RDW Call for Projects Deadline Extention

RDW 2023_Call for Projects_Extindere deadline

DEADLINE EXTENSION >> Call for projects

Romanian Design Week 2023

#RDW2023 #connections #callforprojects

Romanian Design Week

Inscrierile la expozitia din cadrul Romanian Design Week 2023 se prelungesc pana pe 5 decembrie 2022.

Formularul de înscriere poate fi accesat aici: https://institute.ro/page-106.html 

Regulamentul de participare poate fi accesat aici: https://institute.ro/media/RulesRomanianDesignWeek2023_extended_deadline.pdf

Designerii si studiourile care doresc sa inscrie proiecte o pot face in sase categorii: Arhitectura / Arhitectura de Interior / Fashion / Graphic Design / Ilustratie / Product Design

Romanian Design Week 1

Romanian Design Week 2

Pentru ca in 2022 formatul de expozitie din cadrul festivalului a lipsit, la editia 2023 se pot inscrie proiecte realizate in ultimii doi ani.
Inscrierea este gratuita si presupune completarea formularului de participare, care poate fi accesat aici. Inainte de completare, recomandam parcurgerea regulamentului de participare de aici.
Editia 2023 vine si cu schimbari importante de structura pentru formatul de expozitie. Acestea au rolul de a creste relevanta call-ului pentru reprezentantii industriilor creative locale.

Romanian Design Week_Ceramic Sparrow (1)

In continuarea misiunii festivalului de a promova profesionistii industriilor creative prin oferirea unui context in care sa-si prezinte proiectele atat catre colegii de breasla, cat si catre publicul larg, call-ul de proiecte are doua obiective: sa adune o baza de selectie pentru expozitia fizica RDW 2023 si sa dea startul unei arhive online de bune practici in design si arhitectura, care incurajeaza lucrarile de calitate, ce ajuta la o crestere a standardelor pietei si care pot fi luate ca exemple de urmat in anii viitori. Astfel, colectia online de proiecte va deveni un important instrument in promovarea bunelor practici pe tot parcursul anului, nu doar in cele 10 zile de festival.

Romanian Design Week_Ecosistemul Patzaikin (1)

Pentru ca demersul sa fie cat mai relevant si pentru ca recunoasterea proiectelor de calitate vine in primul rand din partea colegilor de breasla, invitatia festivalului este sa alegem impreuna proiectele care merita sa fie date drept exemplu. #rdwcommunity

Romanian Design Week invita participantii ultimei editii a expozitiei cu call (editia 2021) sa voteze inscrierile care merita recunoastere. Dintre acestea, o serie de curatori pe fiecare domeniu (arhitectura, arhitectura de interior, fashion, graphic design, ilustratie, product design) va face selectia pentru expozitia fizica. Proiectele care merita aplaudate, dar care nu vor intra in selectia finala pentru expozitie, vor fi urcate pe platforma romaniandesignweek.ro ca exemple de bune practici si vor putea fi consultate pe tot parcursul anului.
Intentia intregului demers este de a strange si promova cat mai multe exemple de proiecte bune, de a conecta cat mai multi designeri si arhitecti validati de propriile bresle cu publicul larg, de a creste impreuna standardele proiectelor locale.

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *