Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

In pasi de dans: interviu cu fondatoarele Kan Brand

Midweek dreaming of fashionable things

Broderii colorate, unicorni, pasari enorme pe tricouri cool, volane latino si multa energie: Denisa Cucu Tudorica si Manuela Van Vloten-Sabarez au adus ceva din spiritul Mexicului la Bucuresti, in boutique-ul Molecule F. Si asta pentru ca cele doua simpatice si entuziaste fete care au infiintat brandul KAN au vrut ca broderiile handmade mexicane sa fie cunoscute in toata lumea, iar hainele casual pe care le-am putea purta in fiecare zi, oriunde, oricum, sa aiba un “touch” exclusivist. Sa fie numai bune pentru “viva la vida” (fie ea “loca” sau nu…)!

kan brand black blouses

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Inpiratie mexicana pentru ca… 

M: Era inevitabil. La scurt timp dupa ce m-am mutat in Mexic, am vazut broderiile traditionale mexicane lucrate manual si m-am indragostit… culorile, pattern-urile, autenticitatea lor. Au fost principalul izvor de inspiratie pentru a crea KAN.

D: De mica, Frida a fost cea care mi-a trezit interesul pentru Mexic, pentru arta si cultura mexicana. In plus, copilaria mea a fost insotita de izul muzicii mexicane al Anei Gabriel. Manu, locuind acolo si sugerandu-mi sa pornim impreuna in aceasta calatorie KAN, nu am perceput-o ca pe o coincidenta… am simtit ca si cum toate piesele puzzelul-ului s-au unit.

Prima intalnire cu moda a fost…  

M: Un tablou (de fapt o fotografie inramata ;)) a lui Nicolae Grigorescu – “Fata cu zestrea ei” pe care bunica il avea in casa. Imi amintesc cu emotie cum ma pierdeam in acel tablou ani la rand de-a lungul copilariei. Ma fascina imbinarea armonioasa a culorilor si iubeam deasemenea “basmaua” fetei pe care o regaseam in portul zilnic al bunicii.

D: Aveam in jur de patru ani cand principala mea activitate era sa ii “stric” hainele bunicii ca sa creez haine pentru papusile mele. In plus, adoram sa decupez din paginile revistelor “Quelle” ale mamei si, impreuna cu sora mea, sa facem colaje vestimentare.

Cea mai mare provocare pentru un designer…

KAN: Sa nu te pierzi in viziunea altui designer. Accesul la foarte multa informatie poate ingreuna drumul unui designer spre a se mentine bine inradacinat in nucleul sau si in ceea ce-l diferentiaza de ceilalti creatori de moda.

Piesa vestimentare care va fi mereu in colectiile voastre… 

KAN: Inca inaintam cu pasi marunti in lumea design-ului vestimentar… e prea devreme pentru a putea decide. Credem ca avem nevoie de mai multe colectii pentru a putea raspunde acestei intrebari.

Colectia voastra de vis arata in felul asta (formele, materialele, orasul… ) 

M: Eu si Denisa am adunat experiente de viata care ne-au facut sa iubim multe orase. Amandoua am crescut in Bucuresti. Denisa si-a terminat masterul in Florenta, Italia (Arhitectura si Design Interior), iar eu in Amsterdam (Studiul Afacerilor Internationale). Eu m-am relocat in Mexico City, iar Denisa s-a intors in Bucuresti. Nu ne-am uitat radacinile. Astfel, colectia noastra de vis e in Bucuresti, inspirata de toate aceste orase deosebite pe care nu doar le iubim, dar ne-au ajutat sa devenim oamenii de azi. Colectia e inspirata de natura, colorata, ludica… usor indrazneata. Materialele sunt fluide, volatile si foarte confortabile.

D: Colectia noastra de vis este una care ne face atat pe noi, cat si pe toti membrii echipei noastre mandri. Prin KAN dorim ca broderiile handmade mexicane sa fie recunoscute in toata lumea pentru frumusetea lor si pentru munca din spatele acestora. Astfel, noi reusim sa rasplatim comunitatea de artizani mexicani care ne-a inspirit, nu doar printr-un procentaj al productiei, ci si prin recunoasterea meritelor la scara globala.

Lucrurile de moda veche care o sa va inspire mereu…

M: Castile de inot vintage.

D: Discurile de vinil.

Avem nevoie de moda in viata noastra pentru ca…

KAN: E un statement despre cine suntem. Ne da toata libertatea de alegere. Nu ne ingradeste la cat de creativi si jucausi putem fi. Bucurate-te de asta, nu face compromisuri si nu judeca!

Cum e viata unui duo creativ? 

KAN: E foarte palpitanta si, in situatia noastra, e o munca de 24 de ore din 24, ceea ce e fantastic. Initial, am crezut ca opt ore diferenta intre Bucuresti si Mexic vor fi o mare provocare. Ne-am inselat. Cand una dintre noi se odihneste, cealalta munceste. Si avem in jur de opt ore pe zi cand putem sa lucram impreuna. Astfel, KAN nu “doarme” niciodata.

Urmatoarea colectie o sa fie despre…

KAN: … KAN, care este simbolul pentru “soparla” in cultura mayasa, cunoscut ca fiind si “creatorul universului”. O sa ne pastram autenticitatea “broderiilor handmade mexicane”, jucandu-ne armonios cu soparlele in forme si culori variate. O sa fie foarte distractiv!

Hainele voastre pot fi gasite la… 

Molecule F Concept Store in Promenada Mall (www.molecule-f.com)

Midweek dreaming of fashionable things

Mai multe evenimente de arta si interviuri cu artisti, pe www.dreamingof.net

Foto: dreamingof.net

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *