S-a incheiat cea de-a noua editie a festivalului Romanian Design Week

 

S-a încheiat cea de-a noua ediție a festivalului Romanian Design Week

Editia de anul acesta a fost una dintre cele mai complexe organizate pana acum si a prezentat publicului un circuit expozitional vast, completat de o serie de evenimente satelit desfasurate in intreg orasul.

Dupa ce am traversat un an in care arta s-a vazut nevoita sa se reorganizeze si, de ce nu, reinventeze pentru a putea supravietui, ne-am bucurat enorm sa vedem din nou designul romanesc si international promovate si sarbatorite la adevarata lor valoare. Mai mult ca niciodata, am inteles ca lucrurile bune, lucrurile care conteaza cu adevarat, nu se pot face decat daca ramanem impreuna”, a declarat Andrei Bortun, CEO The Institute si fondatorul festivalului Romanian Design Week.

Pentru a doilea an consecutiv, publicul a fost asteptat la Combinatul Fondului Plastic (Strada Băiculesti nr. 29), locatie care a gazduit expozitii de design si instalatii amenajate in interior, completate de spatii exterioare, propice pentru networking si relaxare. La Galeria Senat, vizitatorii au putut explora RDW Selection 2021, o colecție cu unele dintre cele mai bune proiecte de design și arhitectură realizate în ultimii doi ani pe plan local, curatoriata de catre boardul creativ RDW. Conceptul si arhitectura expozitiei au fost dezvoltate alaturi de Attila KIM Architects. Aceasta poate fi vizitata online, prin intermediul unui tur virtual, aici.

S-a încheiat cea de-a noua ediție a festivalului Romanian Design Week

La UNA Galeria, publicul a descoperit Stradal, o expozitie dedicata designului grafic, prezentata de Local Design Circle. Expozitia este un proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

La Galeria IOMO, cei prezenti la festival s-au putut bucura de doua expozitii: Rethinking Plastic, o colectie de obiecte inovatoare si sustenabile, dezvoltate si realizate din plastic reciclat, prezentata de ASAP Romania, dar si We are in this together, ce a inglobat lucrarile a zece artisti ce s-au lasat inspirati in munca lor de grija pentru sanatate si activitatea desfasurate de Reteaua de Sanatate Regina Maria.

Instalatia IQOS World – Network of Emotions a introdus publicul intr-o experienta multisenzoriala, bazata pe sunet si lumina. Aceasta a ridicat un semn de intrebare cu privire la profunzimea relatiilor dintre oameni, fiind semnata de artistul Adrian Damian.

Publicul s-a putut destinde la cornerul A STATE OF THE ART BUILDING, prezentat de Art Property Development si a primit un boost de energie la instalatia Recharge Life Station by ŠKODA Romania. Concept store-ul Room21 a prezentat o selectie de produse romanesti atent curatoriate, potrivite pentru toti cei care au vrut sa se bucure de o sesiune de shopping.

S-a încheiat cea de-a noua ediție a festivalului Romanian Design Week(1)

Formatul RDW Open Air, al carui concept arhitectural a fost realizat de echipa Zeppelin Design, a inclus dubLU by UniCredit, joc distractiv cu puckul, ALTfel by Absolut, o colectie de mobilier urban, perfect pentru conversatii alternative, trei rastele de biciclete semnate de Urban Monkey, utile pentru cei care au ales să vina la festival pe doua roti, dar si un bar care a facut ca atmosfera sa fie una placuta.

Bulevardul Aviatorilor nr. 8 A a devenit anul acesta RDW Design House, un important punct de intalnire al comunitatii creative bucurestene. Locatia a acomodat patru expozitii de design contemporan international, reunite in formatul Design Flags, dar si un concept store Room21.

Tot parte din programul #rdw2021 a fost si expozitia Shaping Design. Together.care continua pana la data de 27 iunie la Muzeul National de Arta al Romaniei. Aceasta prezinta traiectoria creativa a cinci dintre cele mai prolifice studiouri de design de produs din Romania – Agnes Lukacs, Dare to Rug, Radu Abraham, Dragos Motica (ASKIA R&D) si Stardust Architects, investigand aportul acestora la creionarea scenei locale de design contemporan. Proiectul este co-finantat de Administratia Fondului Cultural Național (AFCN). Expozitia poate fi descoperita inclusiv online, prin intermediul unui tur virtual – aici.

S-a încheiat cea de-a noua ediție a festivalului Romanian Design Week

Formatul Design GO a numarat anul acesta peste 60 de evenimente si spatii satelit, care au sarbatorit impreuna designul, creativitatea si rezistenta business-urilor locale intr-o perioada marcata de provocari.

Mai multe detalii pe website, Facebook si Instagram.

***

Un proiect: The Institute

Prezentat de: UniCredit Bank

Co-producatori: Primaria Municipiului Bucuresti, Centrul Cultural Expo Arte

Cu sprijinul: ARCUB – Centrul Cultural Al Municipiului Bucuresti

Parteneri:  Art Property Development, Regina Maria, ASAP, Absolut, Urban Monkey, IQOS

Partener auto: SKODA

Sustinut de: Illy, Jidvei, Savana, Bilka, GRID

Parteneri culturali: Uniunea Artistilor Plastici, Combinatul Fondului Plastic, Muzeul National de Arta al Romaniei

Parteneri media strategici: Rock FM, Radio Romania Cultural, Euromedia, B365.ro

Parteneri media: Arhitext.com, Designist.ro, Feeder.ro, Glamour, Igloo, Inspirationist, IQads, Modernism, Molecule-F, Munteanu, Revista ARTA, Revista Atelierul, V Fair, Zeppelin, Zile și Nopți, WorldArchitectureCommunity

Echipa de creatie: Radu Manelici + Sebastian Pren

Parteneri Digitali: Into VR

Partener de monitorizare: MediaTRUST

Un proiect al The Institute, Romanian Design Week s-a impus in cele noua editii de pana acum ca fiind cel mai important festival multidisciplinar din Romania – o radiografie a stadiului actual de dezvoltare a designului si a industriilor creative: arhitectura, urbanism, design de interior, design grafic, ilustratie, design vestimentar, design de obiect sau a altor initiative sau proiecte care folosesc creativitatea ca principala resursa de dezvoltare. In fiecare an, Romanian Design Week traseaza o harta a evenimentelor si spatiilor ce promoveaza designul.

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *