“‘Less is More” by Andreea Tincu & Sense

Un alt designer roman care si-a prezentat colectia de primavara/vara 2011 la saptamana modei de la Viena este Andreea Tincu.

Sub numele ’’ LESS IS MORE’’ colectia este inspirata de lucrarile unor doi mari arhitecti moderni: Kenzo Tange si  Frank Gehry.

 Kenzo Tange

 Frank Gehry

Numele lui Tange, asociat cu legatura dintre traditie si modernism, este si motivul pentru care, pe forme  futuriste, dominate de deconstructivism , multiplu curbate , Andreea Tincu foloseste elemente decorative din stampele lui Utamaro, un clasic al picturii japoneze. Aceste elemente le regasim in broderii.

Colectia urmareste un ritm crescendo , atat din punct de vedere al formelor cat si al cromaticii. Primele piese sunt minimaliste, albe, au linii de o simplitate extrema , volumele fiind sugerate prin jocul lumina/umbra si prin modularea liniilor negre , evident influentate de filosofia lui Tange dar,treptat, albul se difuzeaza in gri/negru iar cromatica devine puternica prin contrastul orange/verde. Formele initiale drepte , cu detalii de plisare si elemente geometrice evidente  se curbeaza, se contorsioneaza cumva intr-o miscare fortata dar controlata, efectul optic de volum devine treptat volum propriu zis.

Lungimile sunt diferite fata de precedentele colectii Andreea Tincu & Sense , fustele si rochiile coboara sub genunchi si alungesc optic silueta iar pantalonul are o linie mult evazata . Materialele folosite sunt 100% naturale- in, bumbac, satine de matase, chantung de matase si toate tinutele au finisari interioare cu voal de matase.

Incaltamintea colectiei este desenata de Andreea Tincu pentru Mihaela Glavan si accesoriile pentru par sunt realizate din plastic sau lemn.

    Comments (1)

    Buna . Dupa cum sti toate clasele de a 8`a se streaza la sfarsit de an pentru imbracamintea de la festivitate . Te rog daca poti sa imi dai o idee cum am putea sa ne imbracam . Multumesc .

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *