Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

10 trenduri pentru sezonul toamna/iarna 2017/2018

Rosu intens, haine parca desprinse din filme SF, tricotaje, printuri extreme, exagerari si dulcegarii: sezonul toamna/iarna 2017/2018 are cate ceva pentru fiecare fashionista.

Juram pe rosu!

Parca niciodata ca in acest sezon culoarea rosie nu s-a vazut mai evident pe podiumuri. Totul a inceput la New York Fashion Week, cand piesele rosii (de la rochii, paltoane, accesorii) au fost vazute peste tot – de la Victoria Beckham, Proenza Schouler, Jason Wu sau Monse. Apoi, la Milano, totul a fost… doar despre rosu. Pasional, in varianta unor rochii cu drapaje sexy la Versace, all red power women la Givenchy sau in variante unor rochii cu volane delicate din dantela si tul, la Fendi si Giambatista Valli. Chiar daca nu ai avut niciodata vreo pasiune pentru rosu, garantam ca sezonul acesta trebuie sa te arunci, fara ezitare, in vartejul trendurilor si sa alegi un pardesiu impecabil croit, rosu sau, pentru cele intr-adevar conservatoare, niste cizme rosii, peste genunchi.

Midweek dreaming of fashionable things

Bratara Ana Alexe

Back to the future

Karl Lagerfeld a lansat, la propriu, o enorma racheta spatiala in spatiul de la Grand Palais. Cizmele trimise pe catwalkul de la Saint Laurent de catre Anthony Vaccarello (si instagramizate si comentate saptamani la rand) puteau sa faca parte, la fel de bine, din recuzita unui film SF, sau din garderoba unei vedete care se plimba, nonsalanta, printre oaspetii de la Studio 54, in timp ce fusta midi, rigida, imaginata de Balenciaga a cucerit inima fashionistelor. Daca la Paco Rabanne glitterul, paietele argintii si tesaturile cu aspect metalizat au facut parte mereu din ADN-ul brandului (sa ne amintim doar de rochia cu discuri holografice din 1960), am fost surprinsi sa zarim, la mai conservatorii Bottega Veneta sau Loewe tesaturi desprinse parca din costumele exploratorilor stelari. Alege o geanta argintie (da, da, excesul nu va fi criticat) in care sa pastrezi, pentru zi, o pereche de ochelari cu rame rotunde si un volum de Isaac Asimov.

Midweek dreaming of fashionable things

Geanta Crina Bulprich | Bolero Elena Perseil | Brosa Monom

Mesaje la purtator

Tricourile cu mesaje, jachetele care devin interesante abia dupa ce ai intors spatele audientei, sloganele de tot felul (de la cele politice la cele extrem feministe sau doar funny) n-au luat o pauza nici macar in acest sezon. Revolutia cuvintelor pe piesele vestimentare a continuat la Versace, Sacai, Stella Jean, Asish, Prabal Gurung sau Zadig & Voltaire.

Midweek dreaming of fashionable things

Inel Molecule F x Skin Deep | Tricou The Stories of O. x Skin Deep

Ora de lucru manual

Traim in epoca globalizarii. Prin urmare, de ce moda sau, mai precis, printurile adoptate de catre designeri nu s-ar supune si ele trendului? In colectiile pentru toamna/iarna 2017/2018 nici un print nu e considerat a fi prea excentric si nici una dintre influentele culturale de pe toate continentele nu e lasata pe dinafara. Asadar, pe hainele vazute pe podium in saptamanile modei, temele folclorice dintr-o Anglie rurala se combina artistic cu teme de pe tesaturile populatiei din Est si cu tesaturile patchwork. Asadar, daca ar fi sa facem un top, am spune cam asa: paltonul oversized de la Etro, rochia diafana cu printuri halucinante de la Erdem, jeansii cu petice de la Coach 1941, dar si paltonul de la Calvin Klein (ei bine, da, cand conservatorii de la Calvin Klein folosesc printuri… e semn clar ca trebuie să faci o vizita in magazine!). Sfatul nostru? Nu te feri sa amesteci printurile. Pastreaza insa accesoriile in limita minimalismului.

Midweek dreaming of fashionable things

Hanorac & Jacheta Lana Dumitru

Lectia de arhitectura

Nici un sezon fara cateva piese deconstruite! Aceasta pare a fi lectia modei din fiecare an, din fiecare sezon. Pentru toamna/iarna, designerii s-au intrecut in a plasa cele mai neobisnuite taieturi pe poalele camasilor (Acne Studios), pe umerii sacourilor (la Ports 1961 manecile chiar lipsesc), pe suprapunerile de stofa, matase si lana la tinutele Burberry sau in sacourile decupate la propriu din prezentarea Maison Margiela. Daca vrei sa suprinzi audienta, acum e momentul. Mare atentie insa: unor haine atat de… deosebite le sta bine doar cu o atitudine la fel de indrazneata. Nu uita de bijuteriile cu un mesaj puternic si de machiajul cat mai minimal.

Midweek dreaming of fashionable things

Rochie Concepto | Cercei Monom | Salopeta Parlor

Power suit

De la Yves Saint Laurent incoace, costumul cu pantaloni n-a lipsit din nici un sezon (mai ales atunci cand vorbim despre trendurile de toamna/iarna). In varianta cigarette, evazati, drepti, cu sau fara dunga, din stofa de lana, costumul cu pantaloni a facut parte atat din garderoba doamnelor puternice din politica (Hillary Clinton sau Angela Merkel), dar si dintre piesele preferate ale vedetelor pentru aparitiile pe covorul rosu (stiti ceva mai sexy ca Angelina Jolie in smokingul smokin’ hot de la Saint Laurent?). Asadar, pentru toamna/iarna 2017/2018 avem de ales intre varianta aproape masculina de la Céline, smokingul reinterpretat de la Haider Ackermann (suntem siguri ca Tilda Swinton va fi prima care va purta acest costum la Oscaruri) sau variantele cu sacouri asimetrice (Jaquemus sau Alexander McQueen). Pentru amatoarele de culoare, Marni (mov, crem) sau Maison Margiela pot fi optiuni la fel de viabile. Poarta-l cu topuri din matase, cu tricouri cu mesaje feministe sau alaturi de o lenjerie seducatoare, lasata sa se intrevada printre revere.

Midweek dreaming of fashionable things

Jacheta & Sacou Pulse

Atat de pufos!

Eu una as vrea sa stiu cine a dat startul invaziei hainelor colorate din tot felul de materiale care de care mai pufoase si mai plusate. Nu de alta, dar sunt aproape sigura ca fotografiile de street style de la urmatoarele Fashion Week-uri vor arata ca o adevarata explozie de macarons si vata de zahar amestecate. N-a scapat nimeni de aceasta obsesie: de la jachetele roz vazute la Nina Ricci la haina cu aspect de cojoc portocaliu (!) de la Miu Miu sau Emilio Pucci la paltonul galben intens Wanda Nylon si jacheta scurta, roz pudrat de la Louis Vuitton. Pregatiti-va pentru o supradoza de culoare si… dragalasenie!

Midweek dreaming of fashionable things

Palton Parlor

Plastic is (really) fantastic

Privind prezentarile sezonului, ai zice ca toti designerii s-au pregatit pentru o toamna extrem de ploioasa. Sau ca toti s-au mutat la Londra. Nici una, nici alta, chiar daca pe podiumuri au rasarit, ca ciupercile dupa ploaie, trench-coat-uri din vinil colorat sau transparent (Vanessa Seward, Calvin Klein, Christophe Lemaire) si… ceva apropiat extrem de niste pungi din plastic la mai nonconformistii Jeremy Scott la Moschino sau Miu Miu. Daca ne uitam doar in jur si vedem ca pana si Michael Kors sau Christian Dior au avut in colectiile de toamna/iarna pardesie din vinil, concluzia e una singura: nu doar la Electric Castle sunt la moda pelerinele de ploaie. Incearca totusi sa nu asortezi la ele niste cizme din cauciuc; poti incerca niste leggings sexy sau botine scurte, pana la glezna.

Midweek dreaming of fashionable things

Colanti Murmur

Camel Ride

Probabil ca nu exista o alta nuanta care sa satisfaca atat gustul pentru minimalism al celor care prefera un stil normcore si dorinta de a fi eleganta, fara a straluci, a doamnelor din high-class, ca bejul. Nuantele de bej, nisipiu, camel, maro decolorat spre gri, toate au revenit in trend. Sub forma unor tinute monocrome la Ralph Lauren, cu accente de papusa Barbie la Moschino, lejere si confortabile la Stella McCartney, extrem de delicate spre tonuri de roz la Loewe. Pentru un plus de sofisticare, incearca sa mentii paleta coloristica a celorlalte piese din tinuta in aceeasi tema cromatica (da, chiar si a accesoriilor).

Midweek dreaming of fashionable things

Rochie Murmur

Supersize my hat…

… si nu doar palaria (asa cum am vazut la Moschino sau Dolce & Gabbana), ci si cerceii devin tot mai mari, la fel ca bratarile (Proenza Schouler) sau curelele (Tod’s, Roksanda, Nina Ricci, Isabel Marant).

Midweek dreaming of fashionable things

Fusta Concepto | Cercei Moogu

www.dreamingof.net

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *