Mirela Bucovicean - Primul Presedinte CNF

Mirela Bucovicean – Primul Presedinte CNF

Mirela Bucovicean

Primul Presedinte al Comisiei Nationale pentru Femei FRAS

Federatia Romana de Automobilism Sportiv (FRAS) anunta oficial infiintarea Comisiei Nationale pentru Femei (CNF) – organism care se va implica activ in promovarea si incurajarea prezentei femeilor in competitii, dar si pentru a arata ca acestea pot fi oricand parte din toate ariile motorsportului, cat si numirea in functia de Presedinte al CNF a Mirelei Bucovicean.

In trecut, prezenta femeilor in probele sportive ale automobilismului, era considerata o raritate. Fata de 2014, totalul femeilor care au luat start in etapele organizate in cadrul FRAS a crescut cu 150%, iar numarul creste anual. In sezonul 2018, nu mai putin de 50 de doamne si domnisoare au luat startul in campionatele organizate sub egida FRAS. De asemenea, exista inca 44 de femei parte a colegiilor de arbitri din cadrul FRAS.

Consiliul Federal al FRAS a aprobat, in unanimitate, in aceasta saptamana, ca primul presedinte al Comisiei Nationale pentru Femei sa fie Mirela Bucovicean, antreprenor in serie, dar si pilot in cadrul Campionatului National de Raliuri Dunlop.

Mirela Bucovicean - Primul Presedinte CNF

E o onoare si totodata o mare responsabilitate sa fiu prima care ocupa aceasta pozitie. Cu siguranta, in ultimii ani, vocea femeilor in motorsport a devenit tot mai puternica. Cea mai notabila performanta a fost cea a lui Carmen Poenaru, care a devenit, in 2017, prima femeie care a obtinut titlul de campioana nationala absoluta la raliuri, din postura de copilot. Totodata, in sezonul trecut, Alina Bianca Pop a reusit doua titluri nationale la raliuri. De aceea, printre obiectivele noastre se numara promovarea rezultatelor femeilor din motorsport, demonstrand astfel ca se face performanta la cel mai inalt nivel. Motorsportul nu inseamna doar participare ca pilot sau copilot, ci si prezenta in alte zone cum ar fi de conducere a unor echipe, arbitraj, zona de mecanica sau promovare pentru o echipa. Ne dorim sa cream modele de urmat prin puterea exemplului personal al membrelor comisiei, sa dezvoltam programe educationale si relatii de colaborare cu federatiile corespondente ale altor state.

a declarat Mirela Bucovicean, care si anul acesta a reprezentat Romania la Monte Carlo Rallye Historique.

Mirela Bucovicean - Primul Presedinte CNF

Nu am ales intamplator aceasta data pentru anuntul oficial. Inca de la inceputul anului lucram la aceast proiect si ne bucuram ca il putem anunta oficial intr-o zi speciala cum este 8 martie. E un numar tot mai mare de femei de succes in motorsport, dar in acelasi timp trebuie sa investim in viitor si sa dovedim ca sansele sunt egale. Doar anul trecut au fost 13 prezente feminine pe podiumurile finale de la Gala Campionilor, iar asta nu face decat sa ne bucure si sa incurajam in continuare acest fenomen. La multi ani si ne vedem pe traseele de concurs!

a declarat presedintele FRAS, Norris Margeanu.

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *