Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

O calatorie a simturilor in jurul lumii: o poveste despre Rosa Mundi

Midweek dreaming of fashionable things

Am intrat in lumea Rosa Mundi intr-o dimineata geroasa de iarna, cu o teribila durere de cap si un deadline strans pentru fotografii si ora de plecare. Dupa aproape doua ore, eram inca acolo, discutand despre parfumuri; durerea de cap imi trecuse (si telefoanele de la urmatoarea intalnire incepusera sa sune). Insa era prea interesant sa aud toate acele povesti extraordinare despre parfumuri si parfumieri, si existau prea multe sticlute cu esente ce abia asteptau sa fie incercate… Am stat de vorba cu Miruna Queva, fondatorul Rosa Mundi, despre inceputurile ei in aceasta lume fascinanta a parfumurilor, dar si despre calatoriile in jurul lumii in cautarea celor mai neobisnuite esente.

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Rosa Mundi pentru ca…

Se spune ca este o experienta unica sa parcurgi intr-o dimineata de primavara un camp de trandafiri de mai, sa te lasi pur si simplu coplesit de parfumul opulent al acestor flori voluptuoase… Rosa Mundi – pentru ca acest trandafir rar, folosit in parfumerie inca din cele mai vechi timpuri ma inspira si nu ai cum sa desparti numele sau plin de semnificatii de parfumeria de nisa.

Povestea ta de dragoste cu lumea parfumeriei a inceput…

Cred ca am fost dintotdeauna indragostita de parfumuri, esentele, mirosurile, ma deconecteaza de tot si de toate, ma fac sa calatoresc, sa-mi doresc sa descopar povestile surprinzatoare din spatele lor. Apoi, cu multi ani in urma, cand mi-a aparut sansa sa lucrez in aceast domeniu, bineinteles ca nu am ratat-o.

Ce iubesti cel mai mult in businessul cu parfumuri? Ce nu-ti place? De ce?

Pentru mine simtul mirosului reprezinta modul cel mai intim de a percepe lumea, dar si cel mai senzual. Sunt fascinata de puterea parfumurilor de a suscita in noi emotii puternice, de felul in care acestea ne bucura si ne bulverseaza, ne tulbura si ne intriga in acelasi timp. Este un adevarat privilegiu atunci cand citesc pe fata unei persoane surpriza, incantarea, in momentul in care incearca pentru prima oara un anumit parfum. Atunci am certitudinea ca ma aflu acolo unde trebuie.

Lucrul pe care trebuie sa il stim despre Rosa Mundi este…

Rosa Mundi este in primul rand despre lifestyle. Selectia noastra eclectica de parfumuri, produse cosmetice si parfumuri pentru interior celebreaza in fiecare zi arta de a trai frumos. Parfumurile Rosa Mundi sunt parfumuri artizanale, create de catre parfumieri de renume, folosind cele mai nobile si rare ingrediente utilizate in parfumeria de nisa. Produsele noastre vorbesc despre eleganta, dar reprezinta mult mai mult decat atat, ele vorbesc si despre ecologie, despre armonie, despre arta sau traditii.

Ca sa simtim si sa intelegem un parfum rar avem nevoie de…

Ca sa intelegi si sa-ti insusesti un parfum este important sa te cunosti pe tine insuti, sa indraznesti sa-ti asumi propria personalitate si, bineinteles, sa nu-ti fie teama sa te lasi un pic sedus. Raritatea unui parfum este sinonima cu garantia ca nu exista foarte multe persoane care il folosesc.

Daca ar fi sa faci tu un parfum, de la zero, ce note ar avea? Si cum l-ai numi?

Parfumul ideal ma poarta undeva in gradina magica a copilariei mele, deci va contine precis narcise, lemn de trandafir si note verzi. L-as numi «Rose et Lune».

Avem nevoie d eun parfum unic, special, in viata noastra pentru ca…

Parfumurile din viata noastra sunt o combinatie de amintiri, descoperiri, atractii; ele se aseamana cu noi, iar cel pe care il alegem este expresia ideala a emotiilor noastre parfumate. Acesta dezvaluie intotdeauna ceva din noi insine, o mica parte din secretele noastre… Suntem unici fiecare in felul sau, deci este absolut natural sa ne dorim un parfum pe care sa ni-l insusim, care sa devina in acel moment o adevarata «amprenta olfactiva». Asta nu inseamna ca trebuie sa folosesti doar un singur parfum; de altfel sunt din ce in ce mai putine persoane fidele unei singure esente. Ne putem alege parfumul in functie de un anumit moment al zilei, o anumita tinuta sau pur si simplu o stare de spirit…

Ce urmeaza pentru Rosa Mundi?

2018 va fi cu siguranta un an efervescent si presarat cu multe noutati pentru Rosa Mundi, speram sa reusim sa va surprindem.

Produsele Rosa Mundi (Rose et Marius, Jardin de France, Profumi del Forte, Francesca dell’Oro etc) pot fi gasite in… in Molecule F Concept Store, Promenada Mall.

Midweek dreaming of fashionable things

Daca ar fi sa aiba un miros…

Iarna ar fi… rasina de pin.

Bucuresti… flori de tei.

Moda… iris.

Dragostea… miere, tabac.

O zi de lucru… cerneala.

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Mai multe evenimente de arta si interviuri cu artisti, pe www.dreamingof.net

Foto: Daniel Paduraru

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *