Natuzzi prezinta in Miami instalatia INTRO de Fabio Novembre

Natuzzi prezinta in Miami instalatia INTRO de Fabio Novembre

Natuzzi prezinta in Miami instalatia INTRO de Fabio Novembre

NATUZZI prezinta in MIAMI instalatia INTRO de Fabio Novembre intr-un cadru original

Un dialog despre design intre lucrarile lui Novembre si fotoliile iconice Re-vive vor intampina vizitatorii impreuna cu vocea lui Willem Defoe

Natuzzi Italia, cel mai mare brand de mobilier Fabricat in Italia, a revenit la Miami pentru Design Week (Saptamana de Design) cu un proiect personalizat, realizat de arhitectul Fabio Novembre. Novembre transforma magazinul Design District Flagship cu o noua prezentare concentrata pe dialogul dintre fotoliul iconic al lui Natuzzi, Re-vive, si instalatia Intro, conceputa chiar de Novembre si realizata de compania Apulian cu ocazia Trienalului XXI din Milano pentru expozitia Rooms. Novel Living Concepts.

“Intro este un proces de introspectie pe care il fac pentru mine insumi, dar, in acelasi timp, este o invitatie de a impartasi cu altii acest proces. Incaperea este calda si primitoare, ca un ou, si invita vizitatorii sa se aseze si sa se regaseasca”, spune Novembre.

Lucrarea, care va fi expusa la Natuzzi Store in perioada 1 – 7 decembrie, este un alcov in forma de ou care inghite efectiv vizitatorul  pentru ca apoi sa il returneze lumii, renascut si mult mai constient: este un uter ideal in care vizitatorul este introdus prin vocea actorului Willem Defoe care citeste pasaje din lucrarea The Design Explained to My Mother (Designul explicat mamei mele) a lui Fabio Novembre si din filmul lui Federico Fellini, 8 ½. Suprafata metalica exterioara, cu reflexie, ascunde un mediu cald din piele rosu profund. Interiorul instalatiei surprinde o fata in negativ, care, datorita iluziei optice, pare ca patrunde in intreaga incapere.

Natuzzi prezinta in Miami instalatia INTRO de Fabio Novembre

Natuzzi a creat instalatia prin utilizarea materiilor prime folosite la producerea canapelelor lor, incluzand lemnul, utilizat pentru a crea baza pentru pielea care acopera interiorul sau. Intro este o convergenta complexa de materiale, toate asamblate manual; panouri de metacrilat modelate termic aliniaza structura de pieptene, creand o sfera pe o axa inclinata, sub-divizata in 12 elemente. Interiorul, cu toate acestea, a avut nevoie de abilitatile unui artist talentat, angajat de brand pentru a acoperi cu piele peretii, care evoca forme antropomorfice. Rezultatul este un alcov de intimitate si senzualitate, care reprezinta capul designer-ului, in care vizitatorii pot intra. Doua figuri in forma de femeie, despartite de rafturi si amplasate simetric, arata ca doua vestale la intrarea in incapere.

Instalatia ocupa intrarea in magazin, intampinand vizitatorii cu forma sa neobisnuita si prezenta impunatoare. In fata structurii se afla o serie de Re-vives, fotoliile iconice cu spatar rabatabil acoperit cu piele, cu o paleta de nuante de culori de la rosu catre negru, care reprezinta punctul central al dialogului intre produsele Natuzzi si instalatia lui Novembre.

Pasquale Junior Natuzzi, Director Adjunct de Creatie si Comunicare al brand-ului, subliniaza: Colaborarea cu Novembre este generata de o afinitate adanca de idei si o viziune comuna asupra lumii. Pentru noi, Intro este un proiect care demonstreaza dorinta lui Natuzzi de a inova si de a experimenta prin capitalizarea experientei fara egal a artistilor nostri. Cu aceasta initiativa in Miami, dorim sa promovam inca o data excelenta produsului Fabricat in Italia (Made in Italy) si creativitatea italiana reprezentata de Novembre si Natuzzi in strainatate.”

Natuzzi prezinta in Miami instalatia INTRO de Fabio Novembre

NATUZZI S.P.A.

Grupul Natuzzi, infiintat in 1959 de catre Pasquale Natuzzi, concepe, fabrica si vinde o colectie extinsa de canapele, fotolii, paturi, mobila si accesorii de mobilier pentru casa. Cu o cifra de afaceri de 488,5 milioane de euro in 2015, Grupul Natuzzi este cea mai mare firma de decoratiuni si un jucator unic global in industrie, cu 8 incinte de fabricare, 12 birouri de vanzari si peste 1.140 de magazine in intreaga lume. Etica si responsabilitatea sociala, inovatia, know-how-ul industrial si management-ul integrat al intregului lant valoric sunt punctele forte care au facut din Natuzzi un lider de piata. Natuzzi S.p.A. a fost listata la Bursa din New York incepand din data de 13 mai 1993. Grupul este certificat conform standardelor ISO 9001 si 14001 (Calitate si Mediu) si OHSAS 18001 (Sanatate si Securitate Ocupationala).

In Romania, Natuzzi Italia este prezent in Bucuresti, in showroom-ul din Baneasa Business & Technology Park 42- 44, Soseaua Bucuresti – Ploiesti Cladirea A, Aripa A2, Parter, 013696, si in Cluj-Napoca, pe Str. Bucuresti, nr. 102, 400138. www.natuzzi.ro

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *