Romanian Design Week 2017: The Institute & ING Bank

Romanian Design Week 2017: The Institute & ING Bank

The Institute si ING Bank prezinta 200 de proiecte create de 150 de designeri

in cadrul editiei a-V-a a Romanian Design Week 2017

Lucrarile vor fi expuse in spatiul gazduit de viitorul Mega Image Concept Store din strada Grigore Cobalcescu, numarul 45

The Institute si ING Bank prezinta editia aniversara, a cincea, a Romanian Design Week, cel mai mare eveniment destinat promovarii designului romanesc. Expozitia centrala reuneste anul acesta 200 din cele mai bune proiecte realizate in ultimul an de 150 de designeri, graficieni si arhitecti romani.

Romanian Design Week 2017 va putea fi vizitata intre 20 si 28 mai. Intins pe o suprafata de 4000 de mp, spatiul principal al expozitiei, aflat in perimetrul Cartierului Creativ, cel mai nou proiect lansat de The Institute, se afla la nr. 45 pe strada Grigore Cobalcescu. Designul spatiului central RDW 2017 e semnat, in continuare, de arhitectul Attila Kim, iar cladirea este pusa la dispozitia RDW de catre Mega Image si va gazdui pe viitor un nou Concept Store.

RDW Main Venue gazduieste si anul acesta o serie de prezente internationale precum si expozitii satelit organizate de partenerii Romanian Design Week.

Ca in fiecare an, expozitia centrala Romanian Design Week aduce in atentia publicului cele mai bune proiecte de design din ultimul an in domeniile: arhitectura, urbanism, design de obiect, design hibrid, design grafic si ilustratie, design vestimentar si design de produs.

Selectia lucrarilor a fost facuta de catre organizatori alaturi de un board de consultanti din care fac parte: Adrian Soare, arhitect partener SYAA, Domnica Margescu, director de moda si Maurice Munteanu, editor de moda Elle Romania, Mihai Gurei, Creative Director si owner Intro, Ovidiu Hrin, Synopsis, Stefan Ghenciulescu, arhitect, publicist si cercetator in domeniul arhitecturii si urbanismului, redactor-sef al revistei Zeppelin, conferentiar universitar in cadrul UAUIM, Andreea Badala, Fashion Designer-ul din spatele brandului MURMUR, Emilian Cartis, Product Designer leading Product Design + Innovation pentru PepsiCo Europe, initiatorul Design Council Romania si Stefan Vasilachi, Group Creative Director, Geometry Global.

Arhitectura, Arhitectura de interior & Urbanism. 41 proiecte semnate de 32 studiouri

9 Optiune, ADNBA, Atelier A2, Atelier Mass, ateliercetrei, Attila Kim, Beros Abdul Arhitecti Asociati (BA +), Bogdan Ciocodeica, Diana Rosu, Calup, Corvin Cristian, cumulus, Dico&Tiganas, Filofi si Trandafir Arhitectura, Grosu Art Studio, Internio +, Ioka Design, Iulian Ungureanu, Iungo Studio, Lama, MBSP, Somes Delivery, Miso Architects, pandapanda, POSTER, re-act now, Republic of Architects, Simona Pribeagu Schmid, STARH, Twins Studio, Vitamin A, Vlad Sebastian Rusu, Octav Silviu Olanescu, Anamaria Olanescu, Anda Gheorghe, Zeppelin

Stefan Ghenciulescu, curator al categoriei Arhitectura, Arhitectura de interior si Urbanism, despre propunerile primite in acest an: „Multe case vechi restaurate, reparate si mai ales reinventate dar si case noi de calitate. La aceasta editie sunt staruri locul, istoria, orasul si designul sincronizat cu Europa si cu restul lumii.  Am primit si am selectat proiecte hip si spatii confortabile. Ne-au interesat mai ales lucrarile care implica tot felul de oameni si intr-un mod destept, o arhitectura mai responsabila, interiorul mai degraba decat fatada

Design grafic si ilustratie. Peste 40 de designeri si studiouri de design prezinta peste 50 de lucrari

Carti, ilustratii, branding, afise, proiecte speciale, albume, reviste sunt doar cateva exemple de proiecte care intra in aceasta categorie.

Andreea Chirica, Balamuc, Bianca Dumitrascu & Alina Varlanuta, Camellie, Carla Duschka – Atelierul de grafica, Creionetica, Cristina Mocan, Daniel & Andrew, Dragos Dogaru, Gelu Florea, GRAPHO_MAT, Ioana Trusca, Irina Neacsu, Kadna Anda, Kape Illustration, Kitra, Lea Rasovszky, Letinu Filip, Lia Bira, LOOT Studio, Loreta Isac, Maria Balan, Mascarici, Mircea Moroianu, Mihai Manescu, Oana Voicu, Paul Dersidan, Radu Manelici, Raymond Bobar, Rizi, Bianca Tamasan/George Rosu/ Ioana Sopov, Paula Rusu si Ioana Bradulet pentru ROD Carturesti, Saddo&CAP, sandwich SHOP, Save or Cancel, The Orion, Victor Bartis.

Selectia din 2017 este una pestrita, care incearca sa faca loc pentru toata lumea care are ceva de spus intr-un mod frumos sau inedit. Am gasit lucrari bine gandite, explorari curajoase si multa pasiune. Sunt vizualuri frumoase in fata carora m-am bucurat ca un copil care primeste o bomboana, dar si vizualuri care exploreaza directii noi, pe care nu stiu de unde sa le iau, ma agreseaza, ma intreb daca imi plac sau nu si abia dupa ceva timp mi-am dat seama cat de frumoase sunt. Sper sa va incante ochiul si sa va teleporteze intr-o lume a frumosului. Viitorul arata bine” declara Stefan Vasilachi, Group Creative Director, Geometry Global, curator al categoriei Design Grafic si Ilustratie.

Design de produs. Peste 35 de designeri si studiouri expun si lanseaza peste 55 de proiecte

201 Design Studio, Agnes Lukacs, Alex Pintea, Anca Fetcu Lupu, Atelier Mustata – Ciprian Andrei, ateliercetrei, Color, Constantin Alupoaei, coolwoolstudio, Cosanzeana, Coralevici Ana-Maria, CRESC, Daniela Gheorghiu, Dare to Rug, Cristina Enuta, Dizainar Studio (Mihnea Ghilduss, Raul Cadar, Magda Traciu), Dragos Costache, Elena Tara, Iungo Studio, IZZIDESIGNBOX, Kaptura de Aer (Veronica Olariu), Madalina Andronic, Madalina Teler, masSa, Meze Audio, MORMI, Octavian Gugu, OONA Studio, Prototip Studio, Radu Abraham, Radu Comsa, Radu Ungureanu & ROD Carturesti, studio mud., Twins Studio, UBIKUBI, Woodish, XYZ, Zsolt Szasz.

Emilian Cartis, Product Designer leading Product Design + Innovation pentru PepsiCo Europe, initiatorul Design Council Romania apreciaza ca ”Designul in Romania a crescut accelerat in ultimii ani, ajutat de mai multi factori in paralel: festivaluri, centre de creatie, co-working spaces, si in special dedicarea multor oameni care investesc timpul si efortul in a crea noi produse, care cu fiecare an ajung la o calitate mai ridicata. Am urmarit cateva aspecte: Concept (estetica + functionalitate), relevanta si calitatea executiei. Pentru mine fiecare produs are o poveste, pe care o comunica prin efectul pe care il creaza in spatiul in care co-există, si emotia pe care o induce persoanei cu care interactioneaza. M-am bucurat sa vad ca aceasta editie contine si produse de serie mica– un salt important la urmatorul nivel.

Design Vestimentar. 20 de designeri prezinta cele mai recente colectii

Adelina Ivan, Alexandru Floarea, Alexandru Simedru, Ana Alexe, Andra Handaric, Andreea Ciungan, Andreea Tincu, ARGO by Andreea Buga, Borbala Ferencz, Cactus the Brand, Carmen Secareanu, Emese Bako, Ioana Ciolacu, Ioana Grama, LANA, Lena Criveanu, Sabina Pop, Smaranda Almasan, SPOFF si TRASKIN.

La nivel global, in moda, traim un moment de competitie maxima”…. “Granitele sunt mai putin rigide ca inainte, asa ca faptul ca un designer e din Romania poate deveni un avantaj. Depinde numai de el. Selectia de designeri pentru RDW arata cautarea identatii si un potential mare de coagulare a unui domeniu care la noi este abia la inceput” e de parere Andreea Badala, designer si fondator Murmur, curator la categoria Design Vestimentar alaturi de Domnica Margescu, director de moda si Maurice Munteanu, editor de moda la Elle Romania.

Multidisciplinar

Seriei de proiecte multidisciplinare li se adauga expozitiile capsula, realizate de partenerii Romanian Design Week, atat din tara, cat si din strainatate.

Lista completa a evenimentelor din locatia centrala, precum si detalii despre continutul expozitiilor-capsula, pe site-ul institute.ro, precum si in alte materiale de comunicare ale festivalului.

Romanian Design Week 2017: The Institute & ING Bank

Proiectele The Institute se bucura de sprijinul Absolut, glo iFuse, Tastemakers si Ciuc.

Un proiect al The Institute, Romanian Design Week este evenimentul anual care promoveaza designul romanesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic si cultural. Primul proiect dedicat in intregime designului, care se adreseaza atat publicului, cat si profesionistilor, in fiecare an, Romanian Design Week traseaza o harta a evenimentelor si spatiilor ce promoveaza designul. In 2017, RDW are loc intre 20 si 28 mai. Pentru mai multe informatii, va rugam vizitati institute.ro/romanian-design-week, facebook.com/romaniandesignweek

The Institute promoveaza industriile creative din Romania, urmarind sa contribuie la modernizarea Romaniei. The Institute initiaza si organizeaza evenimente de 18 ani si a construit o comunitate ce reuneste antreprenori, profesionisti si publicul industrilor creative din Romania. Prin tot ceea ce face, contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ in tara, creste si diversifica audienta atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agentiilor si manufacturilor, promoveaza antreprenorii si profesionistii creativi pe plan national si international. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati institute.ro, facebook.com/Institute.ro

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *