Molecule F Tricks and Tips: Wellcome to The Dark Side of Fashion

 The Dark side of Fashion

Negrul, non-culoarea care simbolizeaza putere, autoritate, dar si supunere, se afla adesea pe lista noastra de cumparaturi. Mai mult decat atat, negrul pare a castiga teren, tot mai multi fiind cei care prefera tinutele all black. Asadar, in absenta oricarei nuante, accesorizarea devine piesa de rezistenta.

Making a Scene by Willy Vanderperre
Making a Scene by Willy Vanderperre

Pentru ca atunci cand  porti culori inchise exista posibilitatea de a cadea in monotonie ar trebui sa acorzi o mai multa importanta materialelor texturate. Daca ai, insa, o zi in care iti doresti sa treci neobservata poti alege un material usor, peste care sa suprapui o jacheta din piele.

 paul_mouginot_fashionweek_crashmagazine-6

Negrul este extrem de popular in industria modei, fiind asociat de cele mai multe ori, esteticii uratului. Gareth Pugh, Alexander McQueen, Rick Owens, Barbara i Gongini, Yohji Yamamoto, Commes des Garcons , sunt doar cateva nume care, aduc un aport important cultului intunecat . Intrebat de o reporterita despre pasiunea facuta pentru monocromie, Yohji Yamamoto, supranumit si The Poet of Black afirma: ,, Negrul poate înghiți lumina, sau poate face lucrurile sa fie clare. Dar, mai presus de toate negrul spune: “Nu te deranjez – nu mă deranja!”.

Daca am incerca sa facem un bilant al tinutelor dark  purtate, de-a lungul timpului, la  fashion week-uri, fotografiate sau prezentate pe catwalkuri, am constata ca ar fi aproape imposibil sa le indosariem.

Alexander McQueen, Rick Owens, Lanvin, Yohji Yamamoto Fall 2014
Alexander McQueen, Rick Owens, Lanvin, Yohji Yamamoto Fall 2014

 

Daphne Guinness este cunoscuta pentru tinutele ei de inspiratie goth. Asa cum a numit-o si iubitul ei, filozoful Bernard-Henri Levy, Daphne ,, nu mai este o persoana, ci un concept”.

 

Daphne Guinness by Bryan Adams, I Was Only Dreaming...
Daphne Guinness by Bryan Adams, I Was Only Dreaming…

 

Shop dark products by Molecule-F:

Coated Linen Pants by PAS DU TOUT:

Pas du tout

Shoulder Dress by ANA ALEXE:

Ana Alexe

Two In One Dress by M12:

M12

Long Velvet Skirt  by ANDRA CLITAN:

Andra Clitan

Perfect Body Dress by LE PETIT INDIGENT:

Le Petit Indigent

Autor: Paval Silvia

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *