Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Din dragoste pentru desene: tricourile Musat si povestea lor

Midweek dreaming of fashionable things

O zi inorita. Multa cafea. O masina cool. O pereche de jeansi si un tricou alb. Asta ar fi, pe scurt, lista mea cu dorinte pentru a incepe o zi buna. Atunci cand tricoul are, brodat, unul dintre cele mai frumoase desene pe care le-am vazut in ultima vreme, un desen semnat Musat, ziua are toate sansele sa devina si mai buna. Da, da, iubesc tricourile (am o tona in dulap, alaturi de colectia de jeansi si camasi albe) si, atunci cand am primit unul cadou de la prietena mea Rovena, din magazinul Molecule F, am vrut sa aflu mai multe despre designer. Asa am facut sa stau de vorba cu Irina Musat despre desenele delicate care apar pe tricourile ei, despre filme si muzica si, desigur, despre moodboardul colectiei de toamna 2019.

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Prima ta poveste de dragoste cu moda a inceput cu…

… rochia de mireasa a mamei pe care am gasit-o in pod, intr-o vacanta de vara. Aveam cam 8-9 ani si imi amintesc ca era o rochie boho, dintr-un tulle ivoire, cu mici buline brodate. M-a fascinat atat de mult incat am ajuns sa tai o bucata din ea si sa fac o rochie similara pentru papusa mea.

Tricouri albe pentru ca…

Pentru ca le iubesc. Am o multime in garderoba. Pentru ca sunt versatile, confortabile si pentru ca sunt ca o panza alba: poti picta o poveste noua de fiecare data pe el.

Povestea din desene e inspirata de…

Arta, natura, apusuri de soare, zile insorite, ploaie si oamenii din jurul meu. Spre exemplu, colectia de toamna/iarna e inspirata de o plimbare in gradina bunicii mele la apus, de lumina blanda care cadea asupra florilor colorate.

Piesele clasice care vor sta mereu pe moodboardul tau vor fi…

O pereche perfecta de jeansi, un tricou alb si o pereche de sneakers.

Daca hainele tale ar putea juca un rol intr-un film clasic, acela ar fi…

“Days of Heaven” – e o drama romantica a carei actiune are loc in Texas, in zile fericite si linistite care par ca o vacanta fara sfarsit. Pelicula e filmata la apus, in mare parte, iar filmul e imbibat pur si simplu, de la inceput la sfarsit, de o atmosfera bogata, calda, plina a ultimelor raze de soare ale zilei.

Cel mai extravagant lucru pe care ti-ar placea sa il imaginezi ar fi…

Sa fac designul costumelor pentru un film despre Marie Antoinette. Am fost fascinata inca din adolescenta de perioada Renasterii, in toate formele ei: arta, artisti si lucrarile lor, libertatea exprimarii.

Inchide ochii si imagineaza-ti un tricou care spune povestea ta, ca designer. Desenul de pe el ar include, neaparat…

… o inima. Pentru ca aceasta nu e doar simbolul emotiilor noastre, ci are semnificatii multiple si intelesuri metaforice.

Cea mai mare provocare pentru un designer in ziua de astazi este…

Sa ramana autentic, unic.

Colectia toamna/iarna 2019/2020 va include…

Colectia va avea mai stiluri si designuri diferite. Vreau sa existe o mai mare diversitate, asa ca pe langa tricouri veti vedea pantaloni, fuste si jachete. In termeni de culoare, colectia va fi una vibranta, cu printuri cu flori multicolore pe tesaturi inchise la culoare.

Putem sa gasim produsele Musat pe…

Molecule F. De asemenea, o selectie de tricouri poate fi vazuta in showroom-ul Molecule F din Bucuresti (str. Eremia Grigorescu nr. 4), dar si in alte boutique-uri din Timisoara si Constanta. Curand, in Milan si Paris. Instagram – @musatworld

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Mai multe evenimente de arta si interviuri cu artisti, pe www.dreamingof.net

Fotografii: Raluca Ciornea @ralucaciornea

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *