Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Expozitia “Christian Dior: Designer of Dreams” ajunge la Londra

Midweek dreaming of fashionable things

Cele mai frumoase rochii, schitele, povestile incredibile din istoria modei, designerii talentati: toate acestea plus cateva detalii surprinzatoare din culisele casei de moda Dior vor fi prezentate intr-o extraordinara expozitie in Londra. Rezervati-va biletele si cautati deja cele mai bune oferte de calatorie pentru un weekend in capitala Angliei. Si asta pentru ca anul viitor expozitia “Christian Dior: Designer of Dreams” ajunge in Londra, la Sainsbury Gallery. (2 Februarie – 14 Iulie 2019 // vam.ac.uk | #DesignerofDreams. Biletele vor fi puse in vanzare din toamna 2018)

Nu exista nici o tara in lumea aceasta, exceptand tara mea natala, care sa aiba un stil de viata sa imi placa atat de mult ca Anglia. Imi plac traditiile englezesti, imi place politetea britanica, arhitectura specifica Angliei. Ba chiar imi place si bucataria britanica.” – Christian Dior

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Despre expozitie trebuie sa stim ca…

In luna februarie 2019, Victoria & Albert Museum va deschide cea mai mare si mai exhaustiva expozitie deschisa vreodata in UK, dedicata casei Dior.

Exozitia va include peste 500 de obiecte, peste 200 de piese rare de haute-couture semnate Dior, intr-un setup in care vom regasi accesorii, fotografii de moda, filme, parfumuri, produse de make-up, ilustratii, reviste si obiecte care au apartinut lui Christian Dior.

Una dintre piesele principale ale expozitiei va fi rochia semnata Christian Dior purtata de Printesa Margareta la aniversarea varstei de 21 de ani (din colectia Museum of London). Alaturi de aceasta vom vedea imagini din cele mai spectaculoase showuri de moda puse in scena de Dior in UK, printre care si cel extraordinar din Blenheim Palace din 1954.

Acoperind perioada din 1947 si pana in zilele noastre, expozitia “Christian Dior: Designer of Dreams” va urmari istoria celebrei case de moda si impactul pe care l-a avut asupra modei unul dintre cei mai mari creatori de moda ai secolului 20, dar va urmari si evolutia casei sub carma celor sase designeri care i-au urmat. Asadar, de la designul indraznet al lui Yves Saint Laurent la stilul mult mai conectat la viata de zi cu zi a lui Marc Bohan, de la modul flamboaiant in care Gianfranco Ferré vedea moda la exuberanta lui John Galliano, de la minimalismul lui Raf Simons la viziunea feminista a Mariei Grazia Chiuri, vom urmari indeaproape evolutia creatiilor Dior in viziunea designerilor care au reinterpretat prin prisma propriilor emotii si viziuni valorile specifice casei franceze.

Expozitia este bazata pe editia “Christian Dior: Couturier du Rêve”, organizata de Musée des Arts Decoratifs, Paris, curatori Olivier Gabet & Florence Mϋller.

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

 Mai multe evenimente de arta si interviuri cu artisti, pe www.dreamingof.net

Foto: vam.ac.uk

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *