au adus in atentia publicului creaturi mitologice, metafore asupra societatii contemporane, problematica dezumanizarii sau mitul feminitatii gresit percepute, totul intr-un spatiu in care cei prezenti s-au putut bucura alaturi de prieteni de o estetica fresh si o atmosfera urbana.

Lucrarile sunt semnate de Anca Vintila Dragu, Carmen Nicolau, Catalin Velea, Cezara-Ana Costescu, Daniel Rosca, Filip Voicu, Laszlo Forray, Mircea Constantinescu si Sinziana Cosoianu.

Designul spatiului a fost semnat de echipa Zeppelin Design.

Vizitatorii DIPLOMA au fost, de asemenea, invitati sa se bucure de ultimele zile insorite de toamna intr-un playground adaptat masurilor de siguranta, aflat in Curtea Combinatului Fondului Plastic. Acesta a acoperit o plaja vasta de jocuri, ingloband mese de ping-pong create de absolventi ai facultatilor creativ-vocationale, castigatori ai concursului Ping-Pong+, sustinut de ASAP si Lidl Romania, precum si terenuri de minigolf by UniCredit Bank, badminton by Absolut si petanque by Zeppelin Design.

Noutatea acestei editii este digitalizarea festivalului, tot continutul acestuia putand fi explorat de oriunde, chiar si din confortul propriei canapele, prin intermediul unei harti interactive, al carei design grafic a fost semnat de Radu Manelici + Sebastian Pren.

In plus, lucrarile expuse anul acesta in festival au putut fi experimentate si in augmented reality prin aplicatia ArtLink, prin care a putut fi scanata orice suprafata si proiectate lucrarile creativilor expusi la DIPLOMA in contextul preferat: acasa, in natura sau chiar in mijlocul agitatiei orasului. Conceptul, designul si programarea ArtLink sunt semnate de Bogdan Topirceanu, alumni DIPLOMA, si Dragos Silion.

Nu in ultimul rand, in circuitul festivalului au fost incluse expozitia PosterJam Showcase cu tema Online, amenajata in fata Muzeului National de Arta al Romaniei, lansarea noului numar al revistei de arhitectura Mazzocchioo, dar si o intalnire online a comunitatii Type Thursday.

Selectia lucrarilor de arte vizuale, arte decorative, arhitectura si design ale promotiei 2020 a fost facuta de catre un board creativ, care a strans laolalta in acest an peste 50 de specialisti in domenii creative, profesionisti activi si dedicati ariei lor. Mai multe detalii despre board aici.

diploma postare

Accesul la DIPLOMA 2020 s-a facut in perfecte conditii de siguranta si distantare sociala.

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *