Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Plutind pe nori de zahar – interviu cu designerul Christine on the Clouds

Midweek dreaming of fashionable things

Cristina Serbu zambeste mult si spune ca nu-i place sa stea la poze. Hmmm… curios lucru pentru cineva care a absolvit actorie. Insa am convins-o in cele din urma sa ne… Instagram-izam si sa probam mai multe haine din colectia brandului ei, Christine on the Clouds (ei bine, mai mult eu sa probez pentru ca, evident, Cristina stie cum iau nastere aceste minunate haine – ea le face designul, de la zero). Intr-o dimineata de luni am stat de vorba cu ea despre colectii care poarta nume simpatice (precum Eternity is a Second, Wings of Silk, Anatomy of Me), despre momente de inspiratie, inceputuri in moda si colectii magice.

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

De ce… on the clouds?

Probabil pentru ca sunt idealista. :)

Colectiile tale au nume care amintesc de carti, de filme, de povesti fantastice. De ce?

Colectiile Christine on the Clouds sunt reflectii ale dorintelor, nevoilor si starilor mele, fac parte din lumea mea si asa o definesc mai bine. Eu evit in mod deliberat sa folosesc denumirea “new collection”, nu simt si nu gandesc in termeni de nou si vechi.

Prima ta intalnire cu moda a inceput cu….

O fusta clos dintr-o basma neagra de borangic. Aveam in jur de 12 ani si eram in casa bunicului meu unde am redefinit tot ce am prins :)

Outfitul perfect pentru aceasta toamna este compus, in opinia ta (si cu piesele tale) din….

Mantou de lana cu buzunare aplicate sau cordon, bluza din tricot cu aplicatii delicate, pulovar din lana fina si fusta cu pliseuri perforate, incaltari comode, o esarfa cu detalii.

Remediul perfect pentru o pana de inspiratie ar fi…

Actiunea interioara sau exterioara. Inspiratia poate veni din orice si de oriunde; cateodata o cauti tu, alteori te cauta ea pe tine si asta de obicei atunci cand te astepti mai putin. Intr-o dimineata eram la semafor si in fata mea era o furgoneta cu ceva desenat pe ea si, fara nicio legatura aparenta, mi-a venit (sau revenit) ideea de a aplica o bila pe o bucata de tricot. Asa s-a nascut una din cele mai indragite bluze Christine on the clouds.

O piesa care va fi mereu in colectia Christine on the Clouds

Gulerul alb – atasat unei bluze, rochii sau camasi. Sunt profund legata de alb si de tot ce deriva din el.

Colectia ta de vis ar arata cam asa (forme, materiale, oras)…

Cumva, fiecare colectie e cea a visurilor mele din momentul respectiv; cateodata visez mai indraznet, alteori mai timid. Depozitele de materiale au un foarte mare aport la realizarea sau nu a fantasmelor. :) Roma cred ca e orasul care ma inspira cel mai tare, acolo e risipa de frumos, insa Parisul imi da incredere si curaj. Padurile nesfarsite din Norvegia, vazute din tren, mi-au schimbat perspectiva asupra poplinului alb – acolo a aparut ideea rochiei cu guler nor si a bluzelor din tricot cu guler din poplin alb. In momentul asta insa nu visez la un oras sau loc anume, ci pur si simplu ma las purtata de viata, nu vreau sa evadez in vis – vreau sa traiesc.

Daca ai avea puteri infinite, ce perioada ai sterge din istoria modei?

Anii 80, insa nu as fi chiar asa radicala.

Cea mai mare provocare pentru un designer astazi e…

Nu as putea generaliza, e dificil. Probabil sa tii pasul cu ritmul halucinant pe care l-a impus industria consumului. Este istovitor si dezumanizant sa fii creativ pe banda rulanta, cumva te usuca. E delicat sa poti mentine un echilibru intre creatie si comercial.

Ce urmeaza pentru brand?

O colectie de papusi din material textil “Dolls on the clouds”. Pentru inceput vor fi cinci papusi, fiecare reprezentand ceva: vointa, dorinta, prietenia, familia, rabdarea. Sunt papusi a caror menire nu e doar estetica, scopul lor este sa ne intoarca spre noi, sa ne opreasca o secunda din valtoarea in care traim si sa ne aminteasca ce ne dorim cu adevarat. Papusa e legatura dintre cea care suntem si cea care ne dorim sa fim. Prezenta ei ne va aminti, cand ne gandim mai putin si avem nevoie cel mai mult, ca suntem pe drumul catre intalnirea cu cea mai buna versiune a noastra si nu trebuie sa ne abatem de la el, pentru ca nu orice scurtatura e drumul drept catre noi. Sunt papusi din materiale reciclate si tesaturi naturale, asa cum suntem si noi. Cu emotii vechi, firesti, dar care par mereu noi, poate pentru ca nu le-am imblanzit sau ne dorim sa le retraim.

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Midweek dreaming of fashionable things

Piesele Christine on the Clouds pot fi vazute in Molecule F Concept Store, Promenada Mall.

Mai multe evenimente de arta si interviuri cu artisti, pe www.dreamingof.net

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *