Diploma 2016 - Molecule F

Echipa Molecule F recomanda Diploma 2016

Suntem super bucurosi sa vedem evenimente ce sustin tinerii absolventi ai facultatilor creative. Aici vorbind de toate declinarile artei: foto, moda, arhitectura, sculptura, grafica si multe altele. Echipa Molecule F (aka The Molecules) a ajuns la expozitia Diploma 2016 proudly powered by The Institute & UniCredit Bank Romania.

De ce trebuie sa vizitezi expozitia Diploma din acest an? Simplu, pentru ca este unul din cele mai importante evenimente de design si arta din Romania, ce trebuie vizitat, si pentru viziunea fresh a noului val de tinere talente.

Diploma, pana pe 30 Octombrie, la Palatul Stirbei de pe Calea Victoriei numarul 107, expozitie deschisa zilnic publicului larg.

Desigur, dupa o calatorie absolut fascinanta in universul tinerilor absolventi, membrii echipei Molecule F recomanda cu mare drag expozitia, dar si anumiti tineri din cadrul acesteia.

Diploma 2016 - Molecule F

Mirela Bucovicean recomanda lucrarea de licenta “Gotcan“, realizata de Andrei Ioan Nita, student la Universitatea Nationala de Arta, Bucuresti, sectia Ceramica-Sticla-Metal.

Andrei Ioan Nita a studiat intre 2005-2013 la Liceul de Arte Carmen Sylva din Ploiesti, descoperind ceramica in timpul liceului. A inceput sa realizeze lucrari care reprezentau coifuri si podoabe intr-o maniera care duce cu gandul la artefactele arheologice, considerand ca diferite metale pot oferii o trecere lina in reprezentarea conceptelor sale artistice. A urmat apoi cursurile Universitatii Nationale de Arta la sectia Ceramica-Sticla-Metal din 2013 pana in 2016 unde a descoperit sculptura in metal, curiozitatea sa pentru diferitele tehnici de prelucrare a metalului trezindu-i interesul pentru aceasta arta transpusa prin cateva bijuterii si sculpturi de mici dimensiuni.

Andrei Ioan Nita afirma despre lucrarea sa: “Proiectul a inceput ca studiu al simbolismul cocosului ca animal mitologic reprezentat ca lumina paradisiaca si intuneric infernal, care incearca sa evidentieze legatura cocos-soare-putere-barbatie, legatura pe care acestea o au in folclor.”

“Lucrarea a fost realizata prin torsionarea si sudarea inoxului, metal ales cu scopul reprezentarii simbolice a soarelui datorita calitatii sale de a reflecta lumina si pretiozitatii pe care o emana atunci cand este lustruit si finisat. Forma lucrarii incearca sa surprinda „rotitul” cocosului de munte, momentul gestului de intimidare, dar si de seductie, reprezentat printr-un dans care incepe prin etalarea penajului cozii si intinderea usoara a aripilor, urmate apoi de o serie de plecaciuni incheiate cu o postura mandra care simbolizeaza respectul pe care si-l ofera doi luptatori la inceputul unui duel.”

“Aceasta lucrare este o reprezentare stilizata, de forma spiralata si realizata din inox torsionat si sudat, a cocosului de munte, un animal al carui simbol mitologic este reprezentat in folclor ca lumina paradisiaca si intuneric infernal.”

Andrei Nita

Cerina Ratiu recomanda lucrarea de disertatie “The Lies Have To Travel“, semnata de Emese Bako, masteranda la Universitatea de Arta si Design din Cluj, sectia Moda.

Emese Bako este o masteranda a Universitatii de Arta si Design din Cluj. Ea a terminat un internship la casa londoneza Giles Deacon, dupa care a lucrat la compania fast fashion H&M din Stockholm. In 2014, a fost nominalizata la categoria Best Young Designer la Elle Style Awards Romania.

Emese Bako afirma despre lucrarea sa: “Conceptul coletiei porneste de la metamorfoza unei idei intr-o imagine vizuala palpabila, altfel spus, forma. Inspiratia provine de la expozitia curatorului Harald Szeemann numita „Cand Atitudinile Devin Forma”, unde el le-a creat posibilitatea artistilor de a-si alege mediumul prin care sa exprime o stare, o idee sau o reactie, creand un spatiu liber de interpretare atat pentru artist cat si pentru public. Acest mediu, le-a dat mana libera artistilor de a se folosi de dinamica imaginatiei lor pentru a reda cat mai liber mesajul lor, prin arta lor. Atitudinea a devenit prim-plan, unde forma era concluzia directa a acestuia. Colectia mea este despre o metamorfoza a unei idei, este despre o atitudine personala, despre un fel de opulenta ingrijita. Inspiratia porneste de la expozitia „Cand Atitudinile Devin Forma”, unde un grup de artisti au avut posibilitatea de a-si exprima o stare, o idee sau o reactie indiferent de mediumul folosit, creand un spatiu liber de interpretare. Colectia este despre metamorfoza unei idei, despre atitudine.”

Colectia de diploma, semnata de Emese Bako, o sa fie disponibila in curand atat pe www.molecule-f.com, cat si in Molecule F Concept Store, Promenada Mall! :)

EMESE BAKO

EMESE BAKO

Dana Chirila recomanda lucrarea “Hotel – Peninsula Constanta“, realizata de Brezoianu Razvan, student la Universitatea Spiru Haret, Bucuresti, sectia Arhitectura.

Brezoianu Razvan afirma despre proiectul sau: “Amplasamentul se afla in Peninsula Constanta, in imediata vecinatate a Marii Negre. Zona are un potential ridicat al terenurilor cu functiune de locuire precum si un potential de dezvoltare economica a terenurilor in favoarea serviciilor si constructiilor cu o pondere echilibrata intre populatia rezidenta si populatia de tranzit. Piata Ovidiu este un reper de directionare. Raportat la numarul de locuitori si turisti, in zona exista un numar mic de hoteluri.”

“Cladirea este amplasata intr-o zona cu declivitate medie. Este compusa din doua volume sparte, cu parterul liber pentru a nu distorsiona perspectiva catre mare. Primul volum este alinat la profilul stradal avand ca functiune cladiri de birouri. Cel de-al doilea volum are vedere catre mare, etajele superioare fiind retrase in terase. Fiecare volum are doua noduri de circulatie si comunica intre ele la nivelurile inferioare si la nivelul terasei. Obiectivul proiectului este de a realiza conditii de confort specifice unui hotel. Analiza complexa a tuturor aspectelor care au condus la realizarea unor conditii optime a proiectului, are ca principale tinte confonfortul, iluminarea si ventilarea spatiilor interioare cat si exterioare aferente hotelului, relatia interiorului cu exteriorul.”

Razvan Brezoianu

Răzvan Brezoianu

Sergiu Martinas recomanda lucrarea de licenta “Za Scoolarz“, semnata de Paval Silvia, studenta la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, sectia Moda.

Pentru Paval Silvia, tanara absolventa UNARTE Bucuresti, sectiunea Moda – Design Vestimentar, moda este marcata de coduri si semnificatii. Considerand ca cea mai pura forma de noutate se gaseste in moda strazii, abordeaza intr-o maniera profund personala, marcata de experiente urbane, dar si o observatie amanuntita a  schimbarilor de mentalitate, atitudine si stil de viata ale tinerii generatii, subiecte precum educatia alternativa, libertitatea de expresie, curajul de a fi autentic intr-o societate predominata de preconceptii si restrictii sociale.

Silvia Paval afirma despre lucrarea sa: “Za sCOOLarZ – un proiect cu si despre generatia Z ce isi propune sa identifice noi atitudini umane si cele mai proaspete si subtile schimbari din societatea actuala. In procesul meu artistic a existat o amintire / o senzatie declansatoare. Se intampla pe la varsta de noua ani cand vizionam impreuna cu tatal meu un dvd cu concertul lui Pink Floyd – The Wall.˝ Ani mai tarziu, ajunsa in anul III la design vestimentar, in minte cu versurile melodiei Another brick in the wall, a decis sa porneasca intr-o calatorie marcata de simboluri grafice, de o noua atitudine privitoare la valorile invatate in scoala si nu in ultimul rand marcata de propriile observatii si experiente, in vederea deslusirii unei noi generatii ( generatia z ). Daca ar fi sa vorbim despre felul in care generatia z se imbraca trebuie sa vorbim despre atitudine. La ei nu mai este vorba neaparat despre ce poarta ci despre cum poarta. Pentru ei brandul nu mai are o reala importanta, orice produs poate fi valoros atata timp cat raspunde nevoilor proprii.”

“Za sCOOLarZ – un proiect cu si despre generatia Z ce isi propune sa identifice noi atitudini umane si cele mai proaspete si subtile schimbari din societatea actuala. ,,Este clar ca trecem printr-o schimbare de paradigma iar categoria de adolescenti nascuti dupa 1995 are cu siguranta un cuvant de spus in acest sens. Un prim semnal ar fi nivelul de intelegere si relatia dintre ei si antecesorii lor, relatie care ridica multe semne de intrebare.””

De asemenea, colectia semnata de Silvia Paval, o sa fie disponibila in curand pe wwww.molecule-f.com, dar si in Molecule F Concept Store, Promenada Mall! :D

SILVIA PAVAL

SILVIA PAVAL

Sunt multe, multe proiecte interesante, ce merita descoperite! Deci, ce mai astepti? Doar pana pe 30 octombrie poti sa descoperi universul design-ului romanesc tanar. Go and Diploma!

Diploma 2016

Diploma 2016

Diploma 2016

Diploma 2016

Diploma 2016

Diploma 2016

Diploma 2016

Diploma 2016

Diploma 2016

Diploma 2016

Diploma 2016

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *