Afis MATERIA

MATERIA, primul targ de design contemporan in piele din Romania

Afis MATERIA

Prima editie a targului de design in piele va avea loc pe 5 si 6 noiembrie, la Grand Hotel du Boulevard, in Bucuresti. In premiera pentru Romania, 60 de designeri care folosesc pielea ca material principal de lucru sunt reuniti sub acelasi acoperis.

Aproximativ 60 de designeri din toata tara si branduri autohtone se vor intalni in primul weekend din noiembrie pentru prima data in aceasta formula. Printre acestia se numara Otilia Flonta, Mihaela Glavan, Carter, Atribut, Yvy Bags, Laura Olaru, Bogdan Deliu, Paul Christian, Novak Prive, Oana Lupas, Maestoso, Snob si Andra Andreescu. Targul de design contemporan in piele MATERIA isi propune sa devina cel mai important loc de intalnire al designerilor care lucreaza cu pielea.

Idea si executia MATERIA ii apartine artistului vizual Dan Piersinaru, fondatorul targului de bijuterie contemporana Autor. “Am avut mereu o fascinatie fata de acest material omniprezent in vietile noastre, fata de maleabilitatea rolurilor pe care le are. Pe langa asta, am simtit ca exista nevoia unei platforme pentru designerii din domeniu. In Romania se face creatie in piele, exista un discurs creativ care merita toata atentia noastra. Asa ca depasim zona de marochinarie si cream aceasta platforma creativa pentru designerii care au idei si concepte, pentru cei care transforma obiectele noastre de zi cu zi in declaratii”, spune Dan Piersinaru.

Fie ca este vorba de o geanta sau o pereche de pantofi, conceptul creativ este cel care domina in randul obiectelor ce urmeaza a fi expuse in cadrul targului MATERIA.

Creat si sustinut de Autor, MATERIA este primul targ contemporan de design in piele care isi propune sa devina in lumea creatorilor in piele ceea ce Autor este in bijuteria contemporana: o platforma dedicata designerilor si creatorilor care lucrează in piele sau au ca material principal de creatie pielea. MATERIA este un eveniment independent, de sine statator, care are loc toamna, unde participarea se face pe baza de selectie.

Atribut
Atribut
Ivy Bags
Ivy Bags
Luwa & Sperimentale
Luwa & Sperimentale
Maestoso
Maestoso
Otilia Flonta
Otilia Flonta
Paul Christian
Paul Christian

Despre Dan Piersinaru

Este absolvent al Universitatii de Arta si Design din Cluj-Napoca. In 2006, a organizat prima expozitie de bijuterie contemporana intr-o galerie de arta. In 2009, a pus bazele targului Autor care a ajuns astazi la a 15-a editie, fiind o platforma dinamica si internationala pentru designerii de bijuterie contemporana. Dan Piersinaru este si fondatorul Marche de Noel, targul cadourilor de designer care are loc in decembrie, la Bucuresti.

Despre Autor

Targul de bijuterie contemporana Autor a fost lansat in 2009 sub forma unui eveniment bianual. Dupa 15 editii a devenit cea mai importanta platforma de bijuterie contemporana din sud – estul Europei, cu peste 80 de participanti de pe 5 continente la fiecare editie, premii internationale, proiecte stabile de colaborare cu cele mai bune scoli de bijuterie contemporana din lume si parteneriate cu toate evenimentele relevante.

Orar MATERIA:

Sambata 5 noiembrie: 11.00 – 20.00

Duminica 6 noiembrie: 11.00 – 20.00

*pretul unui bilet de intrare: 10 lei

Parteneri media

Molecule-F

The Designist

IQ-Ads

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *