Midweek dreaming of fashionable things: Walter de Silva

Midweek dreaming of fashionable things

O cursa pe tocuri: interviu cu designerul Walter de Silva despre prima sa colectie de pantofi

Midweek dreaming of fashionable things: Walter de Silva

Si daca Lamborghini Egoista sau Audi R8 ar fi o pereche de pantofi, oare cum ar arata? Daca si voi v-ati intrebat vreodata cum ar arata variantele… cu toc ale unora dintre celor mai sexy masini din istoria contemporana, acum avem si raspunsul. Cea mai noua si mai sexy colectie de pantofi vine de data aceasta de la Walter de Silva, unul dintre cei mai cunoscuti designeri de masini.

Prima colectie de pantofi semnata Walter de Silva a fost numita “Noir Extreme”, a fost lansata la Paris Fashion Week si arata demential. “Am vrut sa fac ceva diferit. Am vrut sa creez o colectie de pantofi care sa fie dedicata in totalitate evenimentelor speciale, acelor momente red carpet. Pantofi care trebuie purtati seara. Sexy si in acelasi timp cu personalitate”, imi povestea Walter de Silva la lansarea pariziana a brandului sau, la Ritz Hotel.

Si pantofii sunt intocmai cum i-au promis designerul: spectaculosi. Prima data am sesizat eleganta tonurilor de negru (da, de la negru mat, ca o noapte cu luna acoperita de nori, la stralucirea si textura de piele de reptila pana la negrul inecacios de textura si opacitatea unor carbuni abia scosi din mina). Apoi, am remarcat tocurile, confectionate din otel, detaliile in forma de W (marca brandului) care se regasesc pe platforme, dar si perfecta arhitectura a pantofului. “Uite, spre exemplu, acest model l-am imaginat in totalitate din fibra de carbon: e usor, e flexibil, este simplu si comod de purtat. Cred ca traim niste timpuri in care tehnologia e uimitoare si putem face niste lucruri absolut fantastice daca stim s-o folosim. Eu unul stiu ca intentionez sa-mi creez un model proriu din fibra de carbon, pe care sa-l folosesc pentru urmatoarele colectii“, imi spune designerul Walter de Silva, in timp ce privirea imi este atrasa de superbii pantofi cu toc, de modelele peep-toe si de sandalele cu multe curele incrucisate (curios lucru, de vreme ce n-am fost vreodata o purtatoare de sandale). “Aproape toate piesele din colectie sunt negre – cu interiorul portocaliu, un tribut adus tarii mele dragi, Italia – si asta pentru ca eu cred ca negrul este elegant, smart. Pentru ca negrul este punctul de pornire al tuturor lucrurilor“, spune designerul.

Midweek dreaming of fashionable things: Walter de Silva

Midweek dreaming of fashionable things: Walter de Silva

Pantofii din colectia lui Walter de Silva poarta, pana la capat, semnatura inconfundabila a designerului si atentia sa pentru detalii: regasim in formele incredibile ale pantofilor referiri la universul designerului, de la povestea sa, a familie si originile italiene, la masinile pe care le-a proiectat de-a lungul anilor. Pantofii sunt fabricati in Italia, in colaborare cu Sergio si Gianvito Rossi. “Modelele vor fi vandute online; mi se pare ca trebuie sa profitam de avantajele noii tehnologii. Insa mi-ar placea, la un moment dat, un magazin offline, dar unul in care sa pot stau mereu, sa am eu contact direct cu clientii“, incheia discutia noastra la cafea, de la Paris, Walter de Silva.

Midweek dreaming of fashionable things: Walter de Silva

Designerul Walter de Silva a lucrat ca designer pentru Fiat, Alfa, Volkswagen Group – este, printre altele, autorul designului modelelor Lamborghini Egoista, Audi R8, Audi 5 si Q5, Alfa 156, Volkswagen CC, Up, Scirocco, SEAT León.

Midweek dreaming of fashionable things: Walter de Silva

Midweek dreaming of fashionable things: Walter de Silva

Foto: (c) courtesy of Walter de Silva, www.walterdesilva.com

www.dreamingof.net

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *