Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Corina Vladescu: colectii cu un vibe cool

Midweek dreaming of fashionable things

Este atat de frumos si prietenos studioul Corinei Vladescu incat as putea ramane aici o zi intreaga, bucurandu-ma de o cafea si de cea mai incredibila priveliste asupra unui Bucuresti un pic in ceata. Si, bineinteles, n-as rata ocazia sa ma rasfat incercand cele mai interesante piese din cea mai recenta colectie. Pentru o ora intreaga, mi-am pus la incercare latura chic & pop art (cu un blazer cool si o fusta mini), am incercat sa fiu serioasa intr-o camasa brodata superb pe maneca si cu aplicatii interesante, plus o pereche de pantaloni din piele, si am intrat in mood-ul gangsta (outfitul meu favorit, de altfel) cu un hanorac si o pereche de pantaloni cargo. Si apoi am promis ca o sa ma intorc sa incerc si celelalte haine din studio. Am vorbit cu Corina despre cele mai recente colectii, despre piesele semnatura, despre provocarile de care are parte un designer in ziua de astazi si despre filmele in care hainele ei ar putea avea un rol principal. Enjoy!

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Prima ta poveste de dragoste cu moda a fost legata de…

… Kate Moss. Era celebra in anii 90, cand eu eram adolescenta. Abia descoperisem revistele de moda si eram total captivata. Tatal meu calatorea mult in interes de serviciu si doar asta ii ceream sa-mi aduca. Si acum povesteste tuturor cum trebuia sa care toate acele reviste, care uneori erau mai grele ca bagajul lui. Insa le-am citit pe toate, constiincioasa, si ele au fost impulsul care m-a facut sa ma indrept catre moda.

Moodboard-ul pentru colectia ta 2020 include…

… artiste femei, din zona contemporana. Sunt un mare suporter al femeilor din arta si chiar cred ca nu sunt puse suficient in valoare. Recent am descoperit mai multe pictorite si lucrarile lor si am fost extrem de inspirata. Lucrarile lor sunt foarte personale si au o doza de sensibilitate aparte.

Cel mai extravagant lucru pe care ti l-ai dori sa-l faci in materie de design este…

Extravagant nu e un cuvant care sa-mi placa prea mult pentru ca ne duce cu gandul la exces, si eu urasc asta. Imi place ideea de a imagina piese care sunt atat originale, dar si care rezista in timp si pot fi purtate usor. Moda e o arta pe care o poti purta, asa ca visul meu este sa o fac sa fie si etica.

Piesa icon care se va regasi mereu in colectiile tale este…

… o rochie asa cum trebuie. Una care nu e prea complicata, prea cautata, nici prea casual, feminina dar fara sa devina prea dragalasa, si care sa il aiba pe vino incoace. E o rochie pe care, atunci cand o imbraci, oriunde ai merge, toate fetele te vor intreba de unde o ai. Pentru mine, rochia ideala este Ondine – http://www.corinavladescu.com/browse.html?q=Ondine.

Daca piesele & colectia ta ar fi un film clasic, acesta s-ar numi…

… Almost Famous, 2000. Nu e un clasic in intelesul obisnuit al cuvantului, insa e un reper pentru mine. Bifeaza toate lucrurile pe care le doresc: rock’ n ‘roll, 70’s si un vibe cool & relaxat.

Serialul TV perfect pentru colectia ta ar fi…

… Vinyl, 2016. Pentru toate motivele expuse mai sus. Am fost atat de trista ca nu au mai continuat dupa primul sezon. Chiar imi spuneam ca imi place asa de mult incat sigur-sigur n-o sa vad si sezonul doi aparand, si chiar asta s-a intamplat.

Cea mai mare provocare pentru un designer in zilele noastre este…

… sa il faca pe consumator sa inteleaga diferenta enorma dintre piesele high street si outfiturile de designer, dar si intre designerul care lucreaza pentru un brand mare si designerul care are un brand pe care il auto-finanteaza. Eu una sunt in acea faza in care sunt coplesita de faptul ca exista atat de multe haine si atat de multa risipa in acest domeniu, incat acum produc doar piese care nu mai apartin neaparat unui sezon, atemporale. Calitate de top, o semnatura recongnoscibila – aceste elemente raman mereu valabile. Te uiti la ele si stii ca sunt Corina Vladescu. Atunci cand le cumperi faci de fapt o investitie intr-o piesa, nu intr-un trend, intr-un moft de moment. Produc colectii in serii limitate, fara stocuri, fara risipa de materiale si de aceea nici nu am vanzari promotionale de sezon.

Avem nevoie de moda in viata noastra pentru ca…

… moda ne transforma atat in exterior, cat si in interior. Vorbeste despre noi si despre ceea ce ne place fara cuvinte, creeaza un limbaj universal frumos, care depaseste limitele timpului si spatiului.

Despre Corina Vladescu trebuie sa stim…

… ca sunt recunoscatoare ca sunt mama lui River. Si ca mi-am dorit sa fiu actrita, dar dragostea pentru moda a invins.

Piesele semnate Corina Vladescu sunt disponibile pe…

corinavladescu.com, la studio (Stre. Delea Veche 28A), molecule-f.com si magazine din tara si strainatate.

Midweek dreaming of fashionable things

Mai multe evenimente de arta si interviuri cu artisti, pe www.dreamingof.net

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *