Making Matters x Levi’s - initiativa sustinuta de British Council

Making Matters x Levi’s – initiativa sustinuta de British Council

Cum arata viitorul hainelor vechi? British Council si Levi’s® invita designerii sa reimagineze materialele post-consum

British Council si Levi’s® invita designerii si artistii din domeniul modei, textilelor, mestesugurilor sau materialelor din UE sa prezinte propuneri pentru reimaginarea materialelor post-consum, in cadrul rezidentei digitale Making Matters x Levi’s. Designerii si artistii se pot inscrie pana miercuri, 18 august, ora 23.00 BST.

Apelul este deschis designerilor si artistilor din Romania, Franta, Grecia, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania sau Suedia cu experienta profesionala in crearea si furnizarea de proiecte de moda, design, mestesuguri sau materiale axate pe sustenabilitate.

“Practicile actuale de productie si consum genereaza, in fiecare an, peste 39 de milioane de tone de deseuri textile, provenite in mare parte din materiale si haine post-consum. Este fara indoiala nevoie ca industria si modurile de folosire a materialelor sa fie regandite in cheie sustenabila, la toate nivelurile, iar schimburile de idei sunt esentiale pentru a genera noi modele. De aceea ne bucuram sa deschidem aceasta rezidenta digitala, menita sa sustina inovatia si colaborarea intre desgineri din Marea Britanie si alte tari europene.” a declarat Monica Grigore, Arts Project Manager, British Council Romania.

Rezidenta digitala Making Matters x Levi’s® se va derula pe parcursul a opt saptamani, din august pana in octombrie 2021, cu o prezentare la Levi’s Haus din Londra in octombrie 2021. Programul se concentreaza pe sprijinirea cercetarii si dezvoltarii, precum si pe schimbul cultural intre Marea Britanie si profesionistii in design internationali care dezvolta practici de lucru responsabile cu materialele post-consum.

Prin acces la catalogul Levi’s® de articole defecte si donate si alte resurse de cercetare din Marea Britanie, rezidenta pune accent si pe explorarea valorilor sociale si culturale care stau la baza diferitelor relatii geografice cu textilele din intreaga lume.

Un designer sau colectiv de design din tarile eligibile va fi selectat pentru a colabora digital cu un omolog din Marea Britanie pe durata rezidentei, pentru a dezvolta un corp de lucru si o prezentare a rezultatelor la Levi’s® Haus din Londra, in luna octombrie a acestui an.

Proiectul este inspirat de Making Matters, un program multidisciplinar British Council care exploreaza viitorul in design si materiale prin prisma economiei circulare, in colaborare cu initiativa Levi’s® by Levi’s® – o noua gama realizata in intregime din materiale si produse reparate, reimaginate si reciclate, disponibila la Levi’s Haus, Londra.

Mai multe informatii despre rezidenta si inscriere sunt disponbile pe website-ul British Council: https://www.britishcouncil.ro/evenimente/open-call-rezidenta-making-matters-levis

Making Matters x Levi’s - initiativa sustinuta de British Council

Despre British Council

British Council este organizatia internationala a Marii Britanii pentru relatii culturale si oportunitati educationale. Misiunea noastra este de a construi si dezvolta relatii de cooperare si intelegere intre locuitorii Marii Britanii si cetatenii altor tari prin arta si cultura, educatie si limba engleza. In ultimul an, am ajuns la peste 80 de milioane de oameni prin intermediul activitatilor noastre si, in acelasi timp, am interactionat cu mai mult de 791 de milioane de oameni online sau direct, prin intermediul diferitelor noastre canale de comunicare. Din anul 1934 suntem o fundatie caritabila, sub patronajul Royal Charter si, totodata, un organism de drept public in Marea Britanie.

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *