Screenshot 2022-09-28 at 18.13.36

Licitatie si Expoziție Ans Azura cu focus pe artisti romani

Lucrari aflate in premiera la o licitatie publica, in prima licitatie Ans Azura cu focus pe artisti romani:
ROMANIAN ARTISTS IN THE SPOTLIGHT – ART IN CENTRAL AND EASTERN EUROPE

Ans Azura_Auction Exhibition_Matei Millo 6_7

ANS AZURA, platforma digitala dedicata artei din Centrul si Estul Europei si Orientul Mijlociu, lansata in 2021 de Andreea Stanculeanu si Suzana Vasilescu, anunta prima licitatie ce aduce in atentie artisti romani consacrati, alaturi de artisti din regiunea CEE. Reunite sub numele Romanian Artists in the Spotlight – Art in Central and Eastern Europe o parte dintre lucrarile listate in premiera la o licitatie publica au fost expuse intr-un vernisaj privat adresat colectionarilor de arta. In perioada 28 septembrie- 6 Octombrie, in intervalul orar 11:00 – 19:00 expozitia este deschisa publicului. Incepand cu data de 3 octombrie, ora 10 GMT + 2 (10 AM ora Romaniei) iubitorii si colectionarii de arta din intreaga lume vor putea incepe sa liciteze online selectia atent curatoriata, urmand ca in data de 6 octombrie de la ora 19 GMT +2 (7 PM ora Romaniei) sa urmareasca si sa isi adjudece loturile favorite in licitatia condusa de Tom Best si transmisa LIVE pe ansazura.com.

Ans Azura_Auction Exhibition_Matei Millo 6_4

Ans Azura_Auction Exhibition_Matei Millo 6_2

Ans Azura_Auction Exhibition_Matei Millo 6_1

Licitatia Romanian artists in the Spotlight – Art in Central and Eastern Europe continua contextualizarea artei din regiunea CEE prin prezentarea celor mai importanti artisti romani din perioada avangardei si post-modernismului. In selectia de lucrari evaluata la peste 1 milion de Euro si curatoriata de specialistii Ans Azura se regasesc piese importante semnate de Adrian Ghenie, Stefan Caltia, Geta Bratescu, Alma Redlinger, Victor Brauner, Marcel Iancu, Mihai Olos, Max Hermann Maxy, Ovidiu Maitec, dar si artisti consacrati din regiune precum Mangelos, Edward Dwurnik, Diet Sayler, Janina Kraupe si multi altii.

Ans Azura_Auction Exhibition_Matei Millo 6_5

Ans Azura_Auction Exhibition_Matei Millo 6_6

O piesa foarte rara prezenta in licitatie este Compozitie semnata de Marcel Iancu in 1926 care porneste de la 30.000 Euro si este una dintre putinele lucrari din perioada romaneasca a artistului, inainte de a pleca in Palestina impreuna cu familia sa, in 1941. Marcel Iancu a fost unul dintre cei mai importanti promotori ai artei de avangarda, alaturi de Victor Brauner, prezent deasemenea in selectia Ans Azura cu un desen exceptional realizat pentru prietenul sau Andre Breton in 1948. Lucrarea a facut parte din colectia lui Andre Breton si reprezinta un pictopoem dedicat lui Breton, avand un pret de pornire de 8000 Euro. O alta lucrare ce intra in licitatie incepand de la 40.000 Euro este pictura din 1926 Natura moarta cu o papusa de celuloid si fier de calcat semnata de Max Hermann Maxy. Lucrarea a facut parte din faimoasa colectie de arta apartinand fostului ministru al Afacerilor Externe al RDG, Lothar Bolz. Peste 60 de lucrari avand preturi de pornire intre 1.000 Euro si 150.000 Euro sunt pregatite sa fie licitate. Informatii despre fiecare lucrare in parte pot fi parcurse aici.

Max Hermann Maxy_Still Life with a Celluloid Doll and Iron 1926

Adrian Ghenie_The World is Falling Apart 2007

Dumitru Gorzo_Clara 2003

Sorin Ilfoveanu_The Flower Seller 1998

Stefan Caltia_The Dreamer Girl 1984

Stefan Caltia_The Water Seeker 2008

Victor Brauner_Pictopoeme pour Andre Breton 1948

Licitatia Romanian Artists in the Spotlight – Art in Central and Eastern Europe transmisa LIVE pe 6 octombrie va fi condusa de Tom Best, unul dintre cei mai tineri comisari de licitatii care a condus o licitatie publica de seara in cadrul prestigioasei case de licitatii Christie’s, locul in care si-a inceput cariera.

Ans Azura este spatiul digital care urmareste atragerea si implicarea urmatoarei generatii de colectionari care poate proba, alaturi de si cu asistenta echipei Ans Azura experienta extraordinara a formarii unei colectii de arta. Platforma sustine vizibilitatea practicilor artistilor din Europa Centrala si de Est si isi doreste sa contribuie la recunoasterea relevantei acesteia la nivel international. Lucrarile selectionate sunt prezente pentru prima data intr-o licitatie organizata in Romania si au nivel de calitate muzeala. Echipa de specialisti Ans Azura are o experienta vasta si o reputatie puternica, pretuieste calitatea mai presus de orice si opereaza cu angajamentul, in primul rand personal, de a oferi lucrari relevante in context locat, regional si international. Ans Azura crede in importanta artei din Europa Centrala si de Est si Orientul Mijlociu si lucreaza la constructia unui ecosistem puternic si stabil, punand accent pe educare, apreciere si valorizare a unei colectii.

Despre ANS AZURA

ANS AZURA, prima platforma digitala dedicata artei din Centrul si Estul Europei si din Orientul Mijlociu, lansata pe 7 noiembrie 2021 si sustinuta de o retea internationala de experti din pietele CEE si din Orientul Mijlociu, a fost conceputa din dorinta de a obtine o vizibilitate mai mare, necesara pentru aprecierea artistilor din cele doua regiuni.

Initiatoarele proiectului sunt Suzana Vasilescu, istoric de arta, art advisor si fondator al galeriei de arta contemporana SUPRAINFINIT din Bucuresti, Romania, si Andreea Stanculeanu, art adviser, fondator si director al Galeriei de Arta Contemporana Sector 1, aflata tot in Bucuresti. Cele doua partenere isi propun sa creeze o comunitate online de artisti, cumparatori, vanzatori si iubitori de arta care sa aiba acces facil la un flux continuu de lucrari atat printr-o sectiune de expozitii si vanzari private, cat si prin licitatii (5 licitatii si 3 expozitii curatoriate pe an).

ANS AZURA promoveaza cei mai importanti artisti din teritoriile Europei Centrale si de Est – Romania, Slovenia, Croatia, Serbia, Polonia si Ungaria, si din Orientul Mijlociu – Peninsula Araba, Anatolia, Liban, Egipt, Siria, Iran si Irak.

Suzana Vasilescu este istoric de artaa (specializat în arta postmoderna şi contemporană) şi manager cultural. A fost, printre altele, organizatorul primei licitaţii de artă contemporană şi postmodernă din România, in cadrul casei de licitatii Artmark, unde a condus departamentul de Arta Contemporana si Post-Moderna. In anul 2015 a organizat prima editie a celei mai mari Bienale de Arta din Romania, Art Encounters, la Timisoara. In prezent conduce propria galerie de arta contemporana, SUPRAINFINIT si lucreaza ca art advisor pentru importante colectii private din Romania, dar si pentru primul muzeu de arta contemporana privat, MARe (Muzeul de Arta Recenta). Intre anii 2011-2014 a fost directorul galeriei de artp contemporana, Nicodim. Este absolventă a Universităţii Bucureşti, secţia de Istoria Artei, si a unui MBA in cadrul prestigioasei scoli de business ASEBUSS.

Andreea Stanculeanu este consultant artistic și manager cultural, fondator al Galeriei de Artă Contemporana Sector 1 din București, absolventă a Facultății de Relații Economice Internaționale din cadrul ASE București cu o experiență de peste 20 de ani în afaceri internaționale și producție de film. Din 2017, Andreea s-a concentrat în primul rând pe urmărirea pasiunii sale de o viață și a deschis Galeria Sector 1, devenind o voce pe scena artei contemporane din Romaania. Printr-o serie de proiecte curatoriale construite în jurul fenomenul artistic reprezentat de comunitatea artistică din Cluj, reprezentarea artiștilor români istorici post-avangardiști și printr-un program internațional axat mai ales pe artiștii din ECE, Andreea a devenit parte a unei rețele de consultantti pentru colecții est-europene relevante.

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *