Women in Economy 2020 CONAF

Mirela Bucovicean Campion la feminin Gala Women in Economy 2020 – Excelenta in Business CONAF

In cadrul celei de-a doua editii a Galei “Women in Economy” organizata de CONAF – Confederatia Nationala pentru Antreprenoriatul Feminin, Mirela Bucovicean, Presedintele Comisiei Nationale pentru Femei FRAS, a obtinut distinctia Campion la Feminin. Meritele a 15 doamne care au schimbat lumea afacerilor, dar si social si cultural in Romania au fost recunoscute in prezenta Excelentei Sale, Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a domnului prim-ministru interimar, Ludovic Orban si a peste 800 de participanti, oameni de business dinamici, cu experienta, viziune si curaj.

Orice Presedinte, de tara ori de comisie, femeie ori barbat, de aici ori de oriunde, nu face decat sa fie un simbol al celor pe care ii reprezintaCa atare, accept acest premiu cu deosebita onoare si recunostinta in numele tuturor sportivelor care, prin propriul exemplu, motiveaza si alte femei sa-si urmeze pasiunea si sa faca performanta in acest sport, devenind astfel ambasadoare ale Romaniei normale.

a declarat Mirela Bucovicean, Presedinte al Comisiei Nationale pentru Femei, FRAS

Mirela Bucovicean, Campion la feminin Gala Women in Economy 2020

Comisia Nationala pentru Femei FRAS – Federatia Nationala de Automobilism Sportiv implineste 1 an de existenta si continua sa fie singurul organism implicat activ in promovarea si incurajarea prezentei femeilor in competitii, dar si pentru a arata ca acestea pot fi oricand parte din toate ariile motorsportului. In trecut, prezenta femeilor in probele sportive ale automobilismului, era considerată o raritate. Fata de 2014, totalul femeilor care au luat start in etapele organizate in cadrul FRAS a crescut cu 150%, iar numarul creste anual. In sezonul 2019, nu mai putin de 50 de doamne si domnisoare au luat startul in campionatele organizate sub egida FRAS. De asemenea, exista inca 44 de femei parte a colegiilor de arbitri din cadrul FRAS.

Cu siguranta, in ultimii ani, vocea femeilor in motorsport a devenit tot mai puternica. Cea mai notabila performanta a fost cea a lui Carmen Poenaru, care a devenit, in 2017, prima femeie care a obtinut titlul de campioana nationala absoluta la raliuri, din postura de copilot. Totodata, acum doua sezoane, Alina Bianca Pop a reusit doua titluri nationale la raliuri. In 2019 a avut loc Gala FRAS in cadrul careia 10 dintre cele mai active femei din cadrul FRAS au fost premiate pentru activitatea de pana acum. De aceea, printre obiectivele Comisiei Nationale pentru Femei se numara promovarea rezultatelor femeilor din motorsport, demonstrand astfel ca se face performanta la cel mai inalt nivel.  Motorsportul nu inseamna doar participare ca pilot sau copilot, ci si prezenta in alte zone cum ar fi de conducere a unor echipe, arbitraj, zona de mecanica sau promovare pentru o echipa. Ne dorim sa cream modele de urmat prin puterea exemplului personal al membrelor comisiei, sa dezvoltam programe educationale si relatii de colaborare cu federatiile corespondente ale altor state.

Confederatia Nationala pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF este singura si cea mai mare confederatie din Romania care are ca obiectiv principal sprijinirea si promovarea antreprenoriatului feminin si care reuneste interesele femeilor antreprenori intr-o structura inchegata. Gala Women in Economy 2020 se afla la cea de-a doua editie si continua sa transmita un puternic mesaj de incurajare si sustinere a implicarii femeilor in viata economica, sociala, politica si culturala a tarii, subliniaza aprecierea curajului femeilor de a-si asuma un rol mai activ in dezvoltarea Romaniei, impulsioneaza miscarea feminina romaneasca.

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *