Premiile Matei Brancoveanu

Premiile Matei Brancoveanu

Fundatia Alexandrion a decernat pentru a IV-a oara premiile Matei Brancoveanu

Cea de-a patra editie a Galei Premiilor Matei Brancoveanu organizata de Fundatia Alexandrion a avut loc in seara zilei de 11 decembrie. Sapte tinere valori din literatura, istorie, arte plastice, film, teatru, muzica si arhitectura au fost recompensate cu premii in bani pentru proiectele realizate in ultimul an. Fundatia Alexandrion sustine tinerele valori!

Premiile Matei Brancoveanu

Premiile Matei Brancoveanu

Stelios Savva, Prim-Vicepresedinte al Fundatiei Alexandrion si CEO al Alexandrion Group, a deschis gala printr-un discurs ce a subliniat dorinta care sta la baza proiectului, aceea de a sprijini tinerii care aduc plus valoare si care sunt excelenti in domeniul lor.

Decernarea premiilor Matei Brancoveanu a inceput ca o recunoastere a meritelor personalitatilor care exceleaza in domeniile lor si sunt adevarate exemple. Fundatia Alexandrion a fost infiintata si s-a transformat in platforma noastra de responsabiliate sociala, ce reflecta toate atributele sociale ale Alexandrion Group. In ultimii 20 de ani, misiunea fundatiei a fost aceea de a conduce toate actiunile sociale ale grupului, in principal concetrandu-se pe cultura si sport. Noi, oamenii de la Fundatia Alexandrion am crezut intotdeauna ca performanta exceptionala in domenii precum stiinta, istoria, cultura sau sportul vor putea schimba societatea. Mereu vom gasi inspiratie in succesul generatiilor mai in varsta, in istoria noastra si in traditii, dar de asemenea trebuie sa ne indreptam atentia si spre generatiile viitoare. Ele sunt responsabile de pastrarea traditiilor noastre, de continuitatea acestora dar si pentru dezvoltarea culturii si societatii noastre.

Premiile au fost rezultatul unei atente selectionari si jurizari de catre juriul de specialitate pe criterii solide: excelenta, performanta, pasiunea pentru domeniul pe care il reprezinta, analiza carierei si aportul adus societatii. Juriul Premiilor Matei Brancoveanu, condus de academicianul Dan Berindei, s-a intrunit in doua sedinte pentru a discuta proiectele inregistrate in vederea atribuirii remarcabilelor distinctii oferite de Fundatia Alexandrion unor tineri care au avut realizari de exceptie in ultimele 12 luni. Tinerele talente exceleaza in 7 categorii ale creativitatii si premiile au fost atribuite dupa cum urmeaza: la sectiunea Muzica a fost premiat dirijorul Gabriel Bebeselea care in 2018 a inregistrat, cu Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, un CD cu oratoriul STRIGOII si “Pastorale – Fantaisie pour petite orchester”, de George Enescu.

Regizorul Paul Negoescu a castigat premiul pentru film cu lungmetrajul din 2018 – „Povestea unui pierde-vara”. Pentru activitatea in domeniul teatrului a fost premiata tanara actrita Silvana Mihai care a jucat pe scenele celor mai importante teatre, atat in teatrul independent, cat si pe scena TNB, Teatrului Metropolis, Teatrului Excelsior si Teatrului Mic, cat si pe micul ecran in serialul Umbre. Premiul i-a fost oferit pentru piesa “Pescarusul” de Cehov, care a fost pusa in scena in 2018 la teatrul independent “Unteatru”, ea avand o interpretare de exceptie.

La sectiunea Literatura, castigator a fost desemnat Teodor Duna, care prin volumul “KIRILA” (aparut la editura Tracus Arte, in decembrie 2017) a dat proba deplina a maturitatii sale scriitoricesti. Costel Coroban, publicat la prestigioasa editura Cambridge Scholars Publishers cu volumul “Ideology and Power in Norway and Iceland, 1150-1250” a fost ales drept castigatorul categoriei Istorie. Arta a fost reprezentata de Razvan Boar, artist cu nenumarate expozitii personale internationale la New York, Los Angeles, Londra Edinbourgh si Viena, premiat pentru proiectul «Din unghiuri diferite» de la MNAC. Ilinca Paun-Constantinescu este laureata categoriei Arhitectura. Ea este asistent universitar la UAUIM, doctor in arhitectura, fondatoare si presedinta a Asociatiei Ideilagram, curator si arhivist la UAR si Arhiva Fotografica a UAR. In cadrul Premiilor Matei Brancoveanu ea a fost premiata pentru expozitia „Despre locuire”, proiect in cadrul BETA 2018, initiat si coordonat de OAR TIMIS, in care a fost membra a echipei de cercetare (2017) si curator principal (2018).

Premiile Matei Brancoveanu

Premiile Matei Brancoveanu

Premiile Matei Brancoveanu

Premiile Matei Brancoveanu

Premiile Matei Brancoveanu

Premiile Matei Brancoveanu

Premiile Matei Brancoveanu

Premiile Matei Brancoveanu au fost oferite pentru prima data in 2015 ca o extensie a Premiilor Constantin Brancoveanu, insa de aceasta data axata pe generatiile tinere. Cea de-a patra editie a marcat o seara importanta pentru cariera celor care au obtinut recunoastere si sustinere. Intr-o societate care are nevoie din ce in ce mai mult de exprimarea ideilor contemporane, aceste intiative sunt o rasplatire a intregii comunitati care va beneficia de rezultatele artistilor. Fundatia Alexandrion doreste sa inspire si sa ofere ajutor proaspetelor talente promovand valorile romanesti si excelenta in Romania si nu numai.

Premiile Matei Brancoveanu

Premiile Matei Brancoveanu

Premiile Matei Brancoveanu

Premiile Matei Brancoveanu

Premiile Matei Brancoveanu

Despre Fundatia Alexandrion

Fundatia Alexandrion a fost infiintata ca urmare a numeroaselor activitati sociale desfasurate de firmele din cadrul Alexandrion Group. Astfel, proiectele de responsabilitate sociala ale companiei au fost preluate si au inceput sa fie desfasurate sub umbrela Fundatiei Alexandrion de peste 20 de ani.

De-a lungul timpului, Fundatia si-a pus amprenta si in sustinerea performantelor sportului romanesc. Trofeele Alexandrion, care onoreaza performanta internationala a sportivilor romani, au avut in 2018 cea de-a treia editie. Fundatia a fost alaturi de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman la Olimpiadele din 2004 de la Atena, din 2008 de la Beijing si din 2012 de la Londra. Sprijinul acordat s-a concretizat in crearea unor conditii de pregatire de inalt nivel care sa le permita tinerilor sportivi obtinerea unor rezultate cat mai bune. Totodata a fost promovat un stil de viata sanatos, in care sportul ocupa un loc important.

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *