Mindfulness financiar vizual cover

Primul program de Mindfulness financiar

BCR lanseaza primul program de
Mindfulness financiar din Romania

 BCR lanseaza programul „Mindfulness financiar: cum sa-ti imbunatatesti relatia cu banii. Program de educatie financiara in 21 de pasi”. Realizat in colaborare cu psihoterapeutul Gáspár György si structurat in 21 de pasi usor de parcurs, programul este primul de acest gen din Romania. Prin intermediul lui, cei care-l parcurg vor intelege cum pot sa ajunga la un comportament financiar mai constient si echilibrat.

Psihoterapeutul Gáspár György spune despre acesta: „impreuna cu BCR, am creat un program de autocunoastere si dezvoltare financiara, menit sa ne vindece relatia cu banii si sa ne sporeasca dividendele fericirii. Cei 21 de pasi, care constau intr-o serie de actiuni concrete, ne pot ghida in atingerea obiectivelor financiare si recunoasterea faptului ca banii sunt doar un mijloc de a calatori prin viata, si nu destinatia finala”.

Programul este format din 21 de pasi zilnici, ganditi sub forma unor lectii ce ofera informatii care sa-i familiarizeze cu subiectul pe cei care il parcurg, dar si exercitii practice, pentru o mai buna intelegere a subiectelor prezentate. Mindfulness se refera la starea de prezenta constienta, la concentrarea atentiei pe momentul prezent, intentionat, si eliminand judecata critica. Aplicat in gestionarea relatiei cu banii, acesta permite dobandirea unei mai bune intelegeri a propriilor actiuni si ganduri, dar si dezvoltarea abilitatilor care duc la realizarea unor alegeri financiare inteligente.

Printre temele incluse in program se numara:

● Identificarea tipologiilor financiare;
● Banii si rusinea;
● Shoppingul emotional;
● Legatura dintre generozitate si bunastare financiara;
● Legatura dintre economii si empatie.

Programul este parte a proiectului Scoala de Bani, lansat in urma cu patru ani, prin care BCR sustine educatia financiara din Romania, atat in randul adultilor, cat si al copiilor. Din luna noiembrie, site-ul www.scoaladebani.ro este accesibil intr-o versiune noua si imbunatatita, menita sa usureze accesul la informatii, exercitii si sfaturi utile pentru toti cei ce doresc sa isi dezvolte inteligenta financiara.

„Cum putem dezvolta o relatie sanatoasa cu banii? Ce inseamna sa ai o atitudine constienta cand vine vorba de finantele tale? Cum poti fi mai inteligent financiar si in acelasi timp ancorat in prezent? Sunt intrebari pe care ni le-am pus multi dintre noi, mai ales in aceasta perioada. Si pentru ca mereu ne dorim sa oferim raspunsuri, am decis sa imbinam experienta BCR in finante cu experienta psihologului Gáspár György in mindfulness si sa lansam un program unic in Romania: Mindfulness financiar: Un program de educatie financiara in 21 de pasi”, a declarat Nicoleta Deliu-Pasol, coordonatoarea proiectului Scoala de Bani BCR.

Programul de Mindfulness financiar poate fi accesat gratuit de oricine pe pagina www.scoaladebani.ro, singura conditie fiind crearea unui cont pe site. La final, participantii vor primi o diploma de participare si au ocazia de a participa la o lectie individuala de educatie financiara, cu unul dintre profesorii Scoala de Bani.

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *