Peroni Nastro Azzurro si InstalArt anunta castigatorii INSTALART/ Obiect/ 002

Peroni Nastro Azzurro si InstalArt anunta castigatorii proiectului INSTALART/ Obiect/ 002. Inspired by Peroni, care vor merge la Romanian Design Week

 

Peroni Nastro Azzurro si InstalArt anunta castigatorii proiectului “INSTALART/ Obiect/ 002. Inspired by Peroni”, care vor participa la Romanian Design Week 2014. In urma provocarii lansate tinerilor designeri, studenti la arte, arhitectura sau pasionati de design de a genera o idee de obiect, au fost selectate 11 proiecte finaliste, inscrise pe http://peroniitaly.ro/rdw/. Cele 11 proiecte au fost votate de catre public si analizate de membrii juriului pentru ca, la final, sa fie selectati 7 castigatori. Proiectele castigatoare exprima o diversitate de idei: mese, corpuri de iluminat sau obiecte modulare pentru evenimente speciale etc.

In urma votului publicului au fost aleși 4 castigatori, carora le vor fi realizate obiectele si expuse in Casa di Peroni din cadrul Romanian Design Week: Ovidiu Subtire, Ionut Viorel Piturlea, Sarah Denis Ambrozie si Sorin Leonties.

 

 

07 Campari Calendar 2014_Worldwide Celebration_JULY_hr

De asemenea, organizatorii au hotarat ca premiantele juriului, primele trei proiecte care au primit cele mai mari note de la selectionerii Instalart, sa fie prezentate alaturi de cele patru alese de public in Casa di Peroni, din cadrul Romanian Design Week. Este vorba despre Silviu Aldea, Emil Daniel Vatavu si Madalin Adrian Gheorghe. Designerii implicati in proiect, Marcel Klamer, Mihai Popescu, Sebastian Barlica si Stefan Barutcieff au evaluat proiectele inscrise si le-au selectat pe cele care au reusit sa reflecte cel mai bine valorile brandului si stilul italian pe care Peroni il reprezinta.

Cei sapte finalisti vor putea urmari, chiar conduce fabricatia obiectului si se vor bucura de indrumarea designerilor implicati in proiect, care vor coordona drumul de la ideile generate la obiectele de design integrate în expozitia Peroni din cadrul Romanian Design Week. Mai mult decât atat, obiectele de design vor fi promovate sub umbrela Peroni Nastro Azzuro, sustinator al efervescentei si creativitatii.

Romanian Design Week 2014, evenimentul care reuneste lucrarile unora dintre cei mai importanti designeri si creativi romani, va avea loc anul acesta intre 16 si 24 mai si are ca tema importanta designulului in spatiile publice si rolul acestuia in modul in care relationam, comunicam si ne imbunatatim viata. Dupa editia din 2013, care a adus impreuna peste 120 de designeri si mai mult de 10.000 de vizitatori, Romanian Design Week a devenit unul dintre cele mai importante evenimente ale industriei creative locale.

Implicarea Peroni in proiectul realizat alaturi de Instalart, asociatia culturala care isi propune sa promoveze si sa sustina artele tridimensionale,  vine in continuarea activitatilor prin care brandul si-a afirmat de-a lungul timpului inclinatia catre design, rafinament, stil si creativitate, fiind un sustinator al initiativelor artistice inspirate de simbolurile stilului Italian.

Materialul compozit, propus pentru realizarea obiectelor (prototip), este pus la dispozitie de catre Kerrock. Kaustik, Sfera Design , Twins Design , Yuka, Avantgrapho, Global Design sunt cei care sprijina proiectul in execuţie. FM Signs ofera consultanta. Moir Design Concept Store asigura arhitectura expozitiei. Fratelli asigura atmosfera italiana. Umbrella Hostel va gazdui castigatorii. Tardei Law Firm ne asigura integritatea juridica, iar Tempos Serv ne da energie pentru a merge mai departe. Instalart este curator si asigura, cu ajutorul partenerilor si al invitatilor, calitatea proiectului. Parteneri media: Radio Gold FM, Zeppelin, Igloo, Designist, Arhiforum, ArhitecturaModernism, Artclue, Veioza Arte, Designandlovingit.tumbler.com, Tataia, All Hollow, Bucharest Tips, Molecule F.

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *