Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Mihaela Gherlan & reinventarea costumului feminin

Midweek dreaming of fashionable things

Foarte determinata, extrem de muncitoare, prietenoasa si calda, foarte-foarte talentata: Mihaela Gherlan este una dintre decoperirile mele favorite din ultima vreme pe piata romaneasca de design vestimentar. I-am remarcat salopetele acum cativa ani, am incercat (si am iubit la prima vedere) sacourile cu tenta barbateasca cu mesaje sexy & nitel jucause imprimate pe spate (cum suna “Dangerous on my skin”?) si am vrut sa aflu mai multe. Asa ca am stat de vorba cu Mihaela, in superbul ei studio-atelier, despre inspiratie, piese iconice si o cariera construita cu multa munca si talent.

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Moodboardul pentru colectia toamna/iarna 2019-2020 a inclus…

… inspiratie din epoca medievala, dar si anii 20’, perioada in care femeile au primit dreptul la vot si libertati pe care nu le mai experimentasera pana atunci, cum ar fi emanciparea in atitudine si in vestimentatie.

Orasul perfect pentru a purta aceste haine ar fi…

O imagine a acestui fenomen o gasesti in filmul Midnight in Paris, care prezinta o evadare din Parisul modern in scena sociala din 1920. So… the best city to wear this collection is Paris!

Ti-ar fi placut sa inventezi…

Uite ca m-ai pus pe ganduri! Sincer, visez la un viitor in aceasta industrie in care produsele sa fie in totalitate produse de catre masinarii. Asta pentru ca ne lovim des de aceasta problema; este extrem de greu sa mai gasim oameni priceputi in domeniu si de cele mai multe ori asta reprezinta o piedica in productie.

Piesa semnatura in colectiile Mihaela Gherlan va fi, mereu,…

… costumul masculin pentru ea. O sa-l regasesti reinterpretat in absolut toate colectiile mele. Sacoul barbatesc ma defineste si il poti lucra in atatea feluri incat nu-ti limiteaza deloc imaginatia.

Remediul pentru o zi fara inspiratie poate fi…

Ma inspira foarte mult filmele pe care le urmaresc. Ma ajuta sa creez povesti si sa traiesc fiecare perioada cheie a trendurilor.

Cea mai mare provocare pentru un designer al zilelor noastre?

Biggest challenge? Este greu sa mai fii original. Asta este clar. S-a facut aproape tot ce se putea face in acest domeniu, nu mai este usor sa iesi in evidenta. Ai nevoie de un diferentiator puternic – pana nu-l gasesti, nu ai cum sa reusesti.

Designerul pe care l-ai invita la o cafea si un sfat despre industrie ar fi…

Cred ca mi-ar placea sa stau la o cafea cu Andreea Badala. Este unul dintre designerii mei romani preferati, un om care a reusit si care a stiut exact directia in care doreste sa se indrepte. A creat un brand de succes si o apreciez foarte mult.

Mihaela Gherlan, designerul, in trei cuvinte, este…

… un designer care a evoluat foarte mult, insa evolutia s-a intins pe aproape 7 ani. Nu-mi place sa grabesc lucrurile, sunt un om foarte calculat si pasii mici pe care i-am facut mi-au adus o experienta care ma ajuta sa nu deviez de la drumul exact pe care-l am. De ce doar 3 cuvinte? Merit putin mai mult. :) Mi-am castigat prin munca grea dreptul de a spune lucruri frumoase despre mine. Bine, voi spune 3: sunt extrem de ambitioasa; am o rezistenta la efort care ma uimeste si pe mine de cele mai multe ori; sunt extrem de calculata si ma gandesc de 100 de ori inainte de a lua o decizie; muncesc pana la epuizare, dar nu exista alta solutie pentru o cariera de succes (am mai pus un punct extra, era prea important!).

Gasiti piesele Mihaela Gherlan pe…

molecule-f.com, mihaelagherlan.ro, Instagram: @gherlanmihaela si pe pagina de Facebook – Gherlan Mihaela.

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Fotografii: Xenia Haritonovici – – @xeniaharitonovici.

Mai multe evenimente de arta si interviuri cu artisti, pe www.dreamingof.net

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *