Lia Bugnar si Marius Manole se alatura Institutului Qreator

Lia Bugnar si Marius Manole se alatura Institutului Qreator

Lia Bugnar si Marius Manole se alatura Institutului Qreator 

Cei doi artisti completeaza echipa formata din Mirela Bucovicean, Adrian Despot, Razvan Exarhu, Marius Chivu, Tudor Giurgiu si echipa Apropo TV

Scenarista si regizoarea Lia Bugnar si actorul Marius Manole sunt noii curatori ai Institutului Qreator. Anuntul a fost facut in cadrul unui eveniment organizat la Qreator by IQOS, ocazie cu care au fost prezentate si planurile Institutului Qreator pentru anul 2020. Lia Bugnar si Marius Manole se alatura actualilor curatori: Mirela Bucovicean, Adrian Despot, Razvan Exarhu, Marius Chivu, Tudor Giurgiu si echipa Apropo TV cu scopul de a genera si curatoria proiecte creative pentru comunitatea Qreator.

Institutul Qreator este o initiativa creativa care isi propune sa creeze punti de legatura intre artisti si lideri de opinie si comunitatile interesate de muzica, film, moda, arta contemporana, gastronomie, educatie, literatura sau cultura urbana. In primul an de activitate, Institutul Qreator a adunat un portofoliu relevant de proiecte, de la Seratele cu scrisori gazduite de Marius Chivu si Genevieve Fieraru, la evenimentele dedicate gusturilor si ritualurilor care ne aduna in jurul mesei si ne definesc identitatea, moderate de Razvan Exarhu, la seria de dialoguri Exposed organizate si moderate de Adrian Despot prin care publicul larg are ocazia de a intalni oamenii din spatele meseriei de artist sau la intalnirile Unexpected puse in scena de echipa Apropo TV.

In al doilea an de activitate, cei opt curatori ai Institutului Qreator isi continua misiunea de a propune si curatoria proiecte creative, prin dezvoltarea proiectelor existente carora le adauga noi valente culturale si sociale. Echipei formate din Mirela Bucovicean (moda si lifestyle), Adrian Despot (muzica), Razvan Exarhu (societate si gastonomie), Marius Chivu (literatura), Tudor Giurgiu (cinema), Andi Moisescu si echipa Apropo TV (cultura urbana si publicitate) li s-a alaturat regizoarea si scenarista Lia Bugnar si actorul Marius Manole.

Cum poti sa primesti propunerea de a face parte din echipa curatorilor Institutului Qreator in vremurile noastre in care se inchid teatre? Ca artist independent, m-am obisnuit sa chem spectatorii in locuri dintre cele mai extravagante si ei au venit intotdeauna pentru ca, asa cum am mai spus, teatrul nu e o cladire, teatrul e intamplarea unica de-o seara. Cred ca a venit momentul sa-i chem si intr-un loc superb, care da dependenta de cum ii calci pragul. Si sper ca aceia care sunt deja de-ai casei” la Institutul Qreator sa se bucure de amprenta pe care o vom pune si eu cu Marius asupra locului. E onorant si panicant totodata, sper sa putem face lucruri pe masura frumusetii casei Qreator.”, a declarat Lia Bugnar. 

„Teatrul independent si democratizarea teatrului sunt doua concepte pe care le sustin, iar colaborarea cu Institutul Qreator merge in aceasta directie. Abia astept sa joc intr-un nou spectacol al Liei Bugnar si, mai ales, sa experimentam un teatru mai putin conventional cu un public care va avea mari asteptari de la noi. Pentru ca Institutul Qreator asta a facut in acest an, a adunat atat oameni creativi care au propus proiecte, dar si un public care este avid de creativitate.”, a declarat Marius Manole.

Cei doi noi curatori vor pune in scena un spectacol dupa o piesa de teatru creata special pentru Institutul Qreator si care va avea, pe parcursul anului 2020, 4 reprezentantii exclusive pentru spatiul Qreator by IQOS. Talentul, creativitatea si experienta lor vor completa proiectele pe care ceilalti curatori le propun deja comunitatii Qreator by IQOS.

Inainte de a ma alatura echipei Philip Morris, am fost eu insumi curator al Institutului Qreator, cu sprijinul caruia am organizat doua editii ale Scolii de Comunicare. E o onoare si o placere sa le predau stafeta lui Marius si Liei, cu ajutorul carora Institutul Qreator va continua sa fie locul geometric al invatarii si al experimentelor creative.”, a spus Dragos Bucurenci, director de comunicare al Philip Morris Romania.

Lia Bugnar si Marius Manole se alatura Institutului Qreator

Lia Bugnar si Marius Manole se alatura Institutului Qreator

Lia Bugnar si Marius Manole se alatura Institutului Qreator

Lia Bugnar si Marius Manole se alatura Institutului Qreator

Lia Bugnar si Marius Manole se alatura Institutului Qreator

Lia Bugnar si Marius Manole se alatura Institutului Qreator

Marius Manole, unul dintre cei mai talentati actori ai tinerei generatii, a absolvit Universitatea de Arte „George Enescu din Iasi in anul 2001, la sectia actorie. Apreciat in egala masura de public si de critica de specialitate, Marius Manole este, incepand din 2002, actor al Teatrului National „I.L. Caragiale” din Bucuresti. A fost nominalizat la Premiile UNITER la categoria cel mai bun actor in rolurile Sarikov, Tipograf Tipografici din spectacolul „Inima de caine” si Lopahin din „Livada cu visini” de la Teatrul National „I.L.Caragiale”. A primit recunoastere pentru debut, cu rolul Pauline din „Drept ca o linie”, spectacol montat la Teatrul din Braila.

Lia Bugnar este dramaturga, scenarista, regizoare, actrita (de scena, film si voce) si scriitoare. A absolvit in 1995 Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, sectia Actorie. A jucat in peste 20 de piese de teatru si filme, printre care „Oase pentru Otto”, „Noi4”, „Patul conjugal” (regia Mircea Danieliuc), „Modigliani” si „Bacalaureat” (regia Cristian Mungiu). Piesele regizate de Lia Bugnar se joaca pe cele mai importante scene din Bucuresti si din tara.

Despre Qreator by IQOS

Spatiul Qreator a fost lansat in anul 2017 si este situat in Piata Victoriei, pe Bulevardul Aviatorilor nr. 8A avand ca misiune sa puna la dispozitia creatorilor un spatiu colaborativ si resurse tehnologice de top, dar si sa primeasca si sa inspire toate persoanele care cred in puterea creativitatii. Spatiul dispune si de doua zone IQOS Concept, unde fumatorii adulti pot beneficia de sesiuni individuale de testare a produsului, asistenta personalizata si acces la cele mai recente lansari, editii limitate si la o gama larga de accesorii. Mai multe informatii pe www.qreator.ro si www.facebook.com/qreator.

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *