Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Minuni pictate pe matase

Midweek dreaming of fashionable things

Fiecare esarfa e altfel. Pentru ca, spune designerul Claudia Trofimov, “Si emotiile mele atunci cand pictez o noua piesa sunt mereu altele. In fiecare dintre esarfe e un strop din mine, si nici una nu seamana cu cealalta. Vad esarfa de matase ca pe o panza pe care pot surprinde cate ceva din minunile lumii in care traim”. Am stat de vorba cu Claudia Trofimov (care, dupa 10 ani de operatiuni financiare, s-a intors la prima ei dragoste, desenul) despre motivele care apar pe esarfele ei, despre cat de mult si migalos este sa ajungi de la matase, pensula si culori la un produs finit (de la cinci ore la cateva zile!) si cum i-ar placea ca, pe viitor, sa poata picta o piesa haute couture.

Produsele Claudia Trofimov se gasesc pe Instagram (https://www.instagram.com/trofimovclaudiart/), iar fizic se pot gasi cateva exemplare unicat in Concept Store Molecule F din Bucuresti.

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Prima ta poveste de dragoste cu moda a inceput cu…

… creatiile haute-couture, a caror realizare inglobeaza un proces atat de complex, o exprimare rafinata de maiestrie, in care creatia primeaza si nu timpul, in care detaliile denota un efort atent studiat pentru realizarea unei singure creatii vestimentare, elaborata asemenea unei opere de arta.

Moodboard-ul pentru colectia lui 2020 include…

… inclinatia mea catre frumosul si sublimul din natura, prin pictarea florilor sezoniere care ma inspira in momentul prezent, mentinand un acord in acelasi timp cu preferintele si personalitatea celor care aleg sa poarte matasea pictata. Referitor la detalii, in acest an am fost atrasa spre deconstructia florilor. Creez un echilibru intre un cadru definit de repere specifice si creativitate, improvizatie, imaginatie, pictand intr-un proces intuitiv, spontan, supus serendipitatii, intr-o directa colaborare cu matasea senzitiva.

Cel mai extravagant lucru pe care ti-ai dori sa-l imaginezi ar fi…

… sa particip la realizarea unei creatii haute-couture sau pictarea unui kimono de matase.

Pattern-ul pe care il vom gasi mereu in colectiile tale este…

… florile, in mare parte pictez delicatetea lor in armonie si completare perfecta cu unul din cele mai pretioase suporturi textile, matasea naturala. Pentru mine florile descriu atat de bine multiplele fatete ale vietii, si mai ales posibilitatea si libertatea de a inflori in diferite circumstante ale vietii; de la florile din varf de munte, la cele cultivate intensiv, de la cele greu de atins, la cele firave.

Daca ar fi un film clasic, colectia ta ar fi…

… unul romantic, “Roman Holiday” cu Audrey Hepburn.

Seria TV perfecta pentru colectia ta ar fi…

… conturata in directia vietii unor multiple personaje din diferite medii si culturi, cu preocupari diverse, care in tumultul vietii, al consumerismului, al drumului predefinit, se intorc la nevoia de a-si exprima individualitatea, de a fi autentici, de a-si croi viața după propria definiție a fericirii, de a trai mindfulness, de a inflori in propria viata.

Cea mai mare provocare pentru un designer zilele acestea este…

… sa iasa in evidenta in cadrul diversitatii in continua crestere, prin a oferi valoare, prin creativitate, inovatie, reinventare, ramanand sincer si devotat propriului sau drum.

Avem nevoie de moda in viata noastra pentru ca…

… pentru a ne reprezenta aspiratiile, pentru a ne evidentia personalitatea, pentru a manifesta evenimente, pentru a ne exprima modul nostru de a trai, insa cred ca cel mai important mod de a ne folosi de moda este pentru a ne face sa ne simtim confortabili, increzatori in noi insine.

Despre Claudia Trofimov trebuie sa stim…

… sunt o admiratoare a naturii, a obiectelor unicat cu design atemporal, sunt placut surprinsa de detaliile fine a obiectelor mestesugite cu incarcatura emotionala, lucrate manual cu atentie, meticulozitate si rabdare. Prin prisma acestor preferinte imi aduc contributia printr-o forma de arta sustenabila (slow art), care prin functionalitatea unei esarfe aceasta devine arta activa, ce sustine si defineste individualitatea.

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Mai multe evenimente de arta si interviuri cu artisti, pe www.dreamingof.net

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *