OPEN CALL: DIPLOMA cauta tineri curatori

OPEN CALL: DIPLOMA cauta tineri curatori

DIPLOMA a lansat un apel destinat curatorilor emergenti pentru cercetarea, creatia si productia urmatoarei expozitii din seria Art in Progress, care are loc in Spatiul The Institute, Combinatul Fondului Plastic, Bucuresti. Apelul asteapta propuneri curatoriale originale pana la data de 23 ianuarie prin inscriere online.

Art in Progress este un concept umbrela pentru expozitii multidisciplinare, care aduce impreuna continut creat in ultimii 5 ani de artisti tineri si isi propune sa exploreze diferite teme curatoriale si un mix de lucrari – de la pictura, sculptura, foto-video, grafica, pana la arta textila, fashion, ceramica, design si chiar arhitectura. Prima editie Art in Progress a debutat in luna septembrie a anului 2021, iar urmatoarea editie care face obiectul acestui concurs va avea loc in perioada 18 martie – 10 aprilie 2022.

Prin acest apel, participantii sunt invitati sa raspunda brief-ului de concurs de a-si imagina o expozitie artistica de grup care sa se alinieze conceptului expozitional al seriei Art in Progress, urmand toate indicatiile regasite in ghidul de participare, si, in cazul curatorului selectat, sa participe la toate activitatile de realizare a expozitiei propuse, impreuna cu o echipa desemnata din cadrul organizatiei The Institute.

Call-ul este deschis curatorilor romani la inceput de drum, putina sau fara experienta in domeniu si cu varsta de pana in 35 de ani, in scopul de a-i ajuta sa isi creeze experienta, sa cunoasca indeaproape etapele productiei unei expozitii, sa primeasca consultanta si sa lucreze impreuna cu echipa The Institute pentru a naviga intreg procesul de cercetare si elaborare al unei expozitii – de la idee la implementare.

Curatorul ales va primi un premiu de 500 euro si va avea la dispozitie un buget de 1.500 euro pentru a-si produce expozitia.
Acest apel este o extensie a proiectului DIPLOMA, festivalul care promoveaza anual cele mai bune lucrari de diploma ale absolventilor de arte, design si arhitectura din Romania, care numara deja 8 editii. DIPLOMA cauta in permanenta sa creeze mecanisme prin care sa ajute si sa sustina tineri curatori, artisti si creativi emergenti sa se pozitioneze pe scena artei si designului romanesc.

OPEN CALL: DIPLOMA cauta tineri curatori

Ghidul de inscriere ofera mai multe informatii cu privire la spatiul expozitional care va gazdui expozitia, calendarul de lucru, selectia artistilor si intreg contextul apelului pentru a ajuta candidatul sa dezvolte o propunere curatoriala ancorata in realitatea proiectului. Pentru detalii suplimentare sau ajutor in completarea formularului, aplicantii sunt invitati sa scrie pe adresa [email protected].

Pentru a isi elabora propunerea de concurs, aplicantii trebuie sa parcurga ghidul de inscriere si sa ia la cunostinta detaliile regulamentului de participare. Inscrierile se realizeaza prin completarea formularului online.

Un proiect: DIPLOMA & The Institute
Prezentat de: UniCredit Bank
Sustinut de: Art Property Development si Art Property City.
Partener: Combinat.ro

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *