Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Schimba regulile jocului: interviu cu designerul Diana Flore

A fost odata ca niciodata… o fata aterizata in Cluj doar pentru cateva ore (eu). Si o multime de prieteni (Lucian Broscatean, Emil Costrut, Diana Flore) care, in doar cateva ore, au ajutat-o sa puna la cale una dintre cele mai cool sedinte foto din ultima vreme. Nu cred ca m-am distrat mai mult la o sedinta foto (ce-i drept, niciuna dintre ele n-a implicat o benzinarie intr-un cartier indepartat din Cluj, la miezul noptii, in haine cu puf, la vreo 30 de grade). Printre rasete, niste paste excelente (multumesc, Diana!) si claxoanele taximetristilor in noapte, am reusit sa stau de vorba cu Diana Flore, designerul din spatele proiectului Chic Utility si al noii colectii Digital Instigator.

Midweek dreaming of fashionable things

Calatoria mea in lumea modei a inceput cu… munca de convingere pe care am fost nevoita sa o port cu parintii mei.

Cea mai recenta colectie pe care am facut-o este despre… DIGITAL INSTIGATOR.

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Inainte de era #-ului, femeia era un simplu martor al modei. Ne uitam in reviste, la runway-uri, in vitrinele magazinelor si ne multumeam cu faptul ca ne puteam alege lucrurile care ne placeau. Altii faceau moda pentru noi, altii decideau, mai mult sau mai putin, ce “trebuia” sa ne placa.

Azi, in schimb, lucrurile stau cu totul si cu totul altfel. O simpla poza sau o tinuta cool te poate face trendsetter peste noapte. Persoane care nu si-au imaginat vreodata ca vor ajunge undeva in industria modei (stricta si restrictiva fata de newcomers) inspira in fiecare zi sute de mii de femei si dicteaza trend-uri.

Colectia DIGITAL INSTIGATOR aduce un omagiu femeilor care schimba regulile jocului, femeilor care nu doar poarta niste haine, ci le dau viata si personalitate. Era digitala & social media au creat un nou canal de comunicare, canal pe care femeile DIGITAL INSTIGATOR il folosesc pentru a schimba the status quo.

Colectia este formata din trei segmente, menite sa satisfaca dorinta femeilor de a arata chic, dar fara a-si sacrifica libertatea de miscare si comfortul. Primul segment, inspirat de era Studio 54, contine piese potrivite pentru orice tinuta de seara. Al doilea este dedicat vietii active si contine piese de outerwear, dar care nu isi pierd look-ul chic, iar ultimul segment e o gura de aer proaspat pentru toate femeile care s-au saturat de clasicele costume de ski. Combinatia quirky de matase sintetica, matlase-uri si perle creaza tinute perfecte pentru petrecerile apres-ski, atat din punct de vedere al utilitatii, cat si estetic.

Una dintre sursele de inspiratie ale colectiei este personalitatea flamboaianta si creativitatea colaboratorului si prietenului meu, Emil Costrut. Apoi, suflul colectiei este dat de nevoia femeii de a iesi in evidenta chiar si atunci cand se afta in cele mai banale momente si ipostaze.

Midweek dreaming of fashionable things

Prima mea schita a fost… tinuta 2.0 a lui Sailor Moon.

Lucrurile old-school care ma vor inspira mereu sunt…  tigara din spatele scolii, pantofii cu bot ascutit, siragul de perle. 

Daca moodboard-ul meu ar fi un oras, ar fi… o combinatie intre Tokyo si Moscova.

In acest sezon, ne vom uita dupa… outwear jackets.

Designerul pe care l-as invita la o cafea ar fi… Demna Gvasalia. De ce? Sa inteleg mai bine cum a reusit sa influenteze snobii sa cumpere produse basic la pret luxury.

Cel mai extravagant lucru pe care mi-as dori sa il creez ar fi… un costum barbatesc pentru tatal meu.

Avem nevoie de moda in viata noastra pentru ca… fara ea nu am fi speciali.

Urmatorul proiect va include… o colaborare speciala cu un producator de echipament sportiv extrem.

Midweek dreaming of fashionable things

Foto: Emil Costrut (https://www.facebook.com/costrut/). Style Designer: Flore Diana / Chic Utility.

Descopera piesele semnate Flore Diana la Molecule F Concept Store, Promenada Mall.

Mai multe povesti cu si despre designeri romani pe www.dreamingof.net

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *