"Loving Vincent" in cinematografe din 12 aprilie

“Loving Vincent” in cinematografe din 12 aprilie

Cu drag, Van Gogh, din 12 aprilie 2018 in cinematografele din Romania

“Poti avea un adevarat foc in suflet, si totusi nimeni sa nu vina sa se incalzeasca la el, iar trecatorii vad doar o urma de fum.” (Vincent van Gogh)

"Loving Vincent" in cinematografe din 12 aprilie

Vincent van Gogh a murit la varsta de 37 de ani, lasand in urma peste 2000 de tablouri. Regizoarea poloneza Dorota Kobiela, impreuna cu castigatorul premiului Oscar, britanicul Hugh Welchman, au co-regizat un film cum nu s-a mai facut sau vazut pana acum, fiind primul film de lung metraj care foloseste pictura ca tehnica de animatie.

"Loving Vincent" in cinematografe din 12 aprilie

125 de pictori din intreaga lume, printre care si artistele plastice de origine romana Carmen Belean si Catalina Codreanu, au realizat 62.450 de fotograme pictate in ulei. Filmul prezinta viata si moartea controversata a geniului care a fost Vincent van Gogh. Publicul larg si-a aratat interesul inca de la primele comunicate de presa, teaser-trailerul a fost vizionat de peste 130 de milioane de ori inainte de premiera si distribuit pe retelele de socializare de peste 3 milioane de ori.

"Loving Vincent" in cinematografe din 12 aprilie

“Cu drag, Vincent” era modul in care artistul isi incheia cele peste 800 de scrisori trimise catre fratele sau, Theo. Filmul porneste de la ultima scrisoare neterminata si pune pe ecran existenta pictorului printr-o tehnica moderna de animare a operelor sale.   

Tanara actrita Saoirse Ronan, nominalizata anul acesta la Premiile Oscar pentru cea mai buna actrita in rol principal pentru interpretarea din Lady Bird ii da viata personajului Marguerite Gachet. Douglas Booth, cunoscut din filmele Romeo si Julieta, Noe sau Ascensiunea lui Jupiter isi imprumuta vocea personajului Armand Roulin. Printre actorii care interpreteaza personaje in film se numara si Jerome Flynn, devenit celebru pentru rolul Bronn din serialul HBO Urzeala Tronurilor, Chris O’Dowd (Thor: Intunericul, Jocuri secrete, Copii domnisoarei Peregrine), Helen McCrory (Harry Potter si Talismanele Mortii, Sherlock Holmes si cazul ciorapului de matase, Casanova) si actorul polonez Robert Gulaczyk in rolul lui Vincent van Gogh.

"Loving Vincent" in cinematografe din 12 aprilie

Filmul este produs de BreakThru Films si Trademark Films. In Romania, filmul va intra in cinematografe din 12 aprilie 2018, distribuit de Asociatia Follow Art si Argo Art Consulting, cu sprijinul partenerilor Uniunea Cineastilor din Romania, Ambasada Regatului Tarilor de Jos, The Station, Institutul Francez din Romania, Institutul Cervantes Bucuresti, Atelier de Film, Centrul de Creatie InLight, Forbes Life Romania si UNArte.

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *