Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Un loc magic: o vizita in atelierul Alina Cernatescu

Midweek dreaming of fashionable things

E atat de multa lumina si frumusete, e atat de intim si de prietenos showroomul plin de schite al Alinei Cernatescu incat o dupa-amiaza acolo pare ca trece mult prea repede. Si asta mai ales cand, in acea cladire incarcata de istorie, intr-o zi de vara in Bucurestiul fierbinte, am putut sa stau de vorba cu Alina si Elena, cele doua surori din spatele brandului, despre colectii, materiale si planuri pentru urmatoarele piese care vor face parte din colectie.

“Brandul Alina Cernatescu include in primul rand rochiile de seara, pretioase, delicate, elegante. Apoi avem linia de cocktail si colectia pentru mirese. Insa toate au in comun aceeasi semnatura a brandului: broderiile, realizate manual”, imi spune Elena, jumatatea “practica” a brandului. “Iubesc broderiile. Imi place sa caut noi moduri in care le pot face, noi forme, materiale cat mai diferite”, completeaza si Alina, in timp ce ne uitam la schitele si cateva dintre prototipurile deja realizate pentru colectia urmatoare. “Vezi, aici am folosit pe post de broderie o dantela facuta din croset, o tehnica pe care putini o mai stapanesc in ziua de astazi”, imi arata Alina. Ce spune Alina Cernatescu despre moda, inspiratie si ce planuri au pentru viitor?

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Brandul Alina Cernatescu este despre… eleganta senzuala, acoperita cu broderii lucrate manual si drapaje impecabile.

Prima ta poveste de dragoste cu moda a inceput… atunci cand am dat peste una dintre rochiile mamei. A fost dragoste la prima vedere.

Cea mai mare provocare pentru un designer astazi este… sa gaseasca timp sa intre in acel mood creativ. Mi se pare ca traim pe fast forward viata si ca uneori acest lucru impiedica procesul creativ.

Cel mai bun lucru care i se intampla modei in social media este… ca da oportunitatea tinerilor designeri, aflati la inceput de drum, sa isi prezinte rapid colectiile. Cel mai rau lucru… faptul ca viteza cu care se transmit informatiile poate genera content de proasta calitate.

Colectiile tale vor include mereu… broderii manuale.

Etapele de creatie pentru o piesa perfecta sunt… documentare, inspiratie, fitting, broderii manuale si ore si ore de munca sustinuta.

Colectia imposibila pe care ai vrea sa o faci ar arata cam asa… o colectie realizata in intregime din broderii manuale, care sa fie combinate astfel incat sa creeze un print colorat brodat.

Daca hainele tale ar juca intr-un film, acesta ar fi… seria James Bond, pe actritele principale.

Orasul perfect pentru rochiile tale este… Florenta.

Remediul ideal pentru o pana de inspiratie ar fi… sa o sun pe sora si partenera mea de afaceri, Elena. Ea stie mereu sa ma calmeze si sa ma faca sa imi regasesc creativitatea.

Cum e viata ca un duo creativ? Nu e neaparat un duo creativ, ci mai degraba o echipa in care ne completam una pe cealalta. Impartasim aceleasi scopuri pe care le avem pe business list, eu ma concentrez mai mult pe design si produs, in timp ce Elena are grija de promovarea brandului si de partea financiara.

Ce urmeaza pentru brand? Fiecare an de activitate e o caramida pe care o punem la baza construirii un brand romanesc de haute-couture, care sa aiba o recunoastere internationala.

Piesele Alina Cernatescu se gasesc in showroomul din strada C.A.Rosetti nr 34 si in magazinele partenere – Molecule F (www.molecule-f.com).

alina cernatescu white

Midweek dreaming of fashionable things

 Mai multe evenimente de arta si interviuri cu artisti, pe www.dreamingof.net

Foto: Catalina Cosma – Instagram https://www.instagram.com/cata.cosma/

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *