RDW 2018 | Palatul Telefoanelor | 19 - 27 Mai

RDW 2018 | Palatul Telefoanelor | 19 – 27 Mai

Expozitia centrala Romanian Design Week 2018 va avea loc la Palatul Telefoanelor, in perioada 19 – 27 mai

#RDW2018 #RomanianDesignWeek #cartierulcreativ

Expozitia centrala RDW- cel mai mare eveniment multidisciplinar din Romania- va reuni peste 150 dintre cele mai bune proiecte realizate in ultimul an de designeri, graficieni si arhitecti romani si va putea fi vizitata in perioada 19 – 27 mai, la Palatul Telefoanelor – una dintre cele mai emblematice cladiri ale Bucurestiului, situata pe Calea Victoriei, in Cartierul Creativ.

RDW 2018 | Palatul Telefoanelor | 19 - 27 Mai

Simbol al modernismului si al perioadei interbelice, Palatul Telefoanelor a reprezentat un punct de cotitura al arhitecturii bucurestene. Acesta a fost construit intre anii 1929 – 1934, intr-un stil specific zgarie-norilor americani, avand caracteristici reprezentative ale stilului Art Deco. Constructia a fost prima cladire inalta cu schelet metalic din Romania, iar pana in anii ’70 a ramas cea mai inalta cladire din oras.

Expozitia Romanian Design Week va prezenta cele mai bune lucrari de design de obiect, design grafic, fashion, arhitectura si arhitectura de interior din ultimul an, semnate de peste 150 de designeri si entitati sau organizatii creative din Romania.

Expozitia centrala este, la fiecare editie a Romanian Design Week, o dovada clara a faptului ca industriile creative din Romania se dezvolta si se maturizeaza, dar si un pretext si un context ideal in care acestea sa arate ce au produs mai de valoare in ultimul an, intr-un cadru expozitional special, de multe ori spectaculos. Este locul in care ne permitem sa fim optimisti”, a declarat Andrei Bortun – CEO The Institute.

Editia Romanian Design Week 2018 este prezentata de The Institute si UniCredit Bank.

UniCredit Bank prezinta alaturi de The Institute, Romanian Design Week pentru al saselea an consecutiv deoarece credem in consecventa, in a gandi si a face lucrurile pe termen lung, nu in a astepta rezultate peste noapte. Ne dorim sa fim o punte intre mediul de business si industriile creative, sa promovam povesti autentice si pe oamenii din spatele acestora si, impreuna, sa dezvoltam o piata sustenbila de design romanesc. Desi aceste industrii demonstreaza nu doar o capacitate mare de inovatie prin creativitate, ci si succes, ele se bucura inca de putin sprijin real. Si anul acesta, in cadrul RDW, pe langa expozitia centrala propunem si programul-umbrela intitulat SHOW OFF RDW, care va reuni sub acelasi acoperis o serie de evenimente creative, cu o puternica componenta educativa, inspirate de UniCredit Bank,  in cel mai activ loc creativ din Bucuresti – Palatul Universul”, a declarat Anca Ungureanu, Director Identitate si Comunicare in cadrul UniCredit Bank.

Expozitia RDW este cea mai ampla galerie de proiecte si idei care se remarca prin creativitate si care genereaza schimbare prin inovatie. Ca in fiecare an, lucrarile prezentate in cadrul expozitiei sunt selectate de catre echipa proiectului, alaturi de un board creativ, din care fac parte: Adrian Soare, arhitect partener CUMULUS, Domnica Margescu, director de moda Elle, Maurice Munteanu, editor de moda Elle, Mihai Gurei, Creative Director si Owner Intro, Ovidiu Hrin, Synopsis, Stefan Ghenciulescu, arhitect, publicist si cercetator in domeniul arhitecturii si urbanismului, redactor-sef al revistei Zeppelin, conferentiar universitar in cadrul UAUIM. Selectia proiectelor s-a facut dintr-un numar total de peste 400 de proiecte inscrise in urma call-ului organizat la inceputul anului.

Arhitectura expozitiei va fi semnata, la fel ca toate cele cinci editii de pana acum, de arh. Attila Kim.

Din dorinta de a dezvolta componenta si relevanta internationala a evenimentului, proiectele prezentate anul acesta in cadrul expozitiei vor fi evaluate si de un board creativ international, care va alege executiile favorite din cadrul editiei 2018.  

RDW 2018 | Palatul Telefoanelor | 19 - 27 Mai

Expozitia centrala Romanian Design Week 2018

Product Design:

13×14 // ABRUPTARHITECTURA // Adrian Balcau // Agnes Lukacs // Atelier MASS // Atelier Mustata // Ceramic Sparrow // Ciprian Manda // Co Laboratory // Constantin Laurentiu / Kubik Furniture & Design // DADA Studio by Dan Andresan // De Ceramica – Madalina Teler // Eduard Locota // Kubo Investments // Lightplay // Madlab // Mesteshukar ButiQ [MBQ] // Batem fierul la conac! / PRODID // Prototip Studio // Sabin Dumitru & Claudia Voinea // SPOONFOOL // Twins Studio // Ubikubi // Veronica Gegea

Arhitectura:

AA Studio // Abruptarhitectura // ADNBA // Arhitecti Asociati // Atelier MASS // ateliercetrei // Beros Abdul // Bogdan Ciocodeica // Camposaz + WWF Romania // Createlier // Cumulus // DAAA // Dico si Tiganas // Somes Delivery// Fabrica de Arhitectura // Filofi si Trandafir // Gila Shemie Zakay + Bre. // Ideastezia Studio // IOG Arhitectura // Ioka Studio // Irina Nemteanu // KOOHO // Manadelucru + VIArchitecture // Motif // Picktwo Studio // prototip9 // Prototip Studio// Radu Teaca si Andreea Marinescu // re-act now // Studio 1408 // Stefan Pavaluta // Yellow Office

Graphic design:

Agentia Creionetica // Aitch // Alexandra Mihailciuc & Andrei Tache // Alexandra Mihailciuc & Mona Petre & Mirela Duculescu // Alice Stoicescu // Atelierul de grafica // Bianca Dumitrascu // Bogdan Dumitrache // Daniel & Andrew // Daniel Strugariu // Diana Barbu // Fabrik // Factum Design // Grapho_mat // Halfdrop // Homeboy // Ioana Trusca // Irina Neacsu // Kape Illustration // Kinga Tomos // Matei Branea // Madalina Andronic // Mircea Moroianu // Paul Dersidan // Primitiv Print // Radu Manelici // Raymond Bobar // ROD Carturesti // ROD Carturesti & Loreta Isac // SADDO // Serioja Bocsok // Supersomething // Tzim Tzum Books // Victor Bartis // Victor Moldoveanu // Visual Playground

Fashion:

Adina Orboi // Alexandru Floarea // Alina Gurguta & Ellida Toma // Alina Moza // Andra Handaric // Andreea Matei // Andreea Tincu // Chic Utility // Claudiu Burca // IE Clothing // Ioana Adam // Ioana Ciolacu // Lana Dumitru // Laurentiu Cosmin Matei // Lena Criveanu // Liana Badalau // Murmur // Sabina Georgescu // Sabina Pop // Sandra Chira // Smaranda Almasan

Multidisciplinar:

iele // Justin Baroncea // Klara Veer & Dan Burzo // Lidia Ratoi // Madalina Andronic // Marc Bortun // Mihai Botarel & Alex Eftimie // Simina Filat // Simplu // stardust architects* // Thy Veils

Formate noi Romanian Design Week 2018!

Pe langa expozitia centrala, Romanian Design Week propune anul acesta si o serie de formate noi, menite sa sublinieze dialogul dintre diferite discipline, dar si oportunitatea abordarilor complementare in design, precum si o serie de evenimente conexe, care vor trasa harta spatiilor si a initiativelor care promoveaza si incurajeaza dezvoltarea designului si a industriilor creative locale.

Editia de anul acesta se va  remarca prin complexitatea arhitecturii festivalului si prin cresterea relevantei proiectului la nivel regional si european.

„Incepand cu editia din 2015, Romanian Design Week s-a bucurat de o importanta componenta internationala in cadrul festivalului si a reusit sa capete multa atentie si acoperire in publicatiile internationale de specialitate, fapt care a contribuit la cresterea relevantei proiectului la nivel regional si european, dar si la imbunatatirea perceptiei asupra creativitatii Bucurestiului in general.  Incepand cu editia din 2017, ne-am dorit sa investim si mai mult in acesta perceptie pozitiva si am lansat proiectul Cartierul Creativ, iar la editia de anul acesta a Romanian Design Week incercam sa vorbim si mai asumat despre creativitate si inovatie, privite ca instrumente de dezvoltare economica si sociala, dar si despre potentialul lor de a contribui la imaginea si dezvoltarea unui oras. La editia de anul acesta, ne-am propus sa facem asta printr-o serie de noi formate pe care le-am dezvoltat in cadrul proiectului, dar si prin cresterea audientei lui si prin amplificarea sinergiilor din Cartierul Creativ, cel mai recent si probabil cel mai ambitios proiect The Institute de pana acum”, a declarat Andrei Bortun – CEO The Institute.

Mai multe informatii despre programul complet RDW aflati pe www.institute.ro

Parteneri Romanian Design Week 2018

Prezentat de: The Institute si UniCredit Bank

Partener principal: glo

Partener: Absolut, Ciuc, Telekom

Parteneri institutionali: Institutul Cultural Roman, Administratia Fondului Cultural Roman

Parteneri media: Dezeen, Dezeen Jobs, Hotnews, Zeppelin, igloo, Iqads, Arhitectura, Zile și Nopti, Molecule F, Designist.

Romanian Design Week este cel mai mare eveniment multidisciplinar din Romania, iar printre cele mai importante obiective ale proiectului se numara: promovarea designului, interactiunea dintre specialistii din diverse ramuri ale acestuia, apropierea unui public cat mai larg de domeniile pe care isi propune sa le acopere, dar si generarea contextului necesar dezvoltarii acestor discipline in Romania.

Un proiect al The Institute, Romanian Design Week este un eveniment anual care promoveaza designul romanesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic si cultural.

Este primul proiect dedicat in intregime designului, care se adreseaza atat publicului, cat si profesionistilor. In fiecare an, Romanian Design Week traseaza o harta a evenimentelor si spatiilor ce promoveaza designul.

Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitea beneficiarului finatarii.

institute.ro/romanian-design-week

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *