Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Dragoste la prima vedere: Mansur Gavriel Spring/Summer 2017 Collection

Prima colectie din istoria brandului Mansur Gavriel (www.mansurgavriel.com) a fost sold-out intr-o luna de zile. Iar istoria se repeta, sezon dupa sezon, din 2013 incoace. Mansur Gavriel s-a transformat, aproape peste noapte, ar spune unii critici, in brandul de senzatie, cel care a rupt inima adoratoarelor de genti la moda, brandul care a generat liste de asteptare comparabile cu cele pe care mult mai conservatorii Hermès le au pentru modelul Birkin in sertarele boutique-urilor din lumea intreaga. Si, de ce sa nu recunoastem?! Doar vazand campania pentru primavara/vara 2017 suntem siguri ca aceasta colectie de genti colorate va face din nou senzatie. Si se va vinde la fel de repede si de bine.

Midweek dreaming of fashionable things

Imi amintesc perfect momentul in care am simtit acei fluturi in stomac, acea nerabdare de a afla mai multe: era doar o simpla poza pe Instagram, candva la inceputul anului 2014. Ghinion, mi-am spus, cand dupa o scurta cautare am realizat ca nici macar un singur item din toata colectia nu ramasese nevandut si ca, pentru a pune mana pe un exemplar, as fi fost nevoita sa ma avant in tenebrele eBay-ului. Insa am aflat, tot atunci ca n-am fost singura care s-a indragostit la prima vedere de gentile Mansur Gavriel. Ca prima postare pe care au facut-o Rachel Mansur si Floriana Gavriel cu primul model ever a avut nu mai putin de 700 de comentarii la un singur post. Si ca 95% din stoc s-a vandut in mai putin de o ora.

Cativa ani mai tarziu, am remarcat numele atat de cunoscut a aparut pe una dintre cele mai prestigioase liste din lumea modei – Mansur Gavriel a primit premiul CFDA (Council of Fashion Designers of America) Swarovski Award for Accessory Design in 2015, dar si CFDA Accessory Designer of the Year Award in 2016.

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Cum a inceput povestea Mansur Gavriel? Simplu, in aparenta, cu un strop de inspiratie si un sac de bag sex-appeal. Fondatoarele, Rachel Mansur, absolventa a Rhode Island School of Design si Floriana Gavriel, stuenta inca la University of Arts in Bremen, s-au intalnit in 2010 la un concert in L.A. Si, cand si-au dat seamna ca viziunile lor stilistice conicid, au decis ca e timpul sa lucreze la un proiect impreuna. Lucrul la linia de genti a inceput inca din 2011, insa via e-mail (Rachel locuia in Los Angeles, iar Floriana in Berlin). “Ni se parea ca nu exista nici o geanta asa cum visam noi in spatiul contemporan de astazi” spunea Rachel Mansur. Asa ca in 2012 cele doua se muta la New York si incep lucrul cu adevarat serios, iar colectia hit iese pe piata in 2013. In 2014, Mansur Gavriel bucket bag este unul dintre cele trei cele mai cautate piese. Partile din piele sunt manufacturate in China, insa pielea provine de la producatori din Italia.

Midweek dreaming of fashionable things

Astazi, gentile Mansur Gavriel sunt vandute in aproximativ 100 de retaileri din intreaga lume, incluzand Barneys New York, Bergdorf Goodman, Dover Street Market si Opening Ceremony. Iar bloggeri precum Garance Doré, dar si actrite ca Kirsten Dunst, Emma Watson si Miranda Kerr au facut o adevarata pasiune pentru ele.

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Fotografii: © courtesy of Mansur Gavriel, www.mansurgavriel.com

www.dreamingof.net

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *