Record de inscrieri la DIPLOMA 2021

Record de inscrieri la DIPLOMA 2021

Record de inscrieri la DIPLOMA 2021

Singurul festival din Romania dedicat noii generatii de artisti, arhitecti si designeri va avea loc intre 08 si 17 octombrie 2021

Peste 500 de aplicanti, absolventi din 14 specializari diferite si un board creativ format din 40 de specialisti seteaza coordonatele celei de-a VIII-a editii de festival

Record de inscrieri la DIPLOMA 2021

DIPLOMA, singurul festival din Romania dedicat noii generatii de artisti, arhitecti si designeri, prezentat de UniCredit Bank si organizat de The Institute, va avea loc in perioada 08-17 octombrie, la Combinatul Fondului Plastic din Bucuresti, iar anul acesta a inregistrat un numar record de peste 500 de inscrieri de la absolventii promotiei 2021.

Peste 500 de inscrieri din 7 orase – la festivalul care a promovat deja mai mult de 600 de noi talente in cele 7 editii de pana acum

La festival s-au inscris anul acesta peste 500 de absolventi ai facultatilor vocational-creative, reprezentanti ai noii generatii de artisti, arhitecti si creativi romani, din 7 orase diferite: Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Oradea, Brasov si Baia-Mare.

Cei mai multi inscrisi in apelul pentru expozitie sunt absolventi de arhitectura, arta grafica, pictura si moda, insa un numar semnificativ de inscrieri au adunat si celelalte 10 categorii ale festivalului: arhitectura de interior, arta murala, arta & design textil, design de produs, ceramica-sticla-metal, foto-video, pedagogie, sculptura, scenografie si urbanism.

Un board creativ format din peste 40 de galeristi, artisti, manageri culturali, arhitecti, designeri, curatori si antreprenori in industriile creative vor alege cele mai bune lucrari de absolvire care vor fi expuse si promovate in cadrul DIPLOMA 2021.

Pentru a contribui la selectia lucrarilor care vor fi prezentate in expozitie s-au alaturat boardului: Adrian Ciocazanu, Agnes Lukacs, Alex Galmeanu, Anamaria Vrabie, Anca Rujoiu, Andreea Tron, Andrei Breahna, Andrei Jecza, Andrei Serbescu, Attila Kim, Carmen Casiuc, Cornel Lazia, Corvin Cristian, Cosmin Nasui, Cosmina Goagea, Dragos Motica, Eliza Yokina, Eugen Panescu, Eugen Radescu, Florin Cobuz, Ioana Ciocan, Ioana Ulmeanu, Madalina Teler, Marian Palie, Marlene Stanciu, Matei Buta, Matei Caltia, Mihai Pop, Mihnea Ghilduș, Mirela Bucovicean, Monica Moisin, Omid Ghannadi, Ovidiu Buta, Paula Rusu, Paul Dersidan, Radu Abraham, Raymond Bobar, Roman Tolici, Roxana Gamart, Sabin Dumitriu, Stefan Lucut, Suzana Vasilescu si Vika Tonu.

Evenimentul, aflat la a VIII-a editie, a promovat pana acum mai mult de 600 noi talente (in selectia finala a festivalului), pe care le aduce in atentia industriilor creative si a pietei de arta locale, stakeholderilor, posibililor angajatori sau colaboratori si unui public care numara pana la 10.000 de vizitatori la fiecare editie. 

Spatiul gazda DIPLOMA 2021: Combinatul Fondului Plastic, una dintre principalele destinatii culturale ale Bucurestiului

Editia de anul acesta a festivalului se va desfasura, pentru a doua oara consecutiv, la Combinatul Fondului Plastic (Baiculesti 29), o adresa unde in prezent isi deruleaza activitatea o serie de galerii, artisti sau organizatii din lumea artei, precum: Galeria Nicodim, Galeria Sector 1, Galeria Sandwich, artistii Marian si Victoria Zidaru, Mircea Roman si Florentina Voichi, Bianca Mann si Catalin Badarau, Elena si Marcel Scutaru, Galeria Senat si primul depozit de arta din Romania – Art Safe.

DIPLOMA este principalul eveniment anual din programul Combinat.ro, platforma de promovare comuna a entitatilor si artistilor activi la CFP, menita sa coaguleze comunitatea artistica deja prezenta in spatiile din incinta Combinatului Fondului Plastic (CFP), in jurul unui program comun.

Record de inscrieri la DIPLOMA 2021

Dam intalnire comunitatii artistice si creative cu bucurestenii si cu un public cat mai mare la Combinat, pe Baiculesti 29, cu ocazia DIPLOMA. Credem ca este un moment ideal pentru reuni disicipline, a demara colaborari, a deschide noi usi si a contura noi trasee pe harta culturala a orasului. Combinat este o destinatie nu doar cu un imens potential artistic si cultural, ci si o sansa pentru Bucuresti sa vorbeasca despre latura sa optimista si europeana, prin creativitate, prin talent, prin reconversii si reinventari atat de necesare″, a declarat Andrei Bortun, CEO The Institute.

Inca din 2014, organizatorii si partenerii asociati Diploma isi propun sa dezvolte cea mai ampla platforma dedicata artistilor, arhitectilor si creativilor emergenti, care sa le ofere acestora sustinere, vizibilitate si un loc de expunere pentru a-si incepe carierele in domeniul creativ si cultural. In acest sens, evenimentul va fi insotit si de o serie de activitati speciale, cum ar fi talk-uri, workshop-uri si colaborari cu alti parteneri relevanti.

Programul complet al evenimentului va fi anuntat in curand.

Record de inscrieri la DIPLOMA 2021

Parteneri academici: Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea de Arte si Design Cluj-Napoca, Facultatea de Arhitectura din cadrul Universitatii Tehnice Cluj-Napoca, Facultatea de Arte si Design din cadrul Universitatii de Vest Timisoara, Facultatea de Arte Vizuale din cadrul Universitatii din Oradea, Universitatea Nationala „George Enescu” din Iasi si Facultatea de Arhitectura „G. M. Cantacuzino” din Iasi din cadrul Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi”.

Parteneri media strategici: Rock FM, Radio Romania Cultural

Parteneri media: Arhitext, ArtEncounters, Designist.ro, FEEDER.ro, GLAMOUR, Igloo, IQads, Modernism.ro, Molecule F, Munteanu, Revista Arta, Revista Atelierul, V fair, Zeppelin, Zile si Nopti.

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *