Oliver Peoples building, OPTIblu

OPTIblu says Hello to Oliver Peoples

Nascut in West Hollywood, pe Sunset Boulevard, brandul de ochelari Oliver Peoples intra in portofoliul OPTIblu incepand cu aceasta primavara.

Larry Leight, Oliver Peoples, OPTIblu

Cu atuurile geografice de origine, Oliver Peoples a adus de-a lungul timpului in colectiile sale unicitatea culturala a orasului Los Angeles, de la elemente de moda, film, arta, muzica si pana la stilul de viata degajat californian. Toate fac parte din ADN-ul acestei povesti care a inceput la finele anilor ’80.

Si, pentru ca orice poveste are un autor, Oliver Peoples inseamna un autor colectiv, chiar cei care au achizitionat o colectie impresionanta de ochelari de vedere vintage. In pachetul cumparat se afla si o reteta prescrisa proprietarului ochelarilor, pe care il chema Oliver Peoples.

Oliver Peoples details 2, OPTIblu

Prima colectie originala Oliver Peoples a primit numele acestuia si ulterior si brandul a primit numele sau.

De la vintage si pana la elementele futuriste, formele geometrice si culorile folosite de-a lungul timpului a fost o lunga calatorie, asupra careia si-au pus amprenta toate schimbarile culturalo-sociale prin care a trecut America pana in prezent. Dar estetica vintage ramane in continuare “inima” brandului.

Unul dintre fondatorii Oliver Peoples este Larry Leight, nascut si crescut in Los Angeles. Leight este optician si, dupa ce a terminat studiile, si-a inceput aventura in industria ochelarilor.

Oliver Peoples details 3, OPTIblu

Inspiratia modelelor create de Leight vine tocmai din stilul sau de viata: pasiunea pentru surf si calatorii. Formele create de acesta au o filosofie aparte, care a influentat procesul universal al designului de ochelari.

Toti ochelarii Oliver Peoples sunt produsi in atelierul din West Hollywood, sub atenta supraveghere a lui Leight.

Oliver Peoples details, OPTIblu

Detaliile sunt cele mai importante, regasite in toate etapele creatiei, de la schita si pana la forma finita. Inovatia si curiozitatea pentru tot ce este nou fac ca ochelarii Oliver Peoples sa fie recunoscuti pentru lentilele cu polarizare superioara, realizate din materiale conscious care filtreaza lumina si sunt protejate chiar si atunci cand nu sunt purtate.

O alta amprenta Oliver Peoples este aceea a atemporalitatii. Ochelarii devin iconici si sunt mosteniti din generatie in generatie. Modelul O’Malley, purtat de Glenn Close in “Damages” este unul dintre hiturile Oliver Peoples, la fel ca si modelul 523 de ochelari de soare, purtat de Brad Pitt in filmul “Fight Club”.

Campaniile de brand reflecta luxul lejer made in L.A. iar colaborarile de brand au avut de-a lungul timpului asocieri relevante cu lumea modei (in parteneriat cu CFDA sau cu designeri precum Paul Smith sau Kris Van Assche), cu arta, fotografia si muzica, devenind un reper si totodata un trend maker.

Oliver Peoples ready to go, OPTIblu

In 1987, Larry Leight a realizat o pereche de ochelari pentru Andy Warhol, purtati de artist pe coperta Vogue Germania.

In 1989, Time Magazine a realizat un material amplu despre povestea brandului. Iar in 2012, Oliver Peoples au reeditat ochelarii purtati de Gregory Peck in iconicul “Sa ucizi o pasare cantatoare” cu ocazia aniversarii a 50 de ani de la premiera filmului. Acestea sunt doar cateva dintre povestile Oliver Peoples, pe care va invitam sa le descoperiti alaturi de noi.

Reputatia construita de Oliver Peoples se reflecta si in relatia cu partenerii internationali. Ochelarii Oliver Peoples sunt vanduti in putine concept stores si alte locatii exclusiviste din lume.

In Romania, modelele Oliver Peoples pot fi achizitionate din magazinul OPTIblu Feeria Baneasa, incepand cu data de 1 aprilie.

Larry Leight a promis o “unique retail experience” si s-a tinut de cuvant.

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *