Cutia Bradul Copilariei

Pictorul Stefan Caltia daruieste Bradul Copilariei pentru educatia copiilor din medii defavorizate

Pictorul Stefan Caltia participă la cea de-a douazecea editie a evenimentului caritabil Festivalul Brazilor de Craciun, organizat de Salvati Copiii Romania. Pe 10 decembrie, in cadrul Galei Brazilor de Craciun 2020, se va licita online Bradul Copilariei – rememorat si daruit de pictorul Stefan Caltia si fotografiat de artistul Florin Ghenade.

Ștefan Câlția - fotografiat de Florin Ghenade (1)

Impodobit cu amintirile pictorului, Bradul Copilariei este o calatorie in trecutul lui Stefan Caltia si vorbeste despre copilarie, semnificatia Craciunului si pregatirile in familie pentru această sarbatoare. Bradul Copilariei este unul dintre cei 30 de brazi creati pentru a sustine educatia copiilor din medii defavorizate si realizati pentru Salvati Copiii de artisti romani precum Felix Aftene, Obie Platon, Ana Banica, Teodor Graur si multi altii.

Pictorul Stefan Caltia isi aduce aminte ca „sarbatorile erau despre pregatire, dar nu era o nebunie sa cumperi, sa faci cat mai mult. Părintii mei au fost primii care au avut brad in casa, e un obicei al lumii noi; bunicii, aveau o ramura de mesteacan cu cateva podoabe. Cand era bradul in casa, cu mirosul lui, aduceam din pod saci cu fan, ne asezam pe ei si ne gandeam la povestea Micului Copil care s-a nascut pe paie.”

Povestea Bradului Copilariei spusa chiar de Stefan Caltia:

In cadrul Galei Brazilor de Craciun, care va avea loc in mediul online, pe 10 decembrie, va putea fi licitata o fotografie realizata de artistul Florin Ghenade, ce surprinde Bradul Copilariei impodobit cu decoratiunile realizate de Stefan Caltia. Bradul este fotografiat in aceeasi tehnica in care Florin Ghenade a lucrat proiectul Arbori Batrani, iar imaginea este reprodusa prin tehnica giclee, pe aluminiu si are dimensiunea de 125×100 cm.

Bradul-copilariei-lui-S.C-Florin-Ghenade--diapozitiv (1)

Alaturi de fotografie, se vor putea licita o colectie de cutii de lemn ce contin desene si decorațiuni: 24 de conuri de hartie alba, 24 de cuburi de zahar invelite in servetel, 4 ghirlande de flori de porumb, 2 ghirlande de hartie alba si 2 stele, toate confectionate de pictor.

Cutia Bradul Copilariei

Festivalul Brazilor de Craciun, aflat la cea de-a douazecea editie, este cel mai mare eveniment caritabil din România ce deschide usa copiilor din medii socio-economice vulnerabile, prin trei programe de sprijin: Scoala dupa Scoala – de prevenire a abandonului scolar, A Doua Sansa – de (re)integrare scolara si Gradinitele Estivale – servicii de educatie prescolara.

Editia 2020 a festivalului se desfasoara in mediul online pe data de 10 decembrie, iar licitatia se va face pe site-ul Artmark. Fondurile colectate in cadrul Festivalului Brazilor de Craciun sprijina programele educationale in beneficiul copiilor defavorizati, derulate de Salvati Copiii Romania.

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *