Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

DaDa: despre cea mai noua colectie – interviu cu designerii

Midweek dreaming of fashionable things

Prima data mi-am cumparat niste produse DaDa pe cand inca eram la facultate si ma indragostisem de topurile lor un pic altfel si de gentile cu pisici negre. Si am fost extrem de bucuroasa cand am vazut, din nou, o multime de lucruri cool cu aceeasi inconfundabila semnatura, la targul de piele Materia. DaDa a castigat premiul Molecule F la Materia. Asa ca mi-a facut tare mare placere sa stau de vorba, in superbul lor studio, cu Oana Paunescu (cea care raspunde interviului nostru) si Ioana Covalcic. Am povestit o dimineata despre genti, despre lunag istorie in lumea fashion a brandului DaDa, despre filme si… pisici. (Si pentru ca fiecare dintre noi visa, in acea dimineata, la zile ceva mai insorite, am inclus in fotografiile pe care le-am facut cu produsele din colectia In Between – cea care a castigat premiul la Materia – si cateva genti colorate din colectia de primavara/vara 2017, We all Scream for Ice Cream!)

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

De ce o colectie bazata pe piele?

Pentru ca suntem o companie care realizam produse din piele inca din 1991. Si pentru ca pielea este reala, respira, si devine tot mai frumoasa pe masura ce obiectele sunt purtate.

De ce colectia se numeste In Between? Care a fost mood-boardul pentru ea?

In ultimii 20 de ani am fost mereu prinsa intre doua lucruri pe care le iubesc enorm: lumea filmului si lumea modei. In Between este o colectie care incearca sa faca o legatura intre aceste doua lumi, sa calatoreasca intre ele. Pe moodboard au stat forme neobisnuite vazute in natura, primele modele de motocicileta Harley and Davidson, gentile de motociclist si… caramelele.

DaDa face parte din lumea modei in Romania de mai bine de 25 de ani. Ce-a mers bine, ce s-a schimbat in rau pe parcursul acestor ani?

Compania DaDa a fost infiintata in 1991, si ne-a amuzat sa facem genti cu personalitate, care mai apoi ne-au stat alaturi in experientele pe care le-am avut de-a lungul anilor. Din 1991, mai bine de 15 ani DaDa a fost un copil rasfatat si iubit al modei romanesti, insa in 2004 au aparut marile lanturi de magazine fast-fashion, iar compania a fost nevoita sa se lupte pentru a se mentine businessul. A fost o perioada cruciala de tranzitie atunci: ca sa reducem costurile, am fost nevoiti sa inchidem magazinele din mall, sa inchidem compania care se facea hainele semnate DaDa.

Ceea ce ne-a salvat practic de la disparitie a fost o companie noua, DaDa Costume, specializata in designul si executia costumelor pentru film.

Pentur cativa ani, DaDa Bags a fost… pierduta, pana acum doi ani de zile cand am convins-o pe Ioana Covalciuc, un designer colaborator al DaDa sa isi exprime in forme ideile ei aproape suprarealiste, chiar daca asta insemna sa fim in afara trendului general. Asa ca cele mai noi genti semnate DaDa au parte de o estetica deosebita realizata de Ioana, care a cautat mereu sa exploreze noi forme si volume.

Eu cred ca in ultimii ani designerii din Romania au sanse tot mai bune sa se vada, asta si datorita dezvoltarii retelelor digitale, aparitiei fashion bloggerilor si… pentru ca Millenials prefera sa se imbrace intr-un mod unic, care sa ii scoata din multime.

Care e cea mai mare provocare pentru un brand romanesc in aceasta perioada?

Sa aiba impact si sa-si creeze o identitate unica.

Spuneati ca aceasta colectie, In Between, e legata strans de film. Care ar fi filmul dupa care ati face o colectie?

Ne-ar placea sa facem o colectie bazata pe… Blade Runner 2049.

Filmul perfect pentru colectia de toamna/iarna 2017/2018 semnata DaDa este…

… Harley and the Davidsons.

Piesa semnatura pentru Dada, de-a lungul anilor, este…

Geanta cu pisica neagra.

Ce urmeaza pentru DaDa?

Dreaming of ☺ having fun!

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Gentile DaDa pot fi descoperite pe in curand la magazinul Molecule F Concept Store din Promenada Mall si pe www.molecule-f.com.

Mai multe evenimente de arta si interviuri cu artisti, pe www.dreamingof.net

Fotografii: Daniel Paduraru

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *