Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Gianni Versace – Retrospective – expozitie-eveniment

Midweek dreaming of fashionable things

Kronprinzenpalais din Berlin se va transforma, in urmatoarele luni, intr-o lume care va purta semnatura lui Gianni Versace si a modului in care acesta a influentat un sfert de secol trendurile in cultura, moda, muzica, inspiratie. Evident, expozitia trebuia sa aiba loc la Berlin, unul dintre orasele pe care Gianni le-a iubit. Si trebuia sa fie anul acesta, mai ales dupa momentul emotionant pe care Donatella l-a dedicat fratelui ei la Milano Fashion Week, in toamna lui 2017.

Primul show al lui Gianni Versace a fost organizat in 1978 in micul orasel Lippstadt. In 1994 Gianni a avut prima expozitie in Berlin si a fost atat de fascinat de acest oras incat a planuit sa se intoarca. N-a reusit, insa dupa 40 de ani de la fondarea brandului care ii poarta numele, in 1978, o expozitie pusa la cale de catre colectionari din toata lumea, o superba expozitie in amintirea celebrului creator de moda a fost deschisa… la Berlin.

Gianni Versace, prin tot ce a facut, a lasat o amprenta remarcabila asupra lumii modei si asupra celorlalti din jurul lui. Iar colaborarile cu Helmut Newton, Richard Avedon, Bruce Weber sau Peter Lindbergh au creat imagini memorabile.

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Asadar, ce vom vedea in expozitie?

  • mai mult de 300 de outfituri, piese iconice din istoria modei;
  • tinute extraordinare purtate pe catwalk de catre topmodele precum Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Linda Evangelista, Kate Moss si tinute cu care au defilat celebritati pe covorul rosu si la evenimente speciale (precum cele purtate de catre Lady Diana, Elton John, Sting – chiar costumul purtat la nunta sa), George Michael sau Anna Wintour;
  • superbul corset cu aplicatiii (Bondage Collection) din prezentarea Gianni Versace’s High Fashion Show 1992 in Ritz Carlton in Paris, prezentat atunci de modelul Nadege du Bospertus, muza lui Gianni (dar si a lui Giorgio Armani). Acelasi corset a aparut in campania din 1992 fotografiata de Gianni Versace;
  • un alt item important din expozitie: bustiera creata in 1991/1992 cu Adele Bloch-Bauer, muza lui Gustav Klimt;
  • accesorii si obiecte de design interior absolut superbe, incluzand o reproducere a dormitorului lui Gianni Versace din vila sa din Miami;
  • expozitia va fi completata la Berlin de o multime de evenimente aditionale, care vor aduce un omagiu spiritului inovator al designerului italian.

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Gianni Versace – Retrospective va putea fi vizionata la Kronprinzenpalais (Palace of the Crown Prince) pe Berlin’s Boulevard Unter den Linden (www.retrospective-gianniversace.com: [email protected]) intre 30 ianuarie si 14 Aprilie 2018.

Mai multe evenimente de arta si interviuri cu artisti, pe www.dreamingof.net

Foto: copyright by Hermine Bjorkman (Monaco)

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *