MMB 700x300

Mastering the Music Business 2023 incepe. Irina Rimes, Corina Chiriac, Marius Moga, Sebastian Dobrincu, Dan Byron – printre invitatii acestei editii

● In doar cateva zile incepe Mastering the Music Business, cel mai important eveniment din Romania dedicat industriei muzicale;

● In cadrul evenimentului, 120 de speakeri romani si internationali vor dezbate cele mai de interes subiecte muzicale si se vor intalni cu artisti si cu profesionisti din domeniu;

Irina Rimes_MMB 500x500
● Irina Rimes si Corina Chiriac vor povesti despre cariera lor, pentru prima oara in cadrul conferintei.

Corina Chiriac_MMB 500x500

Bucuresti, 1 septembrie 2023: Intre 5 si 7 septembrie, Hotel Caro devine locul unde atat artistii, cat si profesionistii din domeniu, au ocazia sa se intalneasca cu experti de top din industrie, sa invete de la ei si sa interactioneze in mod direct in cadrul conferintei MMB.

Coordonate eveniment
Cele peste 40 de paneluri, workshopuri, studii de caz, prezentari si sesiuni de Q&A se vor desfasura la Hotel Caro, intre 5 si 7 septembrie de la ora 10 si pana la ora 18. Zilnic vor avea loc receptii unde participantii au ocazia sa interactioneze intre ei si sa se bucure de scurte recitaluri cu artistii Dimitri’s Bata, E-an-na si Iova.

Apoi, de la ora 20 si pana la miezul noptii, la Club Expirat vor avea loc concertele din cadrul MMB Showcase Festival, care prezinta artisti fresh din intreaga Europa. Programul integral al tuturor evenimentelor se gaseste pe: https://www.masteringthemusicbusiness.ro/schedule/.

Biletele pentru conferinta sunt disponibile in reteaua iabilet.ro.

Principalele subiecte dezbatute
In cadrul workshopurilor, participantii vor invata cum se gestioneaza comunicarea de criza, dar si stresul intr-un mediu atat de dinamic; vor afla insights despre cum se scriu versurile si cat de important este storytellingul; vor intelege regulile copyright-ului; cum se obtin finantari; care este rolul tehnologiei si al digitalului in muzica de astazi. Printre cele mai asteptate dezbateri sunt cele despre importanta AI-ului in industrie; rolul muzicii in initiativele sociale, dar si in turism si economia tarii; promovarea diversitatii si incluziunii in randul artistilor; sanatatea mintala si tehnici pentru mentinerea ei; insights din organizarea festivalurilor si cum pot ajunge artistii sa cante pe marile scene.

MMB_Showcase_patrat 500x500

Speakerii editiei
La eveniment vor participa nu mai putin de 120 de speakeri si experti din industria muzicala locala si internationala. Printre acestia se numara artisti ca Irina Rimes, Corina Chiriac, Marius Moga, Cornel Ilie, Dan Byron, Doru Trascau, Sebastian Dobrincu, Edi Petrosel (Holograf), Jurjak, experti ca Olga Juverdeanu (General Manager la Global Records), Edy Chereji (Co-fondator Untold), Adam Dobie (Booker la Electric Castle), Laura Coroianu (CEO EMAGIC), Dan Fintescu (Director de programe si DJ la Kiss FM), Andreea Berghea (Music Director Kiss FM), Cristina Uruc (manager ARTEXIM, organizatorul Festivalului George Enescu), dar si profesionisti straini precum Lisa Nasta (Event Manager la Glastonbury Festival), Georges Perot (Fondator Athens Music Week), Loic Meuley (Atasat cultural al Institutul Francez din Romania), Alona Dmukhovska (Co-fondator Music Export Ukraine) si multi altii.

MMB Showcase Festival
MMB Showcase este festivalul ce prezinta artisti in ascensiune din Romania si din lume, ce va avea loc intre 5-7 septembrie la Club Expirat. Programul pe zile al celor 18 trupe este:
5 septembrie: Whitney Lyman (USA), OIEE (HU), Sofia Zadar (RO), Musspell (RO), KLAWO (PL), K Not K (RO).
● 6 septembrie: BILO (ES), Francis On My Mind (RO), Time Jugglers (BG), SUN (FR), Amalia Gaita (RO), Mihail (RO).
7 septembrie: Prima Dragoste (MD), Rodney Branigan (UK), Marina & The Kats (AT), Lia Hide (GR), Amy Montgomery (UK), Dora Gaitanovici (RO).
Intrarea la MMB Showcase Festival este libera, in limita locurilor disponibile. Accesul publicului se va face in fiecare seara de festival incepand cu ora 19:00.
***
Despre Mastering the Music Business (MMB)
MMB este primul si cel mai mare eveniment din industria muzicala organizat in Romania. Dedicat tuturor pasionatilor de muzica, MMB e locul unde atat artistii cat si profesionistii din domeniu au ocazia sa se intalneasca cu experti de top din industrie, sa invete de la ei si sa interactioneze in mod direct. Cum sa lansezi propriul festival, cum sa scrii si sa compui cantece sau cum sa distribui eficient muzica ta sunt doar cateva dintre subiectele abordate in cadrul conferintei.

Dar MMB nu e doar o conferinta, este locul unde poti semna cu viitoarea ta casa de discuri, unde ai ocazia sa canti impreuna cu artistul preferat sau sa bei o cafea alaturi de vedetele pe care le-ai admirat mereu. MMB e locul unde se intalnesc si schimba idei sute de participanti, printre cei mai cunoscuti profesionisti din domeniu: artisti, compozitori, manageri, agenti de booking, oameni de PR cultural si muzical, promoteri, publicitari, specialisti in online si digital, oameni de radio, jurnalisti, sunetisti, profesori de canto, reprezentati ai label-urilor majore si independente si nu numai. Puteti vedea aici cum a fost conferinta din 2022: https://www.youtube.com/watch?v=CLwaYrwI23M

Evenimentul este organizat de RAW Music si sustinut de HEMI (Hub for the Exchange of Music Innovation), proiect co-finantat prin programul Europa Creativa. Sponsori: Global Records, iabilet.ro, Forward Agency, Merlin, Aqua Carpatica, Domeniile Samburesti, Tchibo, Eisberg.

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *